Ταξιδια

Ψάχνεις την πιο δυνατή εμπειρία διαμονής στην Ερμούπολη;

Τότε ένα check in στο Naves Suites είναι ό,τι πρέπει

114868-649339.jpg
Μαρία Αλεξίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύρος, ξενοδοχείο

Στο Naves Suites η άνεση είναι εξασφαλισμένη σε όλα τα επίπεδα

Δύο λεπτά από την περατζάδα της Ερμούπολης, σε ένα γραφικό, πλακόστρωτο δρομάκι βρίσκεται μία γκρι φρεσκοβαμμένη πόρτα. Όποιος ξέρει το μαγικό τετραψήφιο κωδικό μπορεί να την ανοίξει. Να ανέβει τα αντίστοιχα γκρι σκαλάκια της και να βρεθεί στην υποδοχή με το μικρό αίθριο και τις δύο άνετες μεγάλες πολυθρόνες. Το σκηνικό στον όλο μινιμαλισμό του, θυμίζει Ευρώπη.

Σύρος, ξενοδοχείο

Το Naves Suites το καινούριο απόκτημα της Σύρου είναι το ιδανικό μέρος για αυτόν που θέλει να κάνει διακοπές με άνεση συνδυάζοντας την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία με τον πολιτισμό. Όσο οξύμωρη και αν διαβάζεται η τελευταία αυτή πρόταση. 

Λίγη ιστορία: Νάβα (πληθ. νάβες – NAVES) – μεσαιωνική ελληνική νάβα – λατινική navis – ινδοευρωπαϊκή (ρίζα) *néh₂us: Μεγάλο τρικάταρτο εμπορικό ιστιοφόρο µε τετράγωνη ιστιοφορία, µε µπούµα στη µετζάνα (πρυµνιό κατάρτι) και τέσσερεις φλόκους. Το μήκος αυτών των σκαφών έφθανε τα 50 μέτρα, ενώ το εκτόπισμα ήταν από 500 μέχρι και 800 τόνους. Ήταν εύχρηστο και γρήγορο και οι έλληνες καραβοκύρηδες το χρησιμοποιούσαν πολύ. Είχε 11 με 12 μπουκαπόρτες στην κάθε του πλευρά. Σε μικρότερο μέγεθος αυτών ήταν οι Ναβέτες. Η νάβα ήταν ένας σχετικά διαδεδοµένος τύπος πλοίου µεταξύ των ναυτικών του Ιονίου και του Αιγαίου το 18ο και στις αρχές του 19ου αιώνα. Στην Ερμούπολη ναυπηγήθηκε ένα σκάφος µε αυτό το όνοµα, η νάβα (ε) «Κορνηλία», 556 τόνων.

Στις σουίτες δόθηκε το όνομα Naves καθώς οι νάβες, ταξιδεύοντας σε Ανατολή και Δύση, κατέληγαν και κατέκλυαν το υπήνεμο και φιλόξενο λιμάνι της Ερμούπολης, φέρνοντας επισκέπτες, ξένες ιδέες, αύρα αλλαγής και ανανέωσης. Οι σουίτες αντανακλούν με ένα μοναδικό και ασυνήθιστο τρόπο τη φιλοξενία, τη ζωντάνια αλλά και τη ζεστασιά, που το λιμάνι της Ερμούπολης προσέφερε στις νάβες που το προσέγγιζαν. Ένας υπέροχος συνδυασμός της ιστορίας, της γεωγραφικής θέσης, της κομψότητας, της άνεσης και της φιλοξενίας ενώθηκαν για να δημιουργήσουν μια μοναδική ατμόσφαιρα και να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής.

Σύρος, ξενοδοχείο

Μόλις 200 μέτρα από το λιμάνι (δεν χρειάζεται καν κάποιος να σε βοηθήσει με τα πράγματα- εκτός αν κάνεις μετακόμιση στη Σύρο οπότε οκ) και ένα στενό πριν το μεγάλο και πολυφωτογραφισμένο δρόμο του Δημαρχείου το boutique hotel μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι βρίσκεται όσο πιο κεντρικά γίνεται. Μία που θα βγεις έξω και μία που θα βρεθείς μπροστά από τα διάσημα σκαλάκια που η Ρούλα Κορομηλά μοίραζε απλόχερα τα μπράβο της. 

Από την άλλη μεριά, οι ανέσεις που μπορεί να προσφέρει ένα δωμάτιο του Naves Suites μπορούν εύκολα να παρομοιαστούν με το πιο χαλαρό μέρος του κόσμου. Εκεί δηλαδή που μπορείς να πάρεις βαθιές ανάσες και να βουλιάξεις στο υπέροχο στρώμα σου. Το ξενοδοχείο συνεργάζεται με την εταιρεία COCOMAT οπότε αυτό αυτομάτως σημαίνει ότι ο ύπνος που μπορεί να κάνει ο εκάστοτε επισκέπτης είναι τουλάχιστον βαθύς. Παράλληλα, μιας και ο ήχος της πόλης δεν φτάνει ποτέ στο δωμάτιο (χάρη στην ησυχία του πεζόδρομου) η ευκαιρία για να κάνεις έναν από τους καλύτερους ύπνους της ζωής σου είναι στα χέρια σου. 

Σύρος, ξενοδοχείο

Μέσα σε όλα αυτά πρέπει κάπου εδώ να αναφέρουμε ότι η εύκολη προσβασιμότητα από το ξενοδοχείο προς τη στάση των ΚΤΕΛ (250 μέτρα με τα πόδια) μπορεί να συνδράμει στην ευκολία όσων ταξιδεύουν στο νησί χωρίς αυτοκίνητο. 

Τελικά, από όποια πλευρά και αν το δούμε όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Σύρο. Ή μήπως όχι;   

Naves Suites
Επτανήσου 15, Ερμούπολη - Σύρος, 84100
694 5376151

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ