Ταξιδια

Halloween στη Βοστόνη

Το φθινόπωρο ζει αναμφίβολα τις καλύτερες στιγμές της

378952-781938.jpg

Η Βοστόνη είναι ίσως μια από τις λίγες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών που οποιαδήποτε εποχή του χρόνου και να την επισκεφθείς, το «πρόσωπό» της παραμένει πανέμορφο. Ωστόσο το φθινόπωρο ζει αναμφίβολα τις καλύτερες στιγμές της, όταν τα φύλλα των δέντρων γίνονται πορτοκαλί και αρχίζουν να πέφτουν, δημιουργώντας στο πράσινο γρασίδι του Boston Common ένα υπέροχο ψηφιδωτό.

Back Bay, Fenway και Beacon Hill

Θα κάνεις τη βόλτα σου στην «κομψή» Back Bay και θα χαζέψεις τις ακριβές βιτρίνες, τις στυλάτες μπουτίκ, αλλά και τα μικρά μαγαζιά στη Newbury Street. Μια στάση σε ένα από τα αμέτρητα καφέ και εστιατόρια που σε «ακολουθούν» κατά πόδας θα σε ξεκουράσει. Αν πάλι ανήκεις σε εκείνους που απολαμβάνουν το περπάτημα χωρίς… ανάσα, στο LA Burdick θα κάνεις μια εξαίρεση για μια ζεστή σοκολάτα που θα πάρεις στο χέρι.  

Αν πάλι ο καιρός είναι αρκετά κρύος για τα δεδομένα σου αλλά δεν θέλεις να χάσεις τον περίπατό σου στα μαγαζιά, τότε το Prudential Center ακριβώς δίπλα στην Copley Square, συνδυάζει τη βόλτα με το «προστατευμένο» περιβάλλον. Μια κρύα ημέρα σου δίνει επίσης την ευκαιρία να την περάσεις στους διαδρόμους του Μουσείου Καλών Τεχνών (Museum of Fine Arts) στο οποίο θα δεις μια από τις πιο περιεκτικές συλλογές αντιπροσωπευτικών δειγμάτων από τα σημαντικότερα εικαστικά κινήματα και κουλτούρες του κόσμου.

Ένας περίπατος στην ομορφότερη γειτονιά της Βοστόνης, το Beacon Hill, θα σε μυήσει στην «παραδοσιακή» βοστονέζικη αρχιτεκτονική, χαρακτηριστικό της οποίας είναι η σκούρα καφέ πέτρα, που σε συνδυασμό με τη γενναιοδωρία της φύσης, δημιουργούν μια εικόνα αξέχαστη. Άφησε τον εαυτό σου να περιπλανηθεί άσκοπα στα στενά δρομάκια με τις ευφάνταστα διακοσμημένες αυλές των σπιτιών με κολοκύθες και λογιών λογιών «υπερβολές» του Halloween. Κάτι γοητευτικά μαγικό πλανάται στην ατμόσφαιρα.   

Η προκυμαία και το Cambridge                                                                                       

Το λιμάνι προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα για οικογενειακές διακοπές. Ένα από αυτά είναι το Faneuil Hall, η μεγάλη αγορά πλημμυρισμένη συνήθως από κόσμο τις ώρες «αιχμής», στην οποία θα βρεις να ψωνίσεις αλλά και να φας. Τα σαββατοκύριακα στήνεται και ένα καρουσέλ που διασκεδάζει τόσο τα μικρά παιδιά όσο και τους γονείς – γιατί όχι άλλωστε. Θα περάσεις το υπόλοιπο της ημέρας εξερευνώντας τους «ωκεανούς» στο  περίφημο Aquarium που βρίσκεται μόλις μερικά λεπτά μακριά από το Faneuil Hall.

Προγραμμάτισε μια βόλτα στην «άλλη πλευρά» της γέφυρας και στα πιο δημοφιλή στέκια του Cambridge. Θα επισκεφθείς την πανεπιστημιούπολη του Harvard με τα εξαιρετικής ομορφιάς ιστορικά κτήρια και θα περπατήσεις στη Harvard Square την οποία «κατακλύζουν» νεαροί φοιτητές. Και όταν πεινάσεις μπορείς κάλλιστα να μπεις στο πιο διάσημο «μπεργκεράδικο» της περιοχής, το Mr. Bartley's, στο οποίο είναι σπάνιο να μην συναντήσεις ουρά, αλλά αξίζει η αναμονή. 

Τι να δεις:

Τους δημόσιους κήπους (Boston Public Garden) και το πάρκο Boston Common –από τα πιο πλούσια σε βλάστηση κομμάτια της πόλης. Οι βοστονέζοι κάνουν εκεί το μεσημεριανό «αναζωογονητικό» τους διάλειμμα από την εργασία τους, αλλά και τις πρωινές ώρες, όποια υποχρέωση κι αν έχουν στο κέντρο, θα κάνουν οπωσδήποτε εκεί μια στάση.

Το Faneuil Hall – τη μεγάλη αγορά κοντά στην προκυμαία ιδανική για ψώνια, φαγητό και διασκέδαση. Θα χαζέψεις τις βιτρίνες (αυτή την εποχή τα μαγαζιά με τα χριστουγεννιάτικα συνθέτουν μια ειδυλλιακή εικόνα) και θα απολαύσεις το μεσημεριανό σου ή ένα ελαφρύ απογευματινό ποτό σε ένα από τα πολλά εστιατόριο του Quincy. Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας επικρατεί εορταστική ατμόσφαιρα χάρη και στους χορευτές και τους ζογκλέρ που δίνουν στο δρόμο πρωτότυπες «παραστάσεις».  

Το Μουσείο Καλών Τεχνών (Boston Museum of Fine Arts) – στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην Copley Square, είναι ένα από τα «must» του ταξιδιού σου, ιδιαίτερα αν δεν έχεις πολλές ημέρες στη διάθεσή σου. Στις μόνιμες συλλογές του θα δεις κομμάτια από την αρχαία Αίγυπτο μέχρι σύγχρονες εικαστικές τάσεις. Επίσης, οργανώνει ενδιαφέρουσες περιοδικές εκθέσεις.

Το Beacon Hill – μια γειτονιά φανταστική, κυρίως με κατοικίες, προσφέρει ενδιαφέρουσα περιήγηση στην «αρχιτεκτονική» ιστορία της Βοστόνης. Θα απολαύσεις τον καφέ ή το σνακ σου σε ένα από τα μικρά τοπικά στέκια.  

Newbury street –όμορφος μεγάλος δρόμος με «καταναλωτικό» ενδιαφέρον. Στις χαρακτηριστικές προσόψεις από τούβλο και καφέ σκούρα πέτρα παρεισδύουν βιτρίνες-πρόκληση για την αυτοσυγκράτησή σου. Εδώ θα βρεις επίσης πολλά εστιατόρια και καφέ για έναν γρήγορο και λαχταριστό ανεφοδιασμό.

Που θα μείνεις

Στο Ames Boston Hotel: Ο συνδυασμός παλιού και μοντέρνου στην πιο κομψή εκδοχή του. Φτιαγμένο σε ένα ιστορικό κτήριο του Οικονομικού κέντρου και σε μικρή απόσταση από το Beacon Hill και το Faneuil Hall, το ξενοδοχείο προσφέρει πολυτελή και ταυτόχρονα «ζεστή» διαμονή.  

Στο  XV Beacon – πολυτελές boutique hotel, δεσπόζει στην καρδιά του Beacon Hill και ακριβώς δίπλα στο διάσημο εστιατόριο «Mooo». Αν αυτό που ψάχνεις είναι κορυφαίο σέρβις και έναν χώρο μοντέρνο και εκλεπτυσμένο, ίσως και τζάκι στο δωμάτιό σου, τότε θα μείνεις εδώ.

Στο Kimpton Nine Zero Hotel – με θέα στο καταπράσινο Boston Common, αυτό το στυλάτο ξενοδοχείο είναι γεμάτο μοντέρνα χρώματα, ξεχωριστά μοτίβα και απαράμιλλη άνεση.

Φαγητό/ποτό

Tatte Bakery: Το ιδανικότερο σημείο για πρωινό ή σνακ και εκεί που συναντιούνται οι βοστονέζοι. Θα απολαύσεις εξαιρετικές συνταγές με αυγά αλλά και κάποια μοναδικά επιδόρπια.

The Paramount: το πιο διάσημο «πρωινό» της πόλης (σκέψου χοιρινό με σιρόπι σφενδάμου σε φρυγανισμένα μπριος!). Θα περιμένεις στην ουρά, θα κάτσεις, θα φας, θα φύγεις – η «επιτομή» του γρήγορου και ποιοτικού φαγητού.

Yvonne's: Αυθεντικές «αμερικάνικες» γεύσεις, όμορφος διάκοσμος, ιδανικό για μεγάλες παρέες. 

Shojo: για τους λάτρεις της Ινδονησιακής κουζίνας και των ασιατικών fusion γεύσεων γενικότερα.

Bar Mezzana: Ιταλικό εστιατόριο στην προκυμαία με εξαιρετικές μακαρονάδες αλλά και χορτοφαγικές επιλογές.

Porto: Μεσογειακά tapas και υπέροχο μπαλκόνι για να κάτσεις τα ηλιόλουστα μεσημέρια

Mooo: ξακουστό για τις λαχταριστές, ζουμερές του μπριζόλες, αλλά και για τα φουρνιστά ψωμάκια του.

Mistral: μια από τις καλύτερες προτάσεις για ένα σνακ νωρίς το πρωί. Να παραγγείλεις οπωσδήποτε ζεστή σοκολάτα Valrhona με χειροποίητα marshmallow, αυγά Benedict και τηγανίτες με σοκολάτα γάλακτος.  

Hojoko: Γιαπωνέζικες γεύσεις σε έναν χώρο χαλαρό και ανέμελο.  Δεν χρειάζεται να κάνεις κράτηση

Little Donkey: Πιάτα από όλο τον κόσμο φτιαγμένα από τους βραβευμένους με βραβείο «James Beard» σεφ Ken Oringer και Jamie Bissonnette

Barcelona: Ένα ιδιαίτερο tapas wine bar με αυθεντικές ισπανικές γεύσεις. Να δοκιμάσεις οπωσδήποτε «truffled bikini», «patatas bravas», και «jamon Serrano»

LA Burdick: Η καλύτερη ζεστή σοκολάτα «πακέτο» του Back Bay

Georgetown cupcakes: Ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων στα μοναδικά και πιο αφράτα cupcakes της Newbury street.


Το κείμενο είναι μετάφραση απο το blog TRAVEL FOOD PEOPLE

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ