- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αφιέρωμα της Die Welt στην Αστυπάλαια (εικόνες)
Η εφημερίδα καλεί τους Γερμανούς να κάνουν τις διακοπές τους στο ελληνικό νησί
Με τον τίτλο «Γνωρίζετε την Αστυπάλαια;» η Die Welt, στην έντυπη έκδοσή της, υμνεί «το μικρό ελληνικό νησί», σ' ένα αφιέρωμα που εκθειάζει τις ομορφιές του.
«Το ελληνικό νησί είναι σχεδόν άγνωστο. Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι. Η γοητεία του έγκειται στο γεγονός ότι δεν είναι αξιοποιημένο» γράφει η γερμανική εφημερίδα στο ρεπορτάζ/αφιέρωμα για την Αστυπάλαια.

Το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών ξένων τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι το επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Γερμανίδας Μπετίνα Μον, η οποία είναι πλέον εδώ και 20 χρόνια μόνιμη κάτοικος του νησιού και ασχολείται με τη συλλογή βοτάνων.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια προσφέρει χαλαρούς ρυθμούς ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες που φαίνεται να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στην ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα εδέσματα και την ομορφιά του τοπίου.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, προστίθεται στο δημοσίευμα, όπου διατίθενται περί τις 5.000 κλίνες για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων παραθεριστών.

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά και στην παραγωγή ποικίλων προϊόντων, όπως λαχανικών και φρούτων ιδιαίτερης νοστιμιάς λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους, στο φημισμένο θυμαρίσιο μέλι, στα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρασί του νησιού.
Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες σχετικά με την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις δυνατότητες διαμονής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Τα διεθνή ΜΜΕ προτείνουν το νησί των Δωδεκανήσων για διακοπές και τη «χαμηλή» σεζόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.