- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Σίφνος της Μαριλένας Κοντού
Τέλος Αυγούστου το πανηγύρι στο Μαύρο Χωριό, η σκοτεινή διαδρομή ως εκεί, οι σκέψεις που κάνεις μέχρι να φτάσεις, ο χορός που ρίχνεις όταν φτάσεις, ουρανός, θάλασσα, όλα μαζί.
Σίφνος: Η Μαριλένα Κοντού γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice
Ιούλιος, πέρασα την ημέρα μου σ’ ένα βράχο διπλά στη θάλασσα, προσπαθώντας να σκεφτώ πιο είναι το αγαπημένο μου νησί. Δυσκολεύομαι να διαλέγω αγαπημένα, γενικά. Μου έρχονται στο μυαλό δύο: η Σίφνος και η Ανάφη. Και στα δύο έχω ζήσει έντονα. Έρωτες, μονοπάτια, τοπία. Στην Ανάφη έχω να πάω κάποια χρόνια συνειδητά. Θέλω να τη θυμάμαι, όπως ήταν περίπου μια δεκαετία πριν. Διαλέγω τη Σίφνο.
Ξεκίνησα να πηγαίνω όταν ήμουν 10 χρονών και συνεχίζω.
Μαριλένα
Βράχια, τα βράχια μου. Οι βουτιές στους Εφτά Μάρτυρες, στη Φασολού μ’ ένα ψάθινο καπέλο. Το μαγιό είναι περιττό. Μονοπάτια, άγρια τοπία, κύματα, η Πουλάτη, βουτιές. Κι εκεί, τα σκαλιά στους Εφτά Μάρτυρες, εκεί που τα κύματα σχεδόν σε ακουμπούν. Τα απογεύματα στον Αρτεμώνα με αμυγδαλωτά, χαμένα μέσα στα αρχοντικά που κρυφοκοιτάζουμε από τα ανοιχτά παράθυρα. Το ψαροχώρι στη Χερσόνησο, η θέα στο Κάστρο, οι μπίρες στον Κουβανό, οι βουτιές στη Χρυσοπηγή, οι ρεβυθοκεφτέδες που ακολουθούν μετά, τα ξενύχτια με τον Ιζ νο γκουτ στο Μπότζι, οι μουσικές, ο ουρανός, τα αστέρια, ο ύπνος κάτω από τα αλμυρίκια στο Βαθύ. Η θέα από την Παναγία του βουνού και τον Προφήτη Ηλία. Το ταρτάρ τόνου στο Ω3, ναι αυτό, το ροζέ κρασί που πίνω με την Έλενα δίπλα στο κύμα, η πίτσα στο Μamma Μia, η ρεβιθάδα στον ξυλόφουρνο τις Κυριακές.
Στη Χώρα, το λευκό των σπιτιών, το μαύρο μου δέρμα, τα τσίπουρα στον Δρακάκη, οι λουκουμάδες στο Στενό, κόκκινα μάγουλα από τον ήλιο, βόλτες στα Εξάμπελα, οι παιδικές αναμνήσεις μου στο Κάτω Πετάλι. Τέλος Αυγούστου το πανηγύρι στο Μαύρο Χωριό, η σκοτεινή διαδρομή ως εκεί, οι σκέψεις που κάνεις μέχρι να φτάσεις, ο χορός που ρίχνεις όταν φτάσεις, ουρανός, θάλασσα, όλα μαζί. Τα φλερτ, οι φίλοι, τα φιλιά, τα κερασμένα σφηνάκια, τα χαμόγελα, οι γεύσεις, ο αγαπημένος μου ραδιοφωνικός σταθμός, η μελαγχολία στο λιμάνι, ο ήλιος που δύει στις Καμάρες και η τελευταία βουτιά ενώ το πλοίο πλησιάζει. Όλα εκεί, όλα εδώ, όλα μαζί κάνουν τη Σίφνο να λέω πως είναι το αγαπημένο μου νησί, μέχρι να βρεθεί το επόμενο.
* Η Μαριλένα Κοντού μαζί με την Έλενα βρίσκονται πίσω από το fashion project Lav Unused (Πραξιτέλους 33, Αθήνα). Είναι μοντέλο και γραφολόγος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ανακαλύψτε την Καστοριά μέσα από την περιήγηση γύρω από τη λίμνη με την καθοδήγηση έμπειρων επιστημόνων
Δωρεάν φαγητό, ποδήλατα και μουσεία με το CopenPay
Τι συνδέει τους δύο θεατρικούς συγγραφείς; Πώς ένας δημοσιογράφος αποτυπώνει αυτή τη σχέση σήμερα;
Η νέα ταυτότητα του νησιού μέσα από βιώσιμη φιλοξενία και αυθεντικές εμπειρίες
Σειρά αφιερωμάτων στο νησί που γίνεται «πόλος έλξης των νέων»
Πού να πας, τι να δεις, τι να δοκιμάσεις
Έρωτες και χωρισμοί, βροχές και χιόνια, κάτι από πολιτική και μια γεύση από νορβηγικές λιχουδιές
Μέσα στο αεροπλάνο, η μεγαλύτερη απειλή είναι η ακινησία
Το βρετανικό κοινό ψήφισε
Οι ΗΠΑ αποτελούν την τρίτη μεγαλύτερη αγορά σε όρους ταξιδιωτικών εισπράξεων
Μια πλωτή καμπίνα χωρίς Wi-Fi ή ανθρώπους - Το απόλυτο καταφύγιο για όσους αναζητούν ηρεμία
Ο γνωστός TikToker μιλάει στην Athens Voice για τα ταξίδια του και τις πολιτιστικές διαφορές που συναντά
Για όσους μπορούν να περπατούν αργά κάτω από τη βροχή
Επισκέφθηκε 195 χώρες - Τα πιο επικίνδυνα μέρη που συνάντησε
Προτείνουν το νησί για τις διακοπές του 2026
Μια αυθεντική εμπειρία φιλοξενίας στο Πήλιο
Συνολικά, έξι ελληνικά νησιά μπήκαν στη λίστα
Τα διεθνή ΜΜΕ προτείνουν το νησί των Δωδεκανήσων για διακοπές και τη «χαμηλή» σεζόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.