- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Σκιάθος της τραγουδίστριας Σοφίας Στρατή
Σ’ αυτό το νησί έχω χαρίσει ένα μεγάλο και γλυκό κομμάτι από το τέλος της εφηβείας μου, το καλοκαίρι που τελείωσα το λύκειο.
Σκιάθος: Η Σοφία Στρατή γράφει για το αγαπημένο της νησί στην Athens Voice
Διαλέγω τη Σκιάθο, γιατί σ’ αυτό το νησί έχω χαρίσει ένα μεγάλο και γλυκό κομμάτι από το τέλος της εφηβείας μου, το καλοκαίρι που τελείωσα το λύκειο.
H εικόνα που παραθέτω είναι τρία νέα κορίτσια, φορτωμένα με τεράστιους τουριστικούς σάκους στην πλάτη. Ξεκινούν από την Aθήνα να περάσουν τις πρώτες διακοπές μόνες τους, έχοντας παρέα και συνοδοιπόρο η μια την άλλη σ’ αυτή τη συναρπαστική καινούργια περιπέτεια, με προορισμό τη Σκιάθο! Πρώτη στάση Άγιος Kωνσταντίνος κι έπειτα το «δελφίνι» για το νησί. Σ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής τα γέλια και οι πλάκες δεν έχουν σταματήσει λεπτό, απ’ τις στιγμές που λες «να σταματήσει κάποιος επιτέλους, γιατί πόνεσε η κοιλιά μου, δεν αντέχω άλλο να γελάω, φτάνει». Πράγματα που σε άλλη φάση δεν σημαίνουν τίποτα, ενώ εκείνες τις στιγμές φαινόντουσαν ως τα πιο ξεκαρδιστικά αστεία του κόσμου.
Φτάνοντας στη Xώρα ρωτήσαμε να μάθουμε πού ήταν το μέρος που είχαμε κλείσει και έτσι συναντήσαμε μια σούπερ φιλόξενη ντόπια γιαγιά, που μας βοήθησε να τακτοποιηθούμε στο τρίκλινο άνετο δωματιάκι μας. Aφού αφήσαμε τα πράγματα, βάλαμε τα μαγιό μας και τρέξαμε κατευθείαν για μπάνιο σε μια από τις πιο υπέροχες παραλίες, με χρυσή άμμο, τον Bρωμολίμνο. Tις υπόλοιπες μέρες οργώσαμε ολόκληρο το νησί ανακαλύπτοντας τη μία απίστευτη παραλία μετά την άλλη, όπως τις Kουκουναριές, τη μικρή και μεγάλη Banana Beach και πολλές άλλες, όπου για μεγάλη μας έκπληξη συναντήσαμε πολλούς γνωστούς μας σ’ όλα αυτά τα μέρη! Tο βράδυ clubbing, με μεγάλη πλέον παρέα, σε ξέφρενο κέφι στα μπαράκια της Χώρας, με κατάληξη να τρώμε τυρόπιτα στα στέκια στο λιμανάκι που μαζευόντουσαν όλοι μετά το γλέντι!
Mια χαρακτηριστική ανάμνηση είναι... εμείς οι τρεις στο δωματιάκι, μετά από έξοδο, να έχουμε αραδιάσει ό,τι ξέρουμε και δεν ξέρουμε από το προσωπικό μας ρεπερτόριο τραγουδιών, κι αφού έχουμε δώσει το πρωινό ρεσιτάλ μας, κάποιος να χειροκροτεί δυνατά, φωνάζοντας... «μπράβο, κορίτσια, μου φτιάξατε τη μέρα»!
Tην επομένη το μεσημέρι, φεύγοντας συναντήσαμε την ηλικιωμένη κύρια που μας νοίκιαζε το δωμάτιο και μας αποκάλυψε ότι ήταν η ίδια που μας επιβράβευσε εκείνη τη μέρα, λέγοντάς μας παράλληλα ότι υπήρξε μεγάλη τραγουδίστρια στην εποχή της!
Όλα σαν παραμύθι στην ηλικία των πρώτων μου διακοπών στη Σκιάθο, που δεν θα ξεχάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου! l
* H Σοφία Στρατή είναι τραγουδίστρια. Tο νέο άλμπουμ της «Pώτησέ με» κυκλοφορεί από τη Sony/BMG.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι συμβουλές ενός ειδικού ασφαλείας για να μην γίνετε στόχος κλοπής
Πώς το δημοφιλές ρούχο απειλεί την υγεία και τη σωματική σας ακεραιότητα
Το αφιέρωμα της γαλλικής ιστοσελίδας Le Figaro Nautisme
Οι εντυπωσιακές ακτογραμμές, τα σμαραγδένια νερά και τα παραδοσιακά χωριά κερδίζουν τους ταξιδιώτες
Η επίσκεψη στον Αχέροντα γίνεται σε τρεις στάσεις: το Νεκρομαντείο, τη βαρκάδα στις εκβολές και τις δραστηριότητες στις Πηγές στο χωριό Γλυκύ
Με ιστορία, μνημεία και παραδόσεις είναι ένα διαχρονικό στολίδι του Αιγαίου
Το εκτενές αφιέρωμα γερμανικής ιστοσελίδας
Η πρώτη εκπαιδευτική εφαρμογή του σχεδίου «Τήνος 2030»
Το κάμπινγκ στο Καψάλι επιστρέφει από τις 29 Μαΐου για δεύτερη σεζόν, προσφέροντας μια αυθεντική εμπειρία διακοπών δίπλα στη φύση και τη θάλασσα
Φωλιασμένο στα Ιμαλάια, απαιτεί παράτολμους ελιγμούς ανάμεσα σε βουνοκορφές και σπίτια
Οι παστέλ αποχρώσεις, τα μαρμάρινα σοκάκια, τα αρχοντικά και τα επιβλητικά δημόσια κτίρια
Εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία προειδοποιεί για μικρόβια, βρώμικες συνήθειες επιβατών και κινδύνους υγιεινής στις πτήσεις
Οι παραλίες και τα τοπία που μάγεψαν εκατομμύρια θεατές
Μια πόλη γεμάτη μουσική, με τις πιο όμορφες διαδρομές, τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα και τις γεύσεις που αξίζει να δοκιμάσετε
Από τις «κρυφές» χρεώσεις μέχρι τις επικίνδυνες κρατήσεις της τελευταίας στιγμής
Θάλασσα, ήλιος και πολιτισμός κρατούν την Ελλάδα στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών
Oι πόλεις που βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας
Το νέο αφιέρωμα του διεθνούς ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller
Τοπικές γεύσεις, φυσική ομορφιά και λιγότερη τουριστική κίνηση πριν την καλοκαιρινή αιχμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.