- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Πήλιο του ο Γιώργου Γεωργακόπουλου (Cheap Art)
Ο ήλιος στο ανατολικό Πήλιο κρύβεται νωρίς πίσω από το βουνό και μπορείς να απολαύσεις νωρίς και ένα απογευματινό μπανάκι.
Πήλιο: Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γράφει για το αγαπημένο του μέρος στην Athens Voice
Θέλουμε ησυχία, θέλουμε φασαρία, δεν θέλουμε τίποτα; Νομίζω ότι τελικά θέλουμε μόνο να ξεκουραστούμε, να βρεθούμε με τους φίλους μας και να αδειάσει η σκέψη μας από αυτά που μας ροκανίζουν σιγά σιγά. Σημείο αναφοράς ένα μικρό σπίτι στον Κισσό, στο ανατολικό Πήλιο, στα όρια του δάσους με τις οξιές και τις καστανιές.
DAY 1
Η μέρα ξεκινά υπέροχα, αν σε αφήσουν να κοιμηθείς όπως πρέπει. Ο ήλιος βρίσκεται στο ζενίθ, αλλά η παχιά σκιά κάτω από τη φλαμουριά σού εξασφαλίζει το σωστό κλίμα για τον καφέ σου. Σήμερα θα κατέβουμε στη θάλασσα κάτω στον Αϊ-Γιάννη, στην παραλία Παπά Νερό. Δεν σας κρύβω ότι ποτέ δεν ρώτησα να μάθω γιατί λέγεται έτσι, προτιμώ ακόμα και σήμερα να το φαντάζομαι κάπως. Απέραντη παραλία, γαλάζιο νερό και στο τέλος της αμμουδιάς η «Αμμουδιά», μια ταβέρνα μέσα στα δέντρα με σκιά για όσους δεν αντέχουν τον ήλιο, κρύες μπίρες και ψαράκι.
Ο ήλιος στο ανατολικό Πήλιο κρύβεται νωρίς πίσω από το βουνό και μπορείς να απολαύσεις νωρίς και ένα απογευματινό μπανάκι. Επιστρέφοντας αργά το απόγευμα έχει πια σουρουπώσει και καθόμαστε στον Κισσό, στην πλατεία της Αγίας Μαρίνας, στο «σχολαρχείο», το μπαράκι του Βασίλη και της Αιμιλίας για ψιλοκουβέντα και κουτσομπολιό. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να πετύχουμε τον Θανάση Παπακωνσταντίνου ή τον Γιάννη Χαρούλη να παίζουν. Το καλύτερο το κράτησα για το βράδυ. Ερχόμενος από την παραλία πέρασα από τον Σουλτάνη, το χασάπικο στο Μούρεσι. Μας έκοψε μερικές σπαλομπριζόλες και κάτι μέτρα λουκάνικο. Με το που φτάνουμε σπίτι ετοιμάζω την ψησταριά, αυτή την απλή τσίγκινη με τα στραβά πόδια. Μια παχιά-παχιά σαλάτα με φρέσκες ντομάτες, κολοκύθι και αγγούρι, και οι μπριζολίτσες. Η βραδιά θα είναι μακριά απολαμβάνοντας τη θέα στο βουνό με φίλους και κουβεντούλα.
DAY 2
Σήμερα θα δοκιμάσουμε την τύχη μας στην Νταμούχαρη. Εδώ είναι ένα μικρό φυσικό λιμανάκι για ψαρόβαρκες και μια παραλία με πολύ μεγάλες στρογγυλές πέτρες. Από εδώ ξεκινά και το πέτρινο μονοπάτι που οδηγεί στην Τσαγκαράδα. Μπροστά στην παραλία υπάρχει ένας βράχος για τους γενναίους κολυμβητές που θα μας δείξουν τη ρώμη τους βουτώντας από ψηλά. Εδώ χωρίζουν οι δρόμοι μας· κάποιοι θα προχωρήσουν στο μονοπάτι προς Τσαγκαράδα, εγώ λέω να μείνω εδώ και να απολαύσω δίπλα, πάνω στο λιμανάκι, στην ταβέρνα του Γιώργου, ένα 50αράκι τσίπουρο και να μου φέρει από το τηγάνι ό,τι ψαράκι έπιασε σήμερα. Αργότερα θα πάω να ψαρέψω τους οδοιπόρους από την πλατεία στην Τσαγκαράδα και το βράδυ θα μαζευτούμε στο «σχολαρχείο» στον Κισσό για ποτάκια. Αύριο θα δούμε τι έχουμε διάθεση να κάνουμε ελπίζοντας ότι οι μέρες που έχουμε μπροστά μας να είναι περισσότερες από αυτές πίσω μας.
* Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος είναι καλλιτέχνης, επιμελητής εκθέσεων, συνιδρυτής της γκαλερί Cheap Art στα Εξάρχεια και συνιδρυτής του πολυχώρου Camp! στην πλατειά Κοτζιά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φύση, το πράσινο, τα επιβλητικά βουνά και οι αχανείς λίμνες προσφέρουν μια εσωτερική γαλήνη και μια απαράμιλλη ευφορία
Η γαστρονομική της παράδοση διαφέρει σημαντικά από περιοχή σε περιοχή
Συστήνει το νησί στους Βρετανούς μια διαφορετική εμπειρία ελληνικών διακοπών
Το λάθος του «μία αναζήτηση και τέλος»
Όλα όσα πρέπει να δεις και να κάνεις στο ορεινό χωριό-στολίδι του κυκλαδίτικου νησιού
Η Claire και ο Χρήστος έχουν δημιουργήσει έναν χώρο που συνδυάζει την ιστορία του Πηλίου με την προσωπική τους αισθητική, τη μουσική, τα βιβλία, την τέχνη και τη φιλοξενία
Τι να πεις αν τα ακουστικά δεν αρκούν
«Το Ελαφονήσι δεν έχει απεριόριστες αντοχές» - Ζητούν πολιτικές προστασίας
Η Εύβοια για τις καλοκαιρινές μας διακοπές; Να μια ωραία ιδέα.
Χαλάρωση στο Shizen, The Hotel of Wellness και εξερεύνηση σε παραμυθένια δάση
Ο τόπος του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού τιμά την ιστορική του κληρονομιά
Ποιες να αποφεύγετε για να γλιτώσετε καθυστερήσεις, ταλαιπωρία και απρόοπτα
Ο Μακεδονικός Αγώνας, η Έδεσσα και μια ακόμα αιτία για εκδρομή στη γη του κερασιού
Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ένα μάλλον... αρωματικό «φυλαχτό»
Η εικόνα στη ρεσεψιόν μπορεί επίσης να αποκαλύψει πολλά
Και ένα είναι πραγματικά αηδιαστικό
Μια απρόσμενη συνάντηση με ανθρώπους που κουβαλούν τον πόλεμο μέσα τους και αναζητούν παρηγοριά στην προσευχή
Παπαλίνα, παρασόλι και... λιώστρα: Το πιο αυθεντικό ταξίδι στη Λέσβο, με οδηγό το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.