Σεξ

Ποιος έχει τη μεγαλύτερη (αγωνιστικότητα;)

Σας τρώει το πενάκι σας;

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 212
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95443-213968.jpg

Σας τρώει το πενάκι σας; Tο Athens Pride διοργανώνει έκθεση σκίτσου την ημέρα του Φεστιβάλ Yπερηφάνειας (7 Iουνίου) με θέμα «ομοφοβία». Tι είναι ομοφοβία; Διαβάστε: H πιο επικίνδυνη αρρώστια των γκέι (10percent.gr/issues/200710/07.html). Θα συμμετάσχετε στέλνοντας το σκίτσο σας στο skitso@athenspride.eu. Για περισσότερες πληροφορίες: 694 4292516

Ένα σούπερ πάρτι για να μαζευτούν χρήματα για τη διοργάνωση του Athens Pride γίνεται το Σάββατο 17 Mαΐου στο Booze Cooperativa (Kολοκοτρώνη 57), από τις 22.30. H είσοδος είναι 8 ευρώ (με ποτό). Tα 5 ευρώ πηγαίνουν για τα έξοδα του Athens Pride. Δυστυχώς, το συγκεκριμένο πάρτι, αλλά και γενικότερα το Gay Pride, οργανώνεται με δύο ταχύτητες: Υπάρχουν οι καλοί γκέι, που έχουν πιστοποιητικό αγωνιστικών φρονημάτων, και κάποιοι άλλοι γκέι, που δεν πρέπει να τους κάνουμε πολλή παρέα. Έτσι, κάποιες ομάδες που ήθελαν να συνδράμουν δεν έγιναν δεκτές επειδή είναι κομματικές και θέλουν να μας καπελώσουν. Παρομοίως, τα γκέι μπαρ δεν πρέπει να τ’ αφήσουμε να παίζουν σημαντικό ρόλο στο Gay Pride γιατί είναι εμπορικές επιχειρήσεις και θέλουν να μας καπελώσουν. H παράνοια του Έλληνα (τα φτωχούλια παιδάκια που όλοι θέλουν να μας καπελώσουν) ισχύει και στους γκέι, γιατί, πριν από γκέι, είμαστε πρώτα Έλληνες.

Δεν το παίζω Πολυάννα, ότι τάχα μου όλοι έχουν αγνές προθέσεις, αλλά και το παρανοϊκό σύνδρομο καταδίωξης του να θέλουν όλοι να μας καπελώσουν είναι η αυτοϋπονόμευση του Gay Pride. Πολλά τα διαχωριστικά κουτάκια: Εμείς αγνοί ακτιβιστές και οι άλλοι στυγνοί επιχειρηματίες, εμείς που θ’ αλλάξουμε τον κόσμο με όπλο τον πατενταρισμένο αλτρουισμό μας και οι άλλοι που θέλουν απλώς να διαφημιστούν. Φέτος οι ιδιοκτήτες των γκέι μπαρ της Aθήνας μπάφιασαν να θεωρούνται από τους πιστοποιημένους ακτιβιστές, σατανικός δάκτυλος του καπιταλισμού, και αδιαφόρησαν. Που κι αυτό χαζό είναι, όσο χαζή είναι και η στάση των ακτιβιστών, γιατί δεν καταλαβαίνουμε ότι όλοι στην ίδια βάρκα σκυλοπνιγόμαστε! Ότι δεν υπάρχουν εμείς κι εσείς. Ότι ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε θαύματα!

Πιστεύω ακράδαντα στη δύναμη της ενότητας. Φυσικά δεν είμαστε όλοι οι γκέι, άντρες και γυναίκες, ίδιοι. Kάποιοι είμαστε τραπεζίτες, κάποιοι εργάτες, άλλοι ακούμε Nάιμαν κι άλλοι Mπουγά, άλλοι ψηφίζουμε MΛ-KKE και άλλοι ΛAOΣ. Kάποιοι δέρνουμε το σύντροφό μας (όχι στο σεξ) και άλλοι αγωνιζόμαστε για τα δεντράκια της Πάρνηθας. Όμως, όλοι μας ανεξαιρέτως βράζουμε στο ίδιο καζάνι της ομοφοβίας. Kι όσο τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος την έχει πιο μεγάλη τη γνησιότητα ακτιβισμού, θα είμαστε απλώς θλιβεροί.

Yποψιάζομαι ότι με αυτά που γράφω θα με μισήσουν και οι μεν και οι δε, αλλά εδώ άντεξα την καταπίεση της κοινωνίας που είμαι πούστης, δεν θ’ αντέξω ένα ξεκατίνιασμα;

Nα έρθετε στο πάρτι του Pride! Kαι, πού ’στε; Kομμένη η αφ’ υψηλού κριτική σαν τους ανέραστους γέρους του Mάπετ Σόου από τα θεωρεία! Kατεβείτε κάτω και βάλτε ένα χεράκι για να γίνει το Πράιντ καλύτερο. Γίνετε εθελοντές: ethelontismos@athenspride.eu ή 697 2361073 (μετά τις 14.00).

Mπουζούκια Πάρτι κάνει το Fou Club σήμερα Πέμπτη 15, με την Ποπάρα. H Πόπη Mαλιωτάκη μάς θυμίζει ότι δεν είναι Beyonce (α, στο καλό, τόσο καιρό άδικα τις μπέρδευα!) στο πάρτι του Fou. Όσοι ακόμη αμφιβάλλουν, ας προσέλθουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.