Σεξ

Έρευνα: Ο κορωνοϊός δεν κολλάει με το σεξ

Το πόρισμα των Κινέζων & Αμερικανών επιστημόνων δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Γονιμότητα και Στειρότητα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεξ, Κορωνοϊός
Πόσο ασφαλές είναι το σεξ εν μέσω κορωνοϊού © Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha

Έρευνα Κινέζων και Αμερικανών επιστημόνων διαβεβαιώνει ότι το σεξ εν μέσω κορωνοϊού είναι ασφαλές.

Ασφαλής η σεξουαλική πράξη στο… σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown λόγω πανδημίας του κορωνοϊού διαβεβαιώνει ομάδα επιστημόνων από την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά από σχετική έρευνα. Η διεθνής επιστημονική ομάδα υποστηρίζει ότι ο κορωνοϊός μπορεί να μεταδοθεί με έναν απλό βήχα, αλλά το σπέρμα είναι ασφαλές. Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «Γονιμότητα και Στειρότητα».

Η εφημερίδα «New York Post» που φέρνει την έρευνα στο φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι οι επιστήμονες εξέτασαν το σπέρμα 34 ανδρών από την Κίνα, οι οποίοι είχαν κατά μέσο όρο διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό έναν μήνα πριν από την έρευνα για το σεξ. Οι συγγραφείς της επιστημονικής έρευνας παραδέχονται ότι το δείγμα της έρευνάς τους είναι «μικρό σε μέγεθος» αλλά «ουσιαστικό» για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική πράξη εν μέσω πανδημίας είναι ασφαλής.

«Εάν μια νόσος σαν τη Covid-19 μεταδιδόταν σεξουαλικά, αυτό θα είχε τεράστιες επιπλοκές στο θέμα πρόληψης της ασθένειας και θα μπορούσε να έχει σοβαρότατες συνέπειες στη μακροπρόθεσμη αναπαραγωγική υγεία του άνδρα», αναφέρει ο δρ. Τζέιμς Μ. Χόταλινγκ στο δελτίο Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα συμπεράσματα της  εν λόγω έρευνας είναι ότι η νόσος Covid-19 δεν έχει καμία σχέση με τον Έμπολα ή τον Ζίκα που θα μπορούσαν να μεταδοθούν μέσω της σεξουαλικής πράξης.

Οι συμμετέχοντες στην έρευνα είχαν παρουσιάσει ήπια έως μεσαία συμπτώματα του νέου κορωνοϊού. Είναι πιθανό, χωρίς προς το παρόν να έχει επιβεβαιωθεί, ότι οι άνδρες με βαριά συμπτώματα να μεταδίδουν τον νέο ιό και με τη σεξουαλική πράξη. «Ένας άνδρας σε κρίσιμη κατάσταση της νόσου Covid-19 ενδέχεται να φέρει βαρύ ιικό φορτίο, το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες μετάδοσης του ιού με το σπέρμα του. Δεν έχουμε ακόμα, όμως, μια ξεκάθαρη απάντηση», σημείωσε ο δρ. Χόταλινγκ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί το σεξ να είναι ασφαλές, αλλά το φιλί σίγουρα δεν είναι, λένε οι ειδικοί. Ωστόσο, ‘οπως είπε και ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, δρ. Άντονι Φάουτσι, το φλερτ με ασυμπτωματικούς του κορωνοϊού είναι OK. Αλλά μέχρι εκεί, φλερτ, όχι πολλά παραπάνω.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

*Photo by Dainis Graveris on SexualAlpha

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ