Σεξ

Ένα στα τρία ζευγάρια δεν κάνει σεξ τη νύχτα του γάμου

Σύμφωνα με έρευνα του YouGov φταίει το αλκοόλ, η κούραση… τα λόγια του παπά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
319285-628306.jpg

Κρίση περνάει το σεξ τη νύχτα του γάμου σύμφωνα με έρευνα της βρετανικής εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov. Το ένα τρίτο των ζευγαριών κάτω των 40 ετών «ολοκληρώνει» το γάμο πολύ μετά την πρώτη ημέρα της γαμήλιας τελετής και του γλεντιού. Η κούραση είναι η βασική αιτία της αποχής από το σεξ. Σχεδόν το 50% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εκείνο το βράδυ ήταν απλά εξουθενωμένοι. Ένα στα πέντε ζευγάρια δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι έφταιγε το αλκοόλ.

Στην ηλικιακή κατηγορία των άνω των 60 ετών, τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έκαναν έρωτα τη νύχτα του γάμου, οι υπόλοιποι που απλά έπεσαν για ύπνο είπαν ότι ήταν είτε κουρασμένοι είτε μεθυσμένοι. Ένα 8% των ερωτηθέντων, ηλικίας από 18 έως 39 ετών, δήλωσε ότι δεν θυμάται πώς εξελίχθηκε η βραδιά μετά το γάμο.

image

Ο αριθμός των ατόμων που είχαν σεξουαλική σχέση με αυτόν/αυτήν που τελικά παντρεύτηκαν παραμένει ίδιος, ενώ έχει αυξηθεί το ποσοστό του προγαμιαίου σεξ με διαφορετικούς συντρόφους. Από τους 711 ενήλικες που συμμετείχαν στην έρευνα της βρετανικής εταιρείας το 60% των αντρών δήλωσε ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις πριν το γάμο, ενώ στις γυναίκες το ποσοστό αυτό αγγίζει το 46%.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ