Περιβαλλον

Με Γαλάζια Σημαία 625 παραλίες της Ελλάδας το 2024 - Δείτε ποιες βραβεύτηκαν

Από την Καλαμάτα η επίσημη ανακοίνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γαλάζια Σημαία κυματίζει στον ιστό παραλίας
Γαλάζια Σημαία 2024: Βραβεύτηκαν 625 παραλίες της Ελλάδας © EUROKINISSI/ ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ

Γαλάζια Σημαία 2024: Βραβεύτηκαν 625 παραλίες της Ελλάδας - Από την Καλαμάτα η επίσημη ανακοίνωση 

Γαλάζια Σημαία θα λάβουν 625 παραλίες της Ελλάδας. Η Ελλάδα παραμένει στη 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 52 χώρες. Οι βραβευμένες για την ποιότητά τους ακτές της χώρας ανακοινώθηκαν σήμερα σε μία ξεχωριστή τελετή στην Καλαμάτα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Στη χώρα μας παρατηρείται σταθερή ανοδική τάση με αύξηση των βραβευμένων ακτών κάθε χρόνο, με τις βραβεύσεις να ξεπερνούν και πάλι τις 600, και στο σύνολο των 52 χωρών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, η Ελλάδα να κατέχει το 15% των βραβευμένων διεθνώς ακτών.

Με Γαλάζια Σημαία 625 παραλίες της Ελλάδας το 2024 - Δείτε ποιες βραβεύτηκαν

Πρωτιά με 146 Γαλάζιες Σημαίες για την Περιφέρεια Κρήτης

Πρώτος νομός στην Ελλάδα αναδείχθηκε ο νομός Χαλκιδικής, με 104 σημαίες και η Περιφέρεια της Κρήτης διατηρεί την πρώτη θέση με 146 σημαίες. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 4.252 ακτές, 733 μαρίνες και 141 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο.

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών της χώρας μας πραγματοποιήθηκε σήμερα (24.5) στην ακτή Ανάσταση Καλαμάτας, σε δύο φάσεις. Το πρωί πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εκπαιδευτικού χαρακτήρα στη βραβευμένη παραλία, με τη συμμετοχή περισσότερων από εκατό παιδιών και εκπαιδευτικών από σχολεία της περιοχής. Τα παιδιά συμμετείχαν σε βιωματικά εργαστήρια και παρακολούθησαν ναυαγοσωστική επίδειξη από τη Ναυαγοσωστική Σχολή AQUA RESCUE υπεύθυνη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του Δήμου Καλαμάτας.

Δείτε τη λίστα με τις παραλίες που έλαβαν Γαλάζια Σημαία για το 2024

Διαβάστε επίσης → Γαλάζια Σημαία: Η Ελλάδα κατακτά και το 2024 τη 2η θέση παγκοσμίως

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Aγγελική Κοσμοπούλου
Αγγελική Κοσμοπούλου, νοιάζονται οι Έλληνες για το περιβάλλον;

Η ιδρύτρια του Storymentor απαντά σε 6 ερωτήματα σχετικά με το πόσο ενδιαφέρονται οι Έλληνες για το περιβάλλον, προτείνοντας λύσεις ευαισθητοποίησης απέναντι στην περιβαλλοντική απαξίωση

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.