Περιβαλλον

Podcast The Green Book: Όταν πεθαίνουν τα πλατάνια...

Η Νικολέττα Σουλιώτη, από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων «ΕΛΓΟ Δήμητρα», εξηγεί τι πρέπει να γίνει για να σωθεί το πιο εμβληματικό ελληνικό δέντρο

img_0879.jpg
Αθηναΐς Νέγκα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθηναΐς Νέγκα

To 3ο επεισόδιο του podcast «The Green Book» με τίτλο «Όταν πεθαίνουν τα πλατάνια...».

Πλάτανος ο αρχαίος! Στον ίσκιο του ζευγάρωσαν, κατά τη μυθολογία, ο Δίας με την Ευρώπη και σε αντάλλαγμα ο Ζευς τον έκανε αειθαλή. Στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο ένας θανατηφόρος για τα πλατάνια μύκητας μεταφέρεται από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη μέσα από τα ξύλινα κιβώτια για πολεμοφόδια. Η Νικολέττα Σουλιώτη, από το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων «ΕΛΓΟ Δήμητρα», εξηγεί τι πρέπει να γίνει για να σωθεί το πιο εμβληματικό ελληνικό δέντρο.

Εδώ και 50 χρόνια, η #MotorOilHellas δημιουργεί και προσφέρει, δίνοντας προτεραιότητα στον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον. Ξεκινάμε να γυρίζουμε σελίδα-σελίδα το υπέροχο «Πράσινο Βιβλίο» της ελληνικής φύσης για τα μοναδικής ομορφιάς και βιοποικιλότητας ελληνικά δάση.

To 3o επεισόδιο με τίτλο «Όταν πεθαίνουν τα πλατάνια...», μπορείτε να το ακούσετε εδώ:

Σε συνεργασία με το pod.gr και την Αθηναϊδα Νέγκα στο podcast «The Green Book», κάνουμε μια βόλτα στα δεκάδες διαφορετικά δασικά συμπλέγματα, από την Ροδόπη με τα ψυχρά κωνοφόρα μέχρι την Κρήτη με το Φοινικόδασος του Bάι και την ημιερημική χλωρίδα, για να γνωρίσουμε αυτόν τον ξεχωριστό δασικό πλούτο και να μάθουμε πώς θα τον προστατεύσουμε σαν πολύτιμη κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

Podcast The Green Book: Όταν πεθαίνουν τα πλατάνια...

50 χρόνια MOTOR OIL, 50 χρόνια τώρα οι αξίες μας ορίζουν το αύριο της ενέργειας.

Το podcast είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες: apple podcasts, spotify, pocket casts, castbox, soundcloud.


#TheGreenBook #forests #sustainability #awareness #environment #podcast #MOH50 #50MotorOil 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ