Περιβαλλον

Έρευνα: Γιατί πρέπει να αντικατασταθεί η κτηνοτροφία με εργοστάσια παραγωγής μικροοργανισμών

Το 75% της παγκόσμιας γεωργικής γης θα πρέπει να ξαναζωντανέψει για να μειωθούν οι εκπομπές ρύπων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Farmamoo

Έρευνα υπέδειξε πως πρέπει να αντικατασταθεί η κτηνοτροφία με εργοστάσια παραγωγής μικροοργανισμών - Η μείωση της εκπομπής ρύπων

Αρκετή πρωτεΐνη για να τραφεί ολόκληρος ο κόσμος θα μπορούσε να παραχθεί σε μια έκταση μικρότερη από το Λονδίνο, αν αντικαταστήσουμε τη ζωική παραγωγή με εργοστάσια παραγωγής μικροοργανισμών, σύμφωνα με έρευνα.

Το μανιφέστο Reboot Food υποστηρίζει ότι τα τρία τέταρτα της παγκόσμιας γεωργικής γης θα πρέπει αντ' αυτού να ξαναζωντανέψουν.

Οι εκπομπές από την κτηνοτροφία ευθύνονται για τουλάχιστον το 16,5% των αερίων του θερμοκηπίου στον πλανήτη, σύμφωνα με μελέτη. Πολλοί ειδικοί έχουν ζητήσει τη μείωση των ζωικών πρωτεϊνών στη διατροφή μας.

Ο Henry Dimbleby, ο τσάρος τροφίμων της βρετανικής κυβέρνησης, πρότεινε στους ανθρώπους να τρώνε 30% λιγότερη ζωική πρωτεΐνη και να αντικαθιστούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά με πρωτεΐνες φυτικής προέλευσης. Περίπου το 85% της γεωργικής γης στην Αγγλία χρησιμοποιείται ως βοσκότοπος για τη βόσκηση ζώων όπως οι αγελάδες ή για την καλλιέργεια τροφίμων που στη συνέχεια ταΐζονται στα ζώα.

Cop27: Η κτηνοτροφία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου

Ακτιβιστές χορτοφάγοι διαμαρτύρονται στη διάσκεψη Cop27 για το κλίμα στο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, υποστηρίζοντας ότι η κτηνοτροφία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου.

Η εκστρατεία, που εγκαινιάζεται στο Cop27, ζητά 10 πολιτικές που θα πρέπει να υιοθετήσουν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων η επένδυση 2,5% του ΑΕΠ για 10 χρόνια στην καινοτομία στα τρόφιμα, ο τερματισμός όλων των επιδοτήσεων για τη ζωική γεωργία και η επιδότηση των τροφίμων φυτικής προέλευσης, η απαγόρευση της διαφήμισης του κρέατος που απαιτεί άνθρακα, ο περιορισμός των πατεντών στη νέα τεχνολογία τροφίμων και η νομιμοποίηση της επεξεργασίας γονιδίων.

Η βασική ιδέα είναι η αντικατάσταση της ζωικής γεωργίας, όπου είναι δυνατόν, με μια τεχνολογία που ονομάζεται ζύμωση ακριβείας, η οποία θα περιλαμβάνει την παρασκευή ζυμομυκήτων και βακτηρίων για την παραγωγή πρωτεϊνών. Θα μπορούσε να δημιουργήσει βιολογικά πανομοιότυπες ζωικές πρωτεΐνες χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς που ζυμώνονται σε δεξαμενές. Αυτά τα εργοστάσια θα τροφοδοτούνται με ηλιακή, αιολική και πυρηνική ενέργεια. Οι ακτιβιστές επισημαίνουν ότι η τεχνολογία αυτή παράγει το 99% της ινσουλίνης και το 80% της πυτιάς παγκοσμίως.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια σύντομη Ιστορία της κλιματικής πολιτικής
Μια σύντομη ιστορία της κλιματικής πολιτικής

Πολύς κόσμος θεωρεί ότι η αύξηση της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων είναι μια μάλλον θετική προοπτική για περιοχές που πάσχουν από εποχική ξηρασία και μικρή ανάπτυξη της βλάστησης. Είναι όμως έτσι τα πράγματα;

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.