TV & Media

Γιατί η εμφάνιση του Ντέιβ Σαπέλ στο «Saturday Night Live» προκάλεσε αντιδράσεις

Τι ανέφερε η Anti-Defamation League (ADL)

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντέιβ Σαπέλ στο SNL
Ο Ντέιβ Σαπέλ στο SNL © NBC/screenshot

Ντέιβ Σαπέλ: Εμφάνιση στο Saturday Night Live - Αντιδράσεις από την Anti-Defamation League (ADL) 

Ο stand up κωμικός Ντέιβ Σαπέλ ο οποίος για τρίτη φορά έγινε οικοδεσπότης της εκπομπής «Saturday Night Live»  του NBC, ξεκίνησε με έναν 15λεπτο μονόλογο που αφορούσε τα αντισημιτικά σχόλια του καλλιτέχνη της χιπ-χοπ Ye, τις ενδιάμεσες εκλογές και την πολιτική απήχηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο κωμικός ο οποίος δεν έκανε αναφορά στον σάλο που ξέσπασε μετά τα σχόλιά του σχετικά με την κοινότητα των τρανσέξουαλ σε ένα κωμικό αφιέρωμα του Netflix, ανέβηκε στη σκηνή στο Studio 8H του Rockefeller Center, ξεκινώντας τον μονόλογό του με τον Κάνιε Γουέστ ο οποίος έχει καταδικαστεί ευρέως για μια σειρά αντισημιτικών σχολίων. Ο κωμικός διάβασε μια σύντομη δήλωση: «Καταδικάζω τον αντισημιτισμό σε όλες του τις μορφές και στέκομαι στο πλευρό των φίλων μου στην εβραϊκή κοινότητα - και έτσι, Κάνιε, κερδίζεις χρόνο».

Ο Σαπέλ χλεύασε τον Ye καθώς και τον αστέρα των Brooklyn Nets Κάιρι Ίρβινγκ ο οποίος δημοσίευσε στο Twitter έναν σύνδεσμο για μια αντισημιτική ταινία.  «Έχω πάει στο Χόλιγουντ και αυτό ακριβώς είδα: Είναι πολλοί Εβραίοι, σαν πολλοί», είπε ο Σαπέλ προκαλώντας γέλιο. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, καταλαβαίνετε τι εννοώ; Υπάρχουν πολλοί μαύροι στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι διοικούμε το μέρος». συνέχισε. 

Τα σχόλια του προκάλεσαν ανάμεικτες αντιδράσεις στο Twitter, όπου ορισμένοι θεατές τον επέκριναν ότι φαίνεται να υποβαθμίζει τα σχόλια του Ye ή να κινείται σε προβληματικά στερεότυπα.

Σε ένα tweet το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής της Anti-Defamation League έγραψε «Δεν θα έπρεπε να περιμένουμε από τον @DaveChappelle να λειτουργεί ως ηθική πυξίδα της κοινωνίας, αλλά είναι ανησυχητικό να βλέπουμε το @nbcsnl όχι απλώς να εξομαλύνει αλλά να εκλαϊκεύει τον #αντισημιτισμό».

Ο Σαπέλ τελικά στράφηκε σε άλλα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των ενδιάμεσων εκλογών. Γελοιοποίησε τον Χέρσελ Γουόκερ, τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων για τη Γερουσία της Τζόρτζια, ο οποίος οδεύει σε δεύτερο γύρο με τον Δημοκρατικό εν ενεργεία γερουσιαστή Ραφαέλ Γουόρνοκ τον Δεκέμβριο. «Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα γι' αυτόν, επειδή είναι μαύρος», είπε ο Σαπέλ αναφερόμενος στον Γουόκερ. «Αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι είναι εμφανώς ηλίθιος».

Dave Chappelle Stand-Up Monologue - SNL

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ