Περιβαλλον

Αλόννησος: Νεκρή η μεσογειακή φώκια «Κωστής» - Από ψαροντούφεκο

Έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο «Κωστής», η αρσενική μεσογειακή φώκια που εντοπίστηκε νεκρή στην Αλόννησο
Ο «Κωστής», η αρσενική μεσογειακή φώκια που εντοπίστηκε νεκρή στην Αλόννησο © MOm - Monachus monachus/Facebook

Στην Αλόννησο η μεσογειακή φώκια - μασκότ του νησιού, «Κωστής», εντοπίστηκε νεκρή από ψαροντούφεκο, όπως ανακοίνωσε η οργάνωση ΜΟΜ

Θλίψη προκάλεσε η είδηση ότι ο «Κωστής», η διάσημη μεσογειακή φώκια στην Αλόννησο, εντοπίστηκε νεκρή. Ο «Κωστής» έφερε τραύμα από ψαροντούφεκο. Το κουφάρι του θαλάσσιου θηλαστικού βρέθηκε το Σάββατο (24/7).

Η συγκεκριμένη Μονάχους Μονάχους ήταν αρκετά κοινωνική και είχε μετατραπεί σε «μασκότ» στην Αλόννησο -το νησί όπου υπάρχει πάρκο προστασίας για τη μεσογειακή φώκια.

Νεκρός απο ψαροντούφεκο ο "Κωστής" η διάσημη φωκια της Αλοννήσου | 25/07/2021 | ΕΡΤ

Νεκρός ο «Κωστής» στην Αλόννησο - Τι αναφέρει για τη φώκια στην ανακοίνωσή της η οργάνωση ΜοΜ

«Δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακία δεν έχει όρια. H νεαρή αρσενική φώκια "Κωστής" (μασκότ της Αλοννήσου τους τελευταίους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώπινο χέρι» επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Οργάνωση MoΜ, Εταιρεία για τη Μελέτη της Μεσογειακής Φώκιας.

Και συνεχίζει: «Το αθώο και ανυποψίαστο ζώο, όπως διαπιστώσαμε, χτυπήθηκε επί τούτου με ψαροντούφεκο που έφερε καμάκι μεγάλου διαμετρήματος για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον "Κωστή"».

Η Οργάνωση υπογραμμίζει ότι αυτός που προέβη στην αποτρόπαια πράξη, δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη. Και επισημαίνει: «Για αυτό και καθώς η συγκεκριμένη πράξη εκτός από ανήθικη είναι και κακουργηματική, καλούμε:

  • Τις αρμόδιες αρχές να αναλάβουν άμεσα δράση ώστε να βρεθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη οι ένοχοι.
  • Όποιον πολίτη γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό με το συγκεκριμένο αποτρόπαιο γεγονός να το γνωστοποιήσει άμεσα στις λιμενικές αρχές».

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, η MOm προχωρεί σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τον «Κωστή», τη μεσογειακή φώκια Μονάχους Μονάχους που εντοπίστηκε νεκρή στην Αλόννησο, έχοντας χτυπηθεί από ψαροντούφεκο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ