- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Αλόννησος: Αμοιβή για σύλληψη του δολοφόνου της φώκιας «Κωστής»
Εισαγγελική παρέμβαση και μηνύσεις από φορείς και οργανισμούς
Αλόννησος - Θανάτωση φώκιας «Κωστής»: Χρηματική αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών.
Χρηματική αμοιβή ύψους 18.000 ευρώ προσφέρει η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας σε οποιονδήποτε παράσχει στοιχεία και πληροφορίες σε αρμόδια Αρχή που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των υπευθύνων για τη θανάτωση της φώκιας «Κωστής».
Το ποσό συγκεντρώθηκε γι' αυτόν το σκοπό μετά την ευγενική προσφορά του Ιδρύματος THALASSA (10.000 ευρώ), των Αττικών Εκδόσεων και της περιοδικής έκδοσης The TOC (5.000 ευρώ), αλλά και υποστηρικτών της MOm (3000 ευρώ).
Οι πολίτες που διαθέτουν πληροφορίες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την αποκάλυψη της ταυτότητας του/των δράστη/δραστών μπορούν να επικοινωνήσουν και με τα γραφεία της MOm (τηλ. 2105222888) ή μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα μας στο https://www.mom.gr/epikoinwnia.
Αλόννησος: Εισαγγελική παρέμβαση για το θάνατο της φώκιας «Κωστής»
Εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε με αφορμή τη θανάτωση της γνωστής φώκια-μασκότ «Κωστής» στην Αλόννησο, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από επίθεση που δέχτηκε με ψαροντούφεκο.
Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα από τον Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου, μετά και τις μηνύσεις που κατέθεσαν για την υπόθεση ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus.
Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ζητήθηκε να ληφθούν καταθέσεις από λουόμενους που μπορεί να είδαν κάτι στο σημείο αλλά και να διερευνηθεί το κατά πόσο επιτρέπεται η αλιεία με ψαροντούφεκο σε προστατευόμενο χώρο, όπου είναι το Εθνικό θαλάσσιο πάρκο Βόρειων Σποράδων.
Μηνύσεις από φορείς και οργανισμούς
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων και ο Οργανισμός προστασίας Μεσογειακής φώκιας MOm – Monachus monachus έχουν καταθέσεις μηνύσεις σχετικά με το τραγικό περιστατικό.
Από την πλευρά του, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων καταδίκασε απερίφραστα το αποτρόπαιο έγκλημα και τονίζει πως ο «Κωστής» ήταν ιδιαίτερα φιλικός και κοινωνικός με τους ανθρώπους και ποτέ δεν είχε παρουσιάσει επιθετική ή άλλη προβληματική συμπεριφορά.
Με τη σειρά του ο Οργανισμός MOm – Monachus monachus, επεσήμανε πως «δυστυχώς για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται ότι η ανθρώπινη κακία και βλακεία δεν έχει όρια».
«Το γεγονός έχει λυπήσει βαθύτατα και αγανακτήσει όχι μόνο τους ανθρώπους της MOm αλλά και όλους τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους και επισκέπτες της Αλοννήσου που είχαν την τύχη να θαυμάσουν τον "Κωστή". Αυτός που το έπραξε προφανώς δεν έχει το ελάχιστο θάρρος να εμφανιστεί και να αναλάβει την ευθύνη της ανοησίας του» αναφέρει η ανακοίνωση της MOm.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Είναι η πρώτη φορά που μια πόλη λαμβάνει τέτοια μέτρα
Για πρώτη φορά θα ξεπεραστεί το συμβολικό φράγμα του 1,5°C της παγκόσμιας ανόδου της θερμοκρασίας
Οι διακυμάνσεις της παραγωγής ενέργειας από τον ήλιο και τον άνεμο δημιουργούν μεγάλες προκλήσεις στη διαχείριση του ενεργειακού μας συστήματος, με την αποθήκευση και το υδρογόνο να είναι οι κύριες απαντήσεις
Ποια είδη δεν πρέπει να φυτεύονται σε πόλεις
Και το πρώτο που θα σπάσει το φράγμα του 1,5° Κελσίου
Τι δείχνουν τα σενάρια του Network for Greening the Financial System – Δίκτυο για ένα Πράσινο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα (NGFS)
H Γουίσντομ εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 1956 - Ήταν με έναν νέο σύντροφο φέτος
Οι προκλήσεις, τα κενά και οι προοπτικές για τις θάλασσές μας που δοκιμάζονται
Πώς ερμηνεύεται το φαινόμενο που έχει να εμφανιστεί από τη δεκαετία του 1980
Αντικείμενα που χρησιμοποιούμε όλοι και καταστρέφουν το περιβάλλον
Υποθαλάσσιες έρευνες σε βάθος 5.000 μέτρων αποκάλυψαν ένα τεράστιο κοίτασμα μαγγανίου που περιέχει και αρκετό κοβάλτιο για να καλύψει τις ανάγκες της Ιαπωνίας για περίπου 75 χρόνια
«Ποιος είναι υπεύθυνος;» - Η τοπική κοινότητα προσπαθεί να ανακαλύψει τον ένοχο
Η εξάρτηση από τα μικρά, «φορητά» μπουκάλια και το περιβαλλοντικό κόστος
Στη σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας του είδους σε όλη τη Μεσόγειο
«Δεν είμαι τρελαμένος οικολόγος ούτε ακτιβιστής, επιθυμώ να υπάρχει ισορροπία στη φύση και να διατηρηθεί κάθε είδος ζωής» έλεγε
Τεράστιος ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος - Πώς καταστρέφονται ολόκληρες κοινότητες
Συνέντευξη με τον Δρ. Κώστα Ανδριοσόπουλο με θέμα τις Ενεργειακές Κοινότητες και τη χρηματοδότηση μέσω crowdfunding.
Με οδηγό την τεχνητή νοημοσύνη, το μέλλον προβλέπεται πιο βιώσιμο
Χρειαζόμαστε το αττικόψαρο (Pelasgus-marathonicus), όπως μας χρειάζεται και αυτό. Η απώλεια της φύσης μοιραία θα οδηγήσει στη δική μας φτώχεια και δυστυχία
Στο Βόρειο Αιγαίο καταγράφηκαν έντονοι και μεγάλης διάρκειας θαλάσσιοι καύσωνες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.