- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σ. Νιάρχος ξεκινά
Mια πρώτη γεύση της Αθήνας του 2016
Στον επιβλητικό και συνάμα ζεστό χώρο του αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση της Αθήνας του 2016. Από το κτίριο που διατηρεί τις μνήμες των προηγούμενων αιώνων, τη λαμπρή ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης ξεκινάει και το ταξίδι για το μέλλον. Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Με αφετηρία τις γειτονιές της Αθήνας και συνοδοιπόρους την Εθνική Βιβλιοθήκη και τη Λυρική Σκηνή το Κέντρο Πολιτισμού ξεκινά ένα υπέροχο ταξίδι δημιουργικότητας, λόγου και τέχνης στις γειτονιές της Αθήνας, με στόχο να γνωρίσει και να το γνωρίσουν οι μελλοντικοί επισκέπτες του. Οι πολίτες αυτής της πόλης.
Στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες της Αθήνας, της Ηλιούπολης, του Χαϊδαρίου και του Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα παρουσιάζεται η Όπερα της Βαλίτσας, με το έργο του Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Ευκλείδη . Στο ταξίδι αυτό η Λυρική Σκηνή επιδιώκει να «βγει από τους τέσσερις τοίχους» να συναντήσει και να γοητεύσει ένα νέο κοινό, μυώντας το στο μαγικό κόσμο της όπερας και του λυρικού ρεπερτορίου. Παράλληλα θα γίνονται αναγνώσεις αγαπημένων βιβλίων, από δημοφιλείς καλλιτέχνες που πρόσφεραν την υποστήριξη τους στην πρωτοβουλία αυτή, και εργαστήρια νέων για τη δημιουργία ψηφιακών ταινιών μικρού μήκους.
Έχοντας στις αποσκευές τη φιλοσοφία ότι οι κοινωνίες δεν αλλάζουν όταν οι άνθρωποι εφησυχάζουν αλλά όταν οι πολίτες συνδιαμορφώνουν τις καταστάσεις , στο ταξίδι αυτό καλούνται κυρίως οι νέοι ηλικίας 18-35 ετών για να καταγράψουν την κατάσταση των πράσινων χώρων, να συζητήσουν για τις αλλαγές που μπορεί και πρέπει να συμβούν σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο WWF. Ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν και debates που θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν ή και να πάρουν μέρος νέοι για να συζητήσουν τα προβλήματα της γενιάς τους και να ξεκλειδώσουν τους τρόπους των απόψεων τους και των επιχειρημάτων τους. «Το ταξίδι αυτό είναι πραγματικό γιατί δεν μπορεί να έχει απλούς θεατές, παρά μόνο πολίτες που συμμετέχουν ενεργά δημιουργώντας τη νέα εποχή για τη χώρα μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής του ΚΠΙΣΝ κ. Γιάννης Τροχόπουλος.

Ο κορυφαίος σταθμός αυτού του ταξιδιού θα είναι και πάλι στην αίθουσα του αναγνωστηρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης την 21η Δεκεμβρίου, όπου Έλληνες ηθοποιοί θα διαβάσουν αγαπημένα τους κείμενα .Η ημερομηνία δεν επιλέχτηκε τυχαία, έχει το συμβολισμό της. Την 21η Δεκεμβρίου έχουμε την μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου και όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης « όσο μεγάλη κι αν είναι η νύχτα η ημέρα στο τέλος θα διαυγάσει».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρά τη μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσής του, ο αγαπημένος καρχαρίας της Μπουσάν επιστρέφει διαρκώς
Οι νεές προβλέψεις του ΟΗΕ
Η ιστορία μιας θάλασσας από πλαστικό, μιας κόκκινης ντομάτας και ενός απρόσμενου αγροτικού θαύματος.
Ο The Krank εξηγεί πώς γεννήθηκε η εικαστική παρέμβαση που προειδοποιεί για την απειλή των εξορύξεων
Η Σοφία Αξωνίδη του WWF Ελλάς εξηγεί γιατί η βιώσιμη διατροφή ξεκινά από το καθημερινό μας τραπέζι
Η αποκατάσταση μίας περιοχής μετά από μια καταστροφική πυρκαγιά δεν σταματά, όταν σβήσουν οι φλόγες
Tα μέτρα παρέμβασης του ΥΠΑΑΤ
«Η Ανθεκτικότητα Ξεκινά από το Σπίτι». Όλοι αξίζουν ένα σπίτι που είναι ασφαλές, οικονομικά προσιτό και ικανό να αντέξει τους κινδύνους γύρω του
Επιστήμονες προειδοποιούν για τις αλυσιδωτές επιπτώσεις στην επιβίωση και την αναπαραγωγή των ειδών
Διευρύνεται το Εθνικό Πάρκο σε 37.544 εκτάρια με αυστηρότερες ζώνες προστασίας
Ένα ξεχωριστό λαβράκι, μας μιλάει για την ιστορία του
Η ΕΕ καλείται να στηρίξει τη χημική βιομηχανία χωρίς να αποδυναμώσει την προστασία για περιβάλλον, υγεία και κλίμα
Οι ωκεανοί στους πόλους θερμαίνονται με πρωτοφανή ταχύτητα
Πόσο βαθιά μπορεί να διεισδύσει στο ανθρώπινο αναπνευστικό
Έκθεση του FAO προειδοποιεί για τους κινδύνους στην επισιτιστική ασφάλεια
Δωρεάν δράσεις στις 3 και 4 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την άγρια ζωή της Ελλάδας
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.