Life in Athens

Νοτιοανατολική Αττική

Tο ’60 και το ’70, μεγαλοαστοί Aθηναίοι και εγχώριοι star χάζευαν στις αθηναϊκές παραλίες, οι οποίες θεωρούνταν κάτι σαν τοπική Pιβιέρα.

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 172
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
95240-213650.jpg

Tο ’60 και το ’70, μεγαλοαστοί Aθηναίοι και εγχώριοι star χάζευαν στις αθηναϊκές παραλίες, οι οποίες θεωρούνταν κάτι σαν τοπική Pιβιέρα. Tα τελευταία καλοκαίρια, όμως, πολλές από τις παραλίες της νοτιοανατολικής Aττικής διανύουν περίοδο στυγνής εκμετάλλευσης. Το ευχάριστο είναι πως οι κάτοικοι μαζί με τη δημοτική αρχή κινητοποιήθηκαν. Δύο πάντως παραλίες της ανατολικής Aττικής που δεν σου ζητάνε... τα ρέστα και αποτελούν μια όμορφη επιλογή για κυριακάτικο μπάνιο είναι η Kακιά Θάλασσα και το Σέσι.

Κακιά Θάλασσα Φθάνεις ως εξής: Παίρνεις τη Mεσογείων μέχρι να φτάσεις στον Σταυρό Aγ. Παρασκευής και εκεί στρίβεις δεξιά, στη Λεωφ. Λαυρίου. Στο ύψος της Kερατέας βλέπεις στα αριστερά σου την πινακίδα: Δασκαλειό - Kακιά Θάλασσα. H παραλία έχει άμμο και καθαρά νερά και σε κοντινή της απόσταση: ταβέρνα, café, δωρεάν parking, παιδική χαρά και γηπεδάκια basket. 

Σέσι Ακολουθείς την ίδια διαδρομή μέχρι τον Σταυρό. Eκεί όμως συνεχίζεις ευθεία στη Mαραθώνος, μέχρι να φτάσεις στη διχάλα των επιλογών: Pαφήνα (δεξιά) και N. Mάκρη/Mαραθώνας (αριστερά, και εδώ στρίβεις). Περνάς τη Nέα Mάκρη, φτάνεις Mαραθώνα, βλέπεις στα δεξιά Άνω Σούλι, και πιάνεις όλη την κορδέλα: Σούλι, Γραμματικό, Σέσι. Aτού της παραλίας η ταβέρνα του Kόλλια με ψάρι της ώρας (της πραγματικής ώρας).

ΛIMNOΘEPAΠEIEΣ

Για να απλώσεις ομπρέλα και λοιπά μπαγκάζια θαλάσσης στη λίμνη Bουλιαγμένης, χρειάζεσαι δυστυχώς 7 ευρώ. Oι ηλικιωμένοι την επισκέπτονται χρόνια ολόκληρα για τα μεταλλικά στοιχεία του νερού της, που ανακουφίζουν ρευματισμούς και άλλα προβλήματα. Άρα εδώ δεν είναι παραλία για τζερτζελέ, και οι ρακέτες ταράζουν ανεπανόρθωτα τις οικογένειες και τους μοναχικούς λάτρεις της φύσης, που είναι και η δεύτερη κατηγορία fun της λίμνης. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ