- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Νέες ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές του δήμου Αθηναίων
Συνεχίζεται η προσπάθεια για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας
Δήμος Αθηναίων: Νέες ασφαλτοστρώσεις στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας - Κώστας Μπακογιάννης: Η Αθήνα θέτει τις βάσεις για μια σύγχρονη πόλη.
Ο δήμος Αθηναίων συνεχίζει την υλοποίηση του μεγαλύτερου έργου ασφαλτοστρώσεων στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης, για τη βελτίωση των υποδομών της πρωτεύουσας.
Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ, ενισχύει την οδική ασφάλεια και αναβαθμίζει συνολικά 1050 δρόμους της πόλης, δηλαδή περισσότερα από 300 χιλιόμετρα από τα περίπου 1000 του συνολικού οδικού δικτύου της.
Από την έναρξη του έργου, ο δήμος Αθηναίων έχει ολοκληρώσει ασφαλτοστρώσεις σε 834 οδούς συνολικού μήκους περίπου 260 χιλιομέτρων και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, οι άνθρωποι του Δήμου δουλεύουν σε γειτονιές της 6ης Δημοτικής Κοινότητας, ενώ στο επίκεντρο των παρεμβάσεων βρίσκονται οι περιοχές Κυψέλη, Νέα Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, Πλατεία Αμερικής και Πλατεία Αττικής.
Δήμος Αθηναίων: Μέχρι σήμερα έχουν ασφαλτοστρωθεί 834 οδοί συνολικού μήκους 260 χλμ σε όλη την πόλη
Μέχρι σήμερα, τα τεχνικά συνεργεία έχουν ρίξει νέα άσφαλτο στους δρόμους: Σπετσών, Μοσχονησίων, Σταυροπούλου, Νεοφ. Μεταξά, Βίωνος, Ευελπίδων, Βελβενδού, Ιουλιανού, Γιαννιτσών, Λαζαράδων, Κερκύρας, Φιλιππίδου, Λευκωσίας, Κύπρου, Τήνου, Καυκάσου, Ερνέστου Κουρτίου, Σπάρτης, Αλκαμένους, Αλκιβιάδου, Αλμυρού, Αριστομένους, Καρδίτσης, Προύσης, Σάμου, Φερών, Αδάνων, Βέργας, Έλλης, Εξηκίου, Ερυθρών, Κυζίκου, Σεβαλιέ, Τροφωνίου, Φυλής, Αγίου Μελετίου, Αγορακρίτου, Δεριγνύ, Αριστοτέλους, Δομοκού, Κονίτσης, Λεωφόρος Ιωνίας, Παρασίου, Περγάμου, Κεφαλληνίας, Λέλας Καραγιάννη, Σωζοπόλεως και Ι. Δροσοπούλου.
Κώστας Μπακογιάννης: «Η Αθήνα αφήνει πίσω της τους ακατάλληλους και επικίνδυνους δρόμους»
«Οι αριθμοί είναι σημαντικοί, αλλά πιο σημαντική είναι η ουσία. Η Αθήνα κλείνει τους λογαριασμούς του παρελθόντος και θέτει τις βάσεις για μια σύγχρονη πόλη. Αφήνει πίσω της τους ακατάλληλους και επικίνδυνους για την ασφάλεια των πολιτών δρόμους και αποκτά, σταδιακά, ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο», αναφέρει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών η παλιά, φθαρμένη και ακατάλληλη άσφαλτος αντικαταστάθηκε με νέα υψηλής ποιότητας, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και διαβάσεων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χάρης Δούκας: «Αυτό το Σαββατοκύριακο κατεβαίνουμε στην οδό Αθηνάς»
Θα βρεις από τέχνη και πολιτισμό μέχρι γαστρονομικά στέκια για φαγητό και ποτό
Η ταράτσα της Στοάς Αρσακείου φιλοξενεί events με μουσική, σινεμά, live, workshops και άλλα πολλά
Μουσική, ποδήλατο, yoga, skate, σινεμά, παιχνίδι και τέχνη
Απαγορεύονται αυστηρά φράσεις όπως «τα κεφάλια μέσα» και «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του»
Νέος κύκλος δωρεάν δραστηριοτήτων, με επιλογές από κολύμβηση έως γιόγκα, πιλάτες, χορό και Tai Chi
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στο πράσινο
Εκστρατεία αλληλεγγύης από τον Κ.Υ.Α.Δ.Α. και το Κοινωνικό Βιβλιοχαρτοπωλείο
Το «αγκάθι» της οικοδομικής άδειας
Μια περιοχή 650 στρεμμάτων γύρω από την Ακρόπολη
Cult, chic, καύσωνας και ένα κρουαζιερόπλοιο στην Ανταρκτική
Την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2026, από τις 19:00 έως τις 23:00
Δείτε εικόνες από την «καθαρή» από αυτοκίνητα πρωτεύουσα
Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται οι παρεμβάσεις οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης
Έπειτα από σχετικό αίτημα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Ένα μονοπάτι οδηγεί σε ένα κρυφό επίνειο με κρυστάλλινα νερά, 50 λεπτά από το κέντρο της πόλης
Φυτεύτηκαν 220 δέντρα και 1.200 θάμνοι με τη συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.