- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ανθεκτικός ο τουριστικός προορισμός της Αθήνας το 2021
Πώς αξιολογούν οι επισκέπτες την πρωτεύουσα - Όλα τα στοιχεία έρευνας
Τουρισμός: Ανθεκτικός ο τουριστικός προορισμός της Αθήνας το 2021 - Με 8,1 στα 10 την αξιολόγησαν οι επισκέπτες της.
«Οι επισκέπτες της Αθήνας την επιλέγουν συνειδητά και την συστήνουν ανεπιφύλακτα παρά την ταλαιπωρία που προκαλούν οι συνθήκες της πανδημίας». Αυτό προκύπτει από την 17η Έρευνα της ΕΞΑΑΑ & GBR Consulting «Περί Ικανοποίησης Επισκεπτών και Απόδοσης Ξενοδοχείων Αττικής 2021», που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.
Στη σημερινή παρουσίαση της έρευνας, αφού τονίστηκε ότι ο προορισμός της Αθήνας άντεξε στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, υπογραμμίστηκε ταυτόχρονα ότι η πρόθεση για ταξίδι όχι μόνο υπήρξε αναλλοίωτη αλλά και ενδυναμώθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Αναφορικά με τα κύρια συμπεράσματα των ερευνών, που έτρεξαν από κοινού τόσο οι ξενοδόχοι της Αθήνας όσο και το αεροδρόμιο της Αθήνας, ξεχωρίζει το γεγονός ότι σύμφωνα με τον ΔΑΑ, το 2021 6 στους 10 επιβάτες ήταν ξένοι επισκέπτες.
Σε απόλυτα νούμερα συνολικά το 2021 κατέφθασαν στον ΔΑΑ 12,3 εκατομμύρια επιβάτες, εκ των οποίων οι διεθνείς επιβάτες ανήλθαν σε 7,7 εκατομμύρια.
Όπως επεσήμανε ο CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Γιάννης Παράσχης, «μετά από δύο χρόνια δοκιμασίας, συνεργαζόμαστε για την επόμενη μέρα του αστικού τουρισμού. Είναι ιδιαίτερα θετικό στοιχείο το γεγονός ότι ο «προορισμός Αθήνα», όπως φαίνεται και από τα στοιχεία της κοινής μας έρευνας με την ΕΞΑΑΑ, διατηρεί την ανθεκτικότητα και την ελκυστικότητα».
Τουρισμός: Πολύ ικανοποιημένοι από τα ξενοδοχεία της Αθήνας
Σε ό,τι αφορά την έρευνα ικανοποίησης των ξενοδοχείων τονίστηκε ότι οι επισκέπτες που έμειναν σε ένα από τα ξενοδοχεία της Αθήνας έμειναν πολύ ικανοποιημένοι από τα μέτρα ασφαλείας που έλαβαν τα ξενοδοχεία αξιολογώντας τα με βαθμολογία 8,7 στα 10.
Αναφορικά με τη διαδικασία εισόδου στην Ελλάδα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά αξιολογήθηκε 7,8 στα 10. Σε ό,τι αφορά τον βαθμό επιρροής των μέτρων της πανδημίας στην εμπειρία, αυτός μειώθηκε από το 7,2 το 2020 σε 6,7 το 2021.
Σε ό,τι αφορά τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών στην Αθήνα αξιολογήθηκε με βαθμό 8,1 στα 10, με βάση πολύ υψηλές αξιολογήσεις για τον πολιτισμό της Αθήνας, τη συμπεριφορά των κατοίκων της, την πρόσβαση από το αεροδρόμιο και τις επιλογές διασκέδασης και χαμηλούς βαθμούς για ηχορύπανση, δημόσια καθαριότητα και ατμοσφαιρική ρύπανση.
Στο μεταξύ η ικανοποίηση των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων συνεχίζει να αποτιμάται υψηλά με βαθμολογία 8,7 και η σχέση ποιότητας/τιμής στο επίπεδο 8,5 στα 10. Οι δαπάνες των επισκεπτών παρέμειναν σταθερές 115 ευρώ ανά άτομο την ημέρα.
Τέλος η ανάλυση δείχνει ότι το 47% όσων δεν επισκέφτηκαν το παραλιακό μέτωπο δεν τον γνωρίζουν, ενώ 6 στους 10 επισκέπτες δεν γνωρίζουν την Αίγινα.
Στο σημείο αυτό η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής και Αργοσαρωνικού Λαμπρινή Καρανάσιου Ζούλοβιτς εκτίμησε ότι τα επόμενα τρίμηνα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα, ενώ από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της ΕΞΑΑΑ Ευγένιος Βασιλικός, τόνισε πως απαιτείται σχεδιασμός -κυρίως- ακόμη και του χάρτη της δυναμικότητας της πόλης, αλλά και των υπηρεσιών που η Αθήνα οφείλει να προσφέρει στους επισκέπτες της.
Παράλληλα συμπλήρωσε πως η συνολική ποιότητα της προσφοράς της Αθήνας «την επόμενη ημέρα» πρέπει να είναι αντίστοιχη και της υποδομής που δημιουργείται.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Γράφει ο Vitaliy Kondruk, Technical SEO and AI Visibility
Υπόσχεση στη σύγχρονη Αθήνα δεν μπορεί να δοθεί ότι δεν θα αλωθούν και αυτές από τα νέα ήθη του «έξω»
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Όταν η πόλη αδειάζει, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε την Αθήνα χωρίς οδηγούς και λίστες
Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Ένα σταθερό, πλέον, καλοκαιρινό ραντεβού για την πόλη
Τέσσερις βραδιές, τέσσερα διαφορετικά lives, ένας καλοκαιρινός κήπος στο κέντρο της Αθήνας
H συνολική επένδυση ανέρχεται σε περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.