Life in Athens

#Τρου Λοκαλίνστας! Ανήκεις στην φυλή Περιστέρι;

Περιστέρι: Είσαι ένας αυθεντικός Τρου Λόκαλ ήρωας της πόλης

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπίρα Fix στην πλατεία Κοτζιά
©Θανάσης Καρατζάς

«Είσαι Τρου Λοκαλίνστα Περιστέρι, Ο αυθεντικός Τρου Λόκαλ της πόλης»

Αυτό το καλοκαίρι μια νέα φυλή σκάει και… δεν σκάει! Γιατί όπου η δροσιά και να κρυφτεί, ο Τρου Λοκαλίνστα Περιστέρι θα τη βρει. Και θα τη δοξάσει, θα τη μοιράσει, θα την ταξιδέψει και θα τη μοιραστεί. Λόκαλ θα πει ντόπιος, ίνστα σημαίνει ίνσταγκραμ.

Η FIX Hellas, μπίρα συνώνυμη με τη διαχρονικότητα και την αυθεντικότητα του ελληνικού θέρους, εμπνεόμενη από την πολυποικιλία και την ποικιλομορφία του ελληνικού καλοκαιριού, εστιάζει στους «Λόκαλ» κάθε τόπου και τους αφιερώνει την ολοκαίνουργια σειρά των συλλεκτικών συσκευασιών της. Όχι απλά ντόπιοι αλλά Τρου Λόκαλ. Στην πόλη, στο βουνό, στη θάλασσα, παντού όπου φυσούν οι Ζέφυροι ή οι ανεμιστήρες και οι δροσιές του φετινού καλοκαιριού, οι Τρου Λοκαλίνστα με την κάμερα στο χέρι και μια FIX Hellas στο φόντο ανεβάζουμε εικόνες γνώριμες και διαχρονικές.

Περιστέρι: Ο Τρου Λόκαλ της πόλης

Πουλάκι μου! Αγαπάς την πόλη και δεν την αποχωρίζεσαι ποτέ, ακόμα κι όταν έξω θα βαράνε σαραντάρια. Το καλοκαίρι εκαρτέρει, που θα έλεγε και ο ποιητής, να φύγουν όλοι. Kι όταν όλα αδειάσουν, εσύ γνήσιος κλειδοκράτορας μαζί με τους «συναδέλφους» σου, τα κανονικά περιστέρια, που επίσης δεν ταξιδεύουν, θα είστε οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του αστικού τοπίου. Έτσι είναι με τους ορκισμένους εραστές του άστεως και κάθε παρέα διαθέτει κι έναν τέτοιο τύπο στις τάξεις της. Συνυφασμένο με αυτό που θα πει καθημερινότητα στην πόλη, το περιστέρι το πετούμενο αλλά και ο Τρου Λοκαλίνστα Περιστέρι κάνουν καλή παρέα μεταξύ τους και μοιράζονται τα ψιχουλάκια ευτυχίας αλλά και ψαγμενιάς: τα καλύτερα σαντουιτσάδικα, τα πιο ψαγμένα σποτ και στέκια σε πλατείες, στη Νέα Σμύρνη για παγωτό, στην πλατεία Αγίου Γεωργίου της Κυψέλης για μπέργκερ και για ποτά Αγίας Ειρήνης!

Η πόλη είναι για τους Τρου Λολαλίνστα Περιστέρια το γνωστικό αντικείμενο που παίζει στα δάκτυλα, ή μάλλον (για να είμαστε και ακριβείς)… στο ράμφος τους. Ναι! Όπως ο Στέλιος Ράμφος κατέχει τα πάντα περί φιλοσοφίας, το ράμφος ενός Τρου Λοκαλίνστα Περιστεριού γνωρίζει τα καλύτερα για τη ζωή στην πόλη το καλοκαίρι.

Μπίρα Fix στην πλατεία Κοτζιά

Ο καλός Τρου Λοκαλίνστα, όσο καλά και να ξέρει το άστυ, δεν σταματά ποτέ να το ανακαλύπτει εκ νέου, αφού το Παγκράτι κρύβει τελικά πολλά μυστικά και οι ατελείωτες διαδρομές στα πέριξ της πλατείας Αγίου Βαρνάβα προσφέρονται για ανέμελα ανεβάσματα και μοιράσματα.

Οι Τρου Λοκαλίνστα Περιστέρια είναι ζεν. Προτιμoύν να διαβάζουν το βιβλιαράκι τους σε ένα παρκάκι, (στο Πεδίο του Άρεως ξεφύλλιζες Κοέλιο και εις το Ζάππειο Νέσμπο), επιλέγουν να κάνουν τουρισμό στις γειτονιές της Γλυφάδας παρά σε κοσμικά ή αλτέρνατιβ νησιά. Γιατί καλοκαιρινή ευτυχία αυτό θα πει: να απολαύσεις το κουλούρι σου από τον γνώριμο κουλουρά, στο παγκάκι με την πιο όμορφη θέα στην πόλη, ακούγοντας το When Doves του Prince: πρίγκιπες είστε!

Διάβασε περισσότερα για τις φυλές Τρου Λοκαλίνστα Καΐκι εδώ και Κατσίκι εδώ.


Η Α.V. και η FIX Hellas, καθώς το ελληνικό καλοκαίρι είναι προ των… μπιρών, σε κατευθύνουν και σε βοηθούν να βρεις και να βγάλεις τον Τρου Λοκαλίνστα που κρύβεται μέσα σου. Περιστέρι, Κατσίκι ή Καΐκι; Διάβασε τα τοπογραφήματα- ψυχογραφήματα, κάνε το κουίζ και κέρδισε τις μπίρες του φετινού καλοκαιριού. Ακολούθησε την Athens Voice στο Instagram, κλίκαρε το σωστό φρέιμ στην κάμερα (την πόλη αν είσαι περιστέρι, τη θάλασσα αν είσαι καΐκι ή το βουνό αν είσαι κατσίκι), ανέβασε στο Instagram με τα hashtags #FIXHellas #ΤΡΟΥΛΟΚΑΛ #ATHENSVOICE και έλα στην πιο μεγάλη παρέα-χάσταγκ του αξέχαστου φετινού καλοκαιριού!


Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής παρακάτω.

[[{"fid":"879867","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"2"}}]]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ