Life in Athens

#Τρου Λοκαλίνστας! Ανήκεις στην φυλή Κατσίκι;

Κατσίκι: Είσαι ένας αυθεντικός Τρου Λόκαλ ήρωας της υπαίθρου

62222-137653.jpg
A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπύρα Fix κουτάκι, κατσίκι
© Θανάσης Καρατζάς

«Είσαι Τρου Λοκαλίνστα Κατσίκι, Ο αυθεντικός Τρου Λόκαλ της υπαίθρου»

Τρου Λοκαλίνστα είναι αυτός που ξέρει το θέρος απέξω και ανακατωτά: εγώ, εσύ, αυτός, αυτοί, όλοι μας! Στη θάλασσα ή στο βουνό, στην πόλη, στο νησί, στο λιμάνι, στην πλατεία, στην παραλία ή στο περίπτερο της γειτονιάς σου, αν δεν σε παίρνει για εξορμήσεις, το ελληνικό καλοκαίρι πίνεται και βλέπεται παγωμένο. Εμπρός λοιπόν: Τρου Λοκαλίνστα θα πει κατέχω τα φανερά ή τα κρυφά σποτ και τιπ του θέρους.

Η FIX Hellas, μπίρα συνώνυμη με τη διαχρονικότητα και την αυθεντικότητα του ελληνικού θέρους, εμπνεόμενη από την πολυποικιλία και την ποικιλομορφία του ελληνικού καλοκαιριού, εστιάζει στους «Λόκαλ» κάθε τόπου και τους αφιερώνει την ολοκαίνουργια σειρά των συλλεκτικών συσκευασιών της. Όχι απλά ντόπιοι αλλά Τρου Λόκαλ. Στην πόλη, στο βουνό, στη θάλασσα, παντού όπου φυσούν οι Ζέφυροι ή οι ανεμιστήρες και οι δροσιές του φετινού καλοκαιριού, οι Τρου Λοκαλίνστα με την κάμερα στο χέρι και μια FIX Hellas στο φόντο ανεβάζουμε εικόνες γνώριμες και διαχρονικές.

Κατσίκι: Ο Τρου Λόκαλ της υπαίθρου

Κατσίκια είναι και φαίνονται, κατσίκια είναι και τρέχουν! Ενέργεια, πάθος για εξερεύνηση, χάσιμο αλλά και διαρκές ψάξιμο. Οι τύποι δεν έχουν αφήσει καμιά βουνοκορφή απάτητη, ενώ φαντασίωσή τους είναι η ανάβαση στο Έβερεστ, αφού να υποθέσουμε πως ο Όλυμπος έχει ήδη πατηθεί και χιλιοφωτογραφηθεί με σελφάρες τύπου «να εγώ εδώ». Το Τρου Λόκαλ Κατσικοκάτσικο λατρεύει την αναρρίχηση αλλά και τα πειστήρια νίκης, δηλαδή τις αναρτήσεις από τις κατακτημένες κορυφές, κάμπους, βουνά, ραχούλες.

Μπύρα Fix μπουκάλι, κατσίκι
© Θανάσης Καρατζάς

Μέλος της βουνίσιας φυλής, για το Κατσίκι διακοπές σημαίνουν αγροτουρισμός ή κατάβραχα, μακριά από προορισμούς τουριστικού ενδιαφέροντος, μακριά από τα στύφη των ηλιοκαμένων τουριστών της συνομοταξίας do you like Fraulein the Greece. Mακριά από το νταλαούρι της παραλίας, του μπιτσόμπαρου και τον συμβατικό πολιτισμό του λουκουμά με μοχίτο και του κλαμπ σάντουιτς με ντάκιρι, ομπρέλα, ξαπλώστρα και ρακέτες, καλοκαίρι για το Κατσίκι είναι η επαφή με τη φύση, το δάσος και τη βουνίσια δροσιά, παραγόμενη από ανάσες δροσερού αέρα που θροΐζει κι όχι από κλιματιστικό που γουργουρίζει. Χα, σε ξέρουμε, σε νιώθουμε, σε επικροτούμε και τις εκδρομές σου ευλογούμε!

Μπύρα Fix κουτάκι, κατσίκι
© Θανάσης Καρατζάς

Ετοιμάζοντας το σακίδιό σου για άλλη μια απόβαση στην επαρχία και τις γραφικές κορυφές μετά χωριών λαξεμένων με πέτρα, ξέρεις πως στον δρόμο σου θα συναντήσεις τον πιο σκληροτράχηλο ντόπιο ξεναγό, αυτόν που ξέρει κάθε βράχο, κάθε γεφύρι και κάθε κρυμμένο μονοπάτι, γιατί εδώ γεννήθηκε κι αυτός είναι ο σκοπός του: να σε μυήσει στην αλήθεια και την αρετή τόπων που το καλοκαίρι είναι αγνό και οι μπίρες δεν παγώνουν στο ψυγείο αλλά στα ποταμάκια τα δροσερά. Τρου Λοκαλίνστα Κατσίκι θα πει μη δεις βράχο, θα τον σκαρφαλώσεις! Μη δεις κορυφή, θα την κατακτήσεις! Γουστάρεις να κάνεις αγροτικές δουλειές, να αρμέγεις αληθινά κατσίκια, λες και είσαι ήρωας στη Φάρμα, να επισκέπτεσαι μικρά τυροκομεία και στάνες, λες και είσαι ο Σκαρμούτσος και ψάχνεις την πιο ψαγμένη πατέντα για γιδοτύρι, ενώ το βράδυ ξεσαλώνεις χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς στο καφενείο ενός ορεινού χωριού που ονομάζεται «Η Σκαρφαλώστρα» και το ξέρουν μόνο αυτοί που κατάφεραν να βρουν το μονοπάτι. Κι οι ντόπιοι σε θωρούν αλλά και σε θεωρούν δικό τους, αφού κατέχεις τους άγνωστους χάρτες και τα απάτητα μονοπάτια καλύτερα και από αυτούς. Το χάσταγκ Τρου Λόκαλ Κατσίκι και αυτή η συλλεκτική συσκευασία της FIX Hellas σχεδιάστηκαν για σένα.

Διάβασε περισσότερα για τις φυλές Τρου Λοκαλίνστα Περιστέρι εδώ και Καΐκι εδώ.


Η Α.V. και η FIX Hellas, καθώς το ελληνικό καλοκαίρι είναι προ των… μπιρών, σε κατευθύνουν και σε βοηθούν να βρεις και να βγάλεις τον Τρου Λοκαλίνστα που κρύβεται μέσα σου. Περιστέρι, Κατσίκι ή Καΐκι; Διάβασε τα τοπογραφήματα- ψυχογραφήματα, κάνε το κουίζ και κέρδισε τις μπίρες του φετινού καλοκαιριού. Ακολούθησε την Athens Voice στο Instagram, κλίκαρε το σωστό φρέιμ στην κάμερα (την πόλη αν είσαι περιστέρι, τη θάλασσα αν είσαι καΐκι ή το βουνό αν είσαι κατσίκι), ανέβασε το στο Instagram με τα hashtags #FIXHellas #ΤΡΟΥΛΟΚΑΛ #ATHENSVOICE και έλα στην πιο μεγάλη παρέα-χάσταγκ του αξέχαστου φετινού καλοκαιριού!


Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό και τους όρους συμμετοχής παρακάτω.

[[{"fid":"879867","view_mode":"default","fields":{"format":"default","alignment":""},"type":"media","field_deltas":{"5":{"format":"default","alignment":""}},"link_text":null,"attributes":{"class":"media-element file-default","data-delta":"5"}}]]

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ