- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
50 ακόμα ΚΑΦΑΟ της Αθήνας περιμένουν να γίνουν καμβάς
Νέο κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων προς επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες της πόλης
Νέο ανοιχτό κάλεσμα του δήμου Αθηναίων για να φιλοτεχνηθούν 50 ακόμη ΚΑΦΑΟ στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.
Μετά το επιτυχημένο ξεκίνημα με τη μετατροπή 30 ΚΑΦΑΟ σε καμβά ζωγραφικής, ο δήμος Αθηναίων απευθύνει νέα ανοιχτή πρόσκληση προς καλλιτέχνες προκειμένου να μετατρέψουν σε έργα τέχνης 50 ακόμη ΚΑΦΑΟ (Υπαίθριους Κατανεμητές Τηλεφωνίας) στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας.
Σημειώνεται ότι την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Athens Urban Gallery, 40 καλλιτέχνες φιλοτέχνησαν 30 ΚΑΦΑΟ που βρίσκονται στην καρδιά του Εμπορικού Τριγώνου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις προτάσεις τους έως τις 15 Ιουλίου 2019.
Αναλυτικά, οι όροι συμμετοχής στον διαγωνισμό:
● Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν την πρότασή τους, με ελεύθερο θέμα, που θα αφορά το στοιχείο «ΚΑΦΑΟ» (και όχι για ένα συγκεκριμένο ΚΑΦΑΟ) σε ένα αρχείο PDF που θα περιλαμβάνει: σύντομο βιογραφικό (maximum 150 λέξεις), περιγραφή της ιδέας (maximum 150 λέξεις) και 1 έως 2 σκίτσα σε κλίμακα (επιθυμητή η 1:20) σε ηλεκτρονική μορφή στην διεύθυνση thisisathenspolis@gmail.com
● Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μια προτάσεις και η τελική επιλογή των έργων μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερες από μια προτάσεις από κάθε καλλιτέχνη.
● Θα καλυφθεί το κόστος όλων των υλικών, τα οποία οι καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι, για να αναπτύξουν το έργο τους στα ΚΑΦΑΟ.
● Η πρόσκληση αφορά μόνο τις εμφανείς επιφάνειες των ΚΑΦΑΟ (συνήθως 4 τον αριθμό). Ενδεικτικές διαστάσεις είναι 125 εκ. ύψος, 70 εκ. πλάτος και 25 εκ. βάθος. Το τελικό έργο που θα υλοποιηθεί δεν μπορεί να έχει σημαντική απόκλιση από την πρόταση που θα υποβληθεί, εκτός από τις απαραίτητες προσαρμογές για την επιφάνεια του συγκεκριμένου ΚΑΦΑΟ.
● Στο ΚΑΦΑΟ θα τοποθετηθεί πινακίδα ύψους 30 εκ. και πλάτους 20 εκ. με πληροφορίες για τον καλλιτέχνη και το έργο του.
● Η πρόσκληση απευθύνεται σε καλλιτέχνες που θα χρησιμοποιήσουν διάφορες τεχνικές όπως wheatpasting, stencil, ζωγραφική κ.ά. καθώς είναι κατάλληλες για εξωτερικούς χώρους και αντέχουν σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ο δήμος Αθηναίων θα προστατεύσει τα έργα με διαφανές υλικό anti-graffiti.
● Το θέμα της πρόσκλησης είναι ελεύθερο. Όποιοι καλλιτέχνες επιθυμούν, μπορούν να εστιάσουν τις προτάσεις τους στη θεματική: Μέλλον ή Τεχνολογία, η οποία αφορά τη δημιουργία έργων σε συγκεκριμένο τμήμα εντός των ευρύτερων ορίων της περιοχής στην οποία εκτείνεται η δράση.
● Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθυνθούν στο thisisathenspolis@gmail.com
Η δημιουργία έργων τέχνης στα ΚΑΦΑΟ υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναβάθμισης του Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων και επεκτείνεται σε ολόκληρο το Εμπορικό Κέντρο της Αθήνας μέσω τουAthens Urban Gallery.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.