- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γιόγκα σε μία αθηναϊκή ταράτσα που θα ανοίξει για μία μοναδική φορά
Μία δασκάλα γιόγκα επιχειρεί να χαλαρώσει τους Αθηναίους με θέα την πόλη τους
Σε μία ταράτσα στο Θησείο, που θα ανοίξει για μία και μοναδική φορά στο κοινό, θα γίνει το Urban Υοga Retreat της Rebecca Halls
Στο άκουσμα (ή την ανάγνωση) της φράσης yoga retreat μάλλον κανείς δεν σκέφτεται μονωμένες ταράτσες, κεραίες, ηλιακούς θερμοσίφωνες, δώματα, τον Ιερό βράχο να ξεπροβάλει πεισματικά πάνω από όλα τα παραπάνω, τους υπόλοιπους λόφους της πόλης. Μάλλον το μυαλό πηγαίνει περισσότερο σε απομονωμένες κατοικίες σε νησιά ή παραθαλάσσιες περιοχές, ηλιοβασιλέματα που σβήνουν μέσα στα κύματα, βλάστηση. Σαν το Silver Island στην Εύβοια, το yoga retreat με το οποίο η Καναδή δασκάλα γιόγκα και πρώην χορεύτρια μεταξύ άλλων, Rebecca Halls, συνεργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια.
Ωστόσο, urban kid και η ίδια, κατανοώντας την ανάγκη του μέσου άνθρωπου της πόλης για ηρεμία, δεν διστάζει να μεταφέρει την εμπειρία ενός τυπικού yoga retreat στην καρδιά της πόλης. Το ιδανικό μέρος για να γίνει αυτό; Μία ιδιωτική ταράτσα στο Θησείο με 360 μοίρες θέα στην Αθήνα, η οποία θα ανοίξει για μία και μοναδική φορά στο κοινό για το Urban Retreat της Rebecca Halls, Brain, Body & Soul, την Τρίτη 28 Μαΐου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.
Μπορεί πραγματικά κάποιος να φτάσει την προσδοκώμενη χαλάρωση, να μάθει να διαλογίζεται και να συνδεθεί με το σώμα του σε ένα αστικό περιβάλλον και μάλιστα σε μισή μέρα; Η Rebecca με σιγουριά διατείνεται πως ναι. Το πρόγραμμά της είναι γεμάτο με δραστηριότητες που θα προσπαθήσουν να αποσυμπιέσουν εκείνον που θα επιλέξει να το παρακολουθήσει και ταυτόχρονα να τον εφοδιάσουν με βήματα τα οποία μπορεί να ακολουθεί για όλη του τη ζωή.
Η Rebecca με καταγωγή από τον Καναδά και βάση το Λος Άντζελες είναι επίσης πρώην χορεύτρια και δασκάλα των μεθόδων gyrotonic & gyrokinesis που βοηθούν στην αποκατάσταση μετά από τραυματισμούς, καθώς επίσης και χορεύτρια χούλα χουπ. Αυτό που θα επιχειρήσει να κάνει στην Αθήνα είναι να προσφέρει στους Αθηναίους το προνόμιο να περάσουν χρόνο με τον εαυτό τους, να έρθουν σε πλήρη επαφή με το σώμα και το πνεύμα τους και να τους δώσει μία εναλλακτική στα after work drinks και αντί hangover η επόμενη μέρα να τους βρει με διάφορα εργαλεία που μπορούν να τους βοηθήσουν στη διαχείριση της καθημερινότητάς τους.
«Στην πόλη είμαστε πολλές φορές σε ένα διαρκή πανικό, πρέπει να πάρω αυτό το τηλεφώνημα, πρέπει να απαντήσω αυτό μέηλ, πρέπει να είμαι εκεί σε τόση ώρα, δεν υπάρχει ώρα να σταματήσεις και να ανασάνεις», επισημαίνει. Το γεγονός ότι αυτό θα γίνει σε ένα αστικό περιβάλλον και δε θα διαρκέσει όσο ένα κλασικό retreat δεν την προβληματίζει καθόλου. «Θα δημιουργήσουμε ουσιαστικά ένα κουκούλι. Αυτό το event είναι συνδεδεμένο απόλυτα με το μέρος που γίνεται. Η ταράτσα είναι συγκλονιστική, είναι πολύ όμορφα δομημένη και έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Όταν την είδα ήξερα ότι αυτό είναι. Μπορείς να δεις όλη την Αθήνα από αυτή την ταράτσα».
Το Urban Retreat της Rebecca που είναι στοχευμένο στους workaholics θα ξεκινήσει με ένα τσάι με προσαρμογόνα, τα οποία ουσιαστικά ισορροπούν την έκκριση ορμονών, τα συγκεκριμένα εκείνων που συνδέονται με το στρες. Η συνέχεια θα γίνει με μάθημα διαλογισμού. Η Rebecca έχει παρατηρήσει ότι πολλοί δεν διαλογίζονται ενώ θέλουν γιατί δεν ξέρουν πως να το κάνουν, συνεπώς θα δώσει κάποια βασικά tips για να πάρετε μαζί σας στο σπίτι.
Μετά από ένα μάθημα συντονισμού κίνησης και αναπνοής σειρά θα έχει το φαγητό, πρώτα ένα κομμάτι ακατέργαστης σοκολάτας για τόνωση μετά την διαδικασία του διαλογισμού και της γιόγκα και ύστερα υγιεινό και θρεπτικό φαγητό. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να παρασκευάσουν μόνοι τους το γεύμα τους έτσι ώστε να έρθουν σε επαφή με όλα τα συστατικά τα οποία και θα είναι plant based.
Εδώ βέβαια η Halls, έχει να σημειώσει το εξής: «Επειδή η ίδια είμαι vegan δε σημαίνει ότι είμαι δογματική με αυτό. Συμβαίνουν τόσα πολλά στον κόσμο αυτή τη στιγμή, έχουμε γνώση ότι η παραγωγή κρέατος στο σύνολό της δεν είναι βιώσιμη, που απλώς θέλω να προτείνω αυτή την εναλλακτική η οποία δεν είναι μόνο καλή για τον πλανήτη, αλλά και για το ίδιο μας το σώμα».
Τέλος θα ακολουθήσει πάρτι με adaptogenic mocktail και φυσικά χορός με χούλα χουπ για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει.
Δείτε περισσότερα στο Facebook event, οι θέσεις είναι περιορισμένες, απαιτείται RSVP.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Η διάρκεια και οι περίοδοι φιλοξενίας
Λόγω του «9ου Αγώνα Πεδίου 'Αρεως - Στις γειτονιές της Αθήνας»
Με το σύνθημα «Η πόλη σου, το φεστιβάλ σου»
Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποκτά νέο σημείο συνάντησης
10 προτάσεις για πρωινό και καφέ, γιορτινή έξοδο για φαγητό και τη βόλτα, αλλά και για το τέλειο πασχαλινό δώρο
Όσο η πόλη οργανώνεται γύρω από το ιδιωτικό αυτοκίνητο, τόσο ενισχύεται ένας φαύλος κύκλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης
Ένα οικοσύστημα που αναδεικνύει την αξία της ελληνικής και μεσογειακής κουλτούρας και επαναφέρει τον ιστορικό άξονα της Σταδίου στο επίκεντρο της ζωής της πρωτεύουσας
H αλλαγή είναι δυνατή. Η ιδέα ότι «στην Ελλάδα δεν αλλάζει τίποτα» λειτουργεί σαν άλλοθι.
Επετειακό φεστιβάλ στις 4 και 5 Απριλίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Η μέση θερμοκρασία διαμορφώθηκε στους 12,63 βαθμούς Κελσίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.