Life in Athens

And the winner is… Θάνος Πάνου

“Make it Count”

1238923_217290008467464_250417658_n.jpg
Billy Gee
ΤΕΥΧΟΣ 342
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13645-30441.jpg

Πραγματοποιήθηκε στις 9/4 για πρώτη φορά στη χώρα μας ο γνωστός διαγωνισμός της εταιρείας Element skateboards “Make it Count” στο πάρκο της Ηλιούπολης. Το συγκεκριμένο event πραγματοποιείται σε Ευρώπη και Αμερική και ο πρώτος από κάθε χώρα ταξιδεύει στη Μαδρίτη για το μεγάλο τελικό που θα αναδείξει τον παγκόσμιο πρωταθλητή. Στην Αθήνα οι διαγωνιζόμενοι μοιράστηκαν σε τρεις κατηγορίες από 10 έως 17 άνω ετών για να διαγωνιστούν στην πυραμίδα, την κατασκευή με τα σκαλιά, το bank και το hand rail. Το contest άρχισε από τους πιο μικρούς ηλικιακά και προχώρησε στους μεγαλύτερους. To hip to hip (πυραμίδα) πήρε φωτιά, αλλά τα εντυπωσιακότερα κόλπα έγιναν πάνω από το μεγάλο bank με προσγείωση στο έδαφος. Tο καλύτερο κόλπο της ημέρας (pupeki στο hand rail) πέτυχε ο Θάνος Πάνου, που έκανε τον κόσμο να ουρλιάζει. Μετά από αρκετά σπασμένα σανίδια και σκισμένα μπλουζάκια ξεχώρισαν τελικά οι νικητές που πήραν αρκετά δώρα, καθώς και ο σούπερ νικητής ο Θάνος Πάνου, που θα ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να αντιπροσωπεύσει τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμμένα αυτοί που ξεχώρισαν ήταν:

Στις ηλικίες 10-13 ετών

1. Εμμανουήλ Κυριακούσης

2. Διονύσης Σκαμνάκης

3. Γιάννης Παπαδόπουλος

Στις ηλικίες 14-16

1. Τσαρουχάς Σπύρος

2. Εμμανουήλ Δεχουνιώτης

3. Λεωνίδας Παπαδημητρίου

Στις ηλικίες 17 και άνω

1. Θάνος Πάνου (Μαδρίτη)

2. Πάνος Λούπης

3. Νότης Αγγελής

Destroy the Freedom 

Έφτασαν στα αυτιά μου τα άσχημα νέα για την πίστα του Αιγάλεω στο Μπαρουτάδικο. Ο Δήμος ξεκίνησε να καταστρέφει το συγκεκριμένο spot προς λύπη της κοινότητας των skaters που τόσο ωραίες στιγμές έχει μοιραστεί εκεί. Από το 1995 μέχρι σήμερα η ερασιτεχνική αυτή πίστα του skate είχε μεγαλώσει γενιές και γενιές skaters. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μικρό, θυμάμαι το δήμαρχο να μας δίνει υποσχέσεις ότι θα έφτιαχνε το χώρο και ποτέ δεν τις πραγματοποίησε.

Τα τελευταία 3 χρόνια, skaters με χρήματα από το Color skate shop είχαν φτιάξει τσιμεντένιες κατασκευές και μεταμόρφωσαν το σημείο σε κάτι πιο ενδιαφέρον. Τώρα όμως όλα έχουν μετατραπεί σε μπάζα και χώμα και σιδερικά. Οι ντόπιοι ισχυρίζονται ότι εκεί ετοιμάζεται να φτιαχτεί νηπιαγωγείο ή καφετέρια ή πάρκινγκ, ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι. Εμείς πάλι το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μόλις χάσαμε ένα ακόμα σημείο συνάντησής μας, εκεί που μπορούσες να πας για skate με τους φίλους σου και να περάσεις καλά. Πόσα κόλπα δεν έγιναν εδώ, πόσοι διαγωνισμοί, πόσα πρόσωπα και πόσες καταστάσεις μένουν χαραγμένα στη μνήμη μας. Τι να πω, απ’ το κακό στο χειρότερο οδεύουμε, μάλλον δεν τους αρέσει να βλέπουν παιδιά να κάνουν κάτι διαφορετικό γιατί το skateboarding είναι διαφορετικό και ελεύθερο. Αλλά αυτή η χώρα έχει από καιρό πάρει διαζύγιο με αυτά τα δύο. Ευχαριστούμε. 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ