Κατοικιδια

Είναι μόνος, είναι Ρωμαίος και ψάχνει απεγνωσμένα την Ιουλιέτα του (εικόνες)

Ένας βάτραχος, ο τελευταίος του είδους του, έβαλε αγγελία σε site γνωριμιών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
romeo.jpg

Περιβαλλοντολόγοι στη Βολιβία ταξιδεύουν από άκρη σε άκρη σε όλη τη χώρα αναζητώντας ένα ταίρι για έναν άτεκνο βάτραχο, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα είναι το τελευταίος του είδους του.

Ο Ρωμαίος είναι 11 ετών και ανήκει στο είδος Sehuencas. Τα τελευταία εννέα χρόνια επί ματαίω κοάζει για ένα ταίρι, αλλά τίποτα. Στο πλευρό του έσπευσε ένα site γνωριμιών, το οποίο ανέβασε το προφίλ του Ρωμαίου στην ιστοσελίδα του για να τον βοηθήσει να βρει την Ιουλιέτα του.

romeo2.jpg

Οι επιστήμονες κυριολεκτικά «χτενίζουν» ρυάκια και ποτάμια για να βρουν ένα θηλυκό που να μπορεί να μπει σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής με τον Ρωμαίο.

«Δεν θέλουμε να χάσει την ελπίδα του», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο AFP ο επιστήμονας Αρτούρο Μουνιόθ.


Στο πλαίσιο της εκστρατείας αναζήτησης ενός θηλυκού για τον Ρωμαίο πριν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου η ιστοσελίδα γνωριμιών έχει βάλει στόχο να συγκεντρώσει το ποσό των 15.000 δολαρίων, το οποίο θα δωρίσει στην ομάδα των επιστημόνων για το πρόγραμμα αναπαραγωγής του σπάνιου βατράχου.

ruta-verde-foto-1.jpg


«Δεν θέλω να βαρύνω την ατμόσφαιρα, αλλά είμαι κυριολεκτικά ο τελευταίος του είδους μου», λέει ο Ρωμαίος στο προφίλ του. «Είμαι τύπος μοναχικός, τα βράδια τα περνάω μόνος μου στο δροσερό μου σπίτι και μου αρέσω να κοιτώ τα νερά γύρω μου», συμπληρώνει. «Το μόνο που χρειάζομαι είναι μια Sehuencas σαν κι εμένα. Διαφορετικά η όλη μου ύπαρξη θα εξαφανιστεί», καταλήγει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ