- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σκότωσαν αρκούδα για το δέρμα της - Τι καταγγέλλει ο «Αρκτούρος» (εικόνες)
Εντοπίστηκε κατεργασμένη γούνα στον Αλιάκμονα - Κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων
Κατεργασμένο δέρμα νεαρής καφέ αρκούδας εντόπισε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Αρκτούρος» σε παραποτάμια περιοχή του Αλιάκμονα. Όπως γνωστοποίησε η οργάνωση, τα μέλη της έφθασαν στην περιοχή ύστερα από αναφορά πολίτη σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα της Καστοριάς.
Μετά τη θανάτωση της αρκούδας, το δέρμα αφαιρέθηκε ολόκληρο και υπέστη κατεργασία, κατά την οποία διατηρήθηκαν τα νύχια της. Επρόκειτο για νεαρό ζώο, ωστόσο το φύλο του δεν μπόρεσε να εξακριβωθεί.

Ο «Αρκτούρος» επισημαίνει ότι «σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις πρόκειται για παράνομη ενέργεια, διότι εάν είχε εισαχθεί νόμιμα από το εξωτερικό, από κάποια χώρα που επιτρέπεται το εμπόριο δέρματος αρκούδας, θα έφερε σχετική ανάγλυφη σφραγίδα και συνοδευτικά έγγραφα CITES. Η απουσία όμως σφραγίδας και εγγράφων αποδεικνύει ότι είτε έχει εισαχθεί παράνομα ή η παράνομη αυτή πράξη έγινε εντός της Ελλάδας». Στο πλαίσιο αυτό ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Δασών στην οποία παραδόθηκε το δέρμα για καταστροφή, αφού έγινε συλλογή γενετικού υλικού. Στη συνέχεια κατατέθηκε μήνυση κατά αγνώστων.

Η οργάνωση αναφέρει ότι ο φόνος αρκούδας και η αγοραπωλησία ειδών που τελούν υπό καθεστώς προστασίας απαγορεύονται στην Ελλάδα και τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης και χρηματικό πρόστιμο από το 1969. Καλούνται, άλλωστε, οι πολίτες που αντιλαμβάνονται παράνομα περιστατικά αγοραπωλησίας ή θανάτωσης αρκούδων ή λύκων να απευθύνονται στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, το αρμόδιο Δασαρχείο ή τον «Αρκτούρο» στο 23860 41500.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πριν αλλάξουμε τον νόμο, ας δούμε γιατί δεν εφαρμόστηκε
Τα πρώτα σημάδια μπορεί εύκολα να αποδοθούν απλώς στην ηλικία
H αμοιβαία οπτική επαφή κρύβει περισσότερα από όσα φαίνονται
Οι τρίχες δεν είναι ο πραγματικός ένοχος και ο αποχωρισμός δεν είναι πάντα μονόδρομος
Δωρεάν επιδείξεις και ενημέρωση για την αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών και το φορητό φαρμακείο για σκύλους
Ο τρόπος που επεξεργάζονται τα συναισθήματα είναι πιο σύνθετος από την απλή παρατήρηση
Δεν είναι απλά μια παράξενη συνήθεια, αλλά ένας εξελιγμένος τρόπος επικοινωνίας
Τι έδειξε νέα μελέτη
«Οι γάτες δεν τρώνε φασολάκια, ούτε κόκαλα. Είναι αιλουροειδή και χρειάζονται φαγητό πλούσιο σε πρωτεΐνη»
Πρωτοβουλία ευεξίας και φιλοζωίας στον Γεροπλάτανο με στόχο την ενίσχυση των αδέσποτων
Συγκινητικές εικόνες από το προσωρινό κέντρο περίθαλψης στα Βίλια
Η μάχη με τα αδέσποτα, οι ευθύνες των ιδιοκτητών και των δήμων και οι αλλαγές που απαιτούνται για να εφαρμοστεί ουσιαστικά ο νόμος για την προστασία των ζώων
Γιατί οι ιδιοκτήτες δεν αντέχουν το κόστος
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Royal Society Open Science
Τα σημάδια κινδύνου και οι πρακτικές που συστήνουν οι κτηνίατροι για να προστατεύονται
Κτηνίατροι αναφέρουν σημαντική αύξηση στα αιτήματα για φαρμακευτική αγωγή κατά του άγχους,
Οι pet - friendly χώροι εργασίας κερδίζουν έδαφος
Κτηνίατροι και ερευνητές απορρίπτουν το δημοφιλές τεστ του TikTok και προτείνουν πιο αξιόπιστες δοκιμασίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.