Health & Fitness

Κορωνοϊός: Δεν «βράζει» η χώρα – Το πρόβλημα είναι αλλού

Μόνον οι «σκληροί» δείκτες μας λένε πλέον την αλήθεια

63834-643587.jpg
Βασίλης Βενιζέλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπα από την καθημερινότητα στο κέντρο της Αθήνας
© EUROKINISSI/ ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ

Τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και η αύξηση των διασωληνωμένων, την τελευταία εβδομάδα.

«Βράζει», λένε διάφοροι, η χώρα από τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού!

Για να δούμε, όμως.

Στα 4.165 έφτασαν σήμερα, Τρίτη 26 Οκτωβρίου, τα καταγεγραμμένα νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, έναντι των 3.739 για την περασμένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου. Σήμερα, όμως, με τη διενέργεια  384.967 διαγνωστικών tests, και με τον δείκτη θετικότητας να αυξάνεται μόνον πολύ οριακά και να φτάνει στο 1,08%, έναντι του 1% για την περασμένη Τρίτη 19 Οκτωβρίου…

Το μεγάλο πρόβλημα, το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, δεν είναι η διασπορά του νέου κορωνοϊού. Είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID-19, αλλά και οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία του ΕΣΥ.

Έτσι, στους… 380 αυξήθηκαν πολύ σημαντικά σήμερα οι διασωληνωμένοι ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο COVID-19, έναντι των 354 για χθες, Δευτέρα 25 Οκτωβρίου, ενώ στους 3.290 αυξήθηκαν, αλλά μόνον ελαφρώς, οι ασθενείς οι οποίοι που έχουν εξέλθει των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας.

Μάλιστα, μεταξύ των 380 διασωληνωμένων ασθενών, οι 327 νοσηλεύονται ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και οι 53 (13,95%) πλήρως εμβολιασμένοι...

Τέλος, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι 25 συνάνθρωποί μας έχασαν από χθες μέχρι σήμερα τη μάχη για τη ζωή τους, από επιπλοκές της νόσου COVID – 19, ένα σύνολο απωλειών το οποίο, κατά τις επόμενες ημέρες, θα μας φαίνεται… ιδιαιτέρως χαμηλό. Το σύνολο των θανάτων έχει ήδη φτάσει τους 15.707.

Εκείνο το οποίο αξίζει να σημειωθεί και οφείλουμε να υπογραμμίσουμε και να θυμόμαστε είναι ότι οι νέες εισαγωγές ασθενών με νόσο COVID-19 στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας έφτασαν σήμερα τις... 261. Πολύ ψηλά, δυστυχώς.

Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι πολύ ανησυχητική, ως προς αυτούς τους «σκληρούς» δείκτες της επιδημίας του SARS – COV 2 στη χώρα μας...

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ