- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κορωνοϊός - Παγώνη: Πάνω από 14.000 ασθενείς στα νοσοκομεία
«Tα 1.698 νέα κρούσματα της Κυριακής δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας»
Για πίεση στα νοσοκομεία με πάνω από 14.000 ασθενείς με κορωνοϊού που νοσηλεύονται στη χώρα μας, μίλησε η Ματίνα Παγώνη
Πάνω από 14.000 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Ελλάδας με κορωνοϊό, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας. Τόνισε επίσης ότι «ο δείκτης R έχει περάσει το 1 και πάει προς το 2».
Εξήγησε ότι τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.
Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους θανάτους που είχαμε όχι μόνο χθες, αλλά τις τελευταίες ημέρες, πρόσθεσε η κ. Παγώνη προσθέτοντας ότι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.
Πότε θα σταθεροποιηθούν τα κρούσματα
Η κ. Παγώνη τόνισε στην Αττική και στις άλλες πόλεις πλην της Θεσσαλονίκης, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων ότι από το προσεχές Σάββατο (21/11) καθώς θα έχει περάσει ένα 15θήμερο από την εφαρμογή των νέων μέτρων. Η σταθεροποίηση αυτή θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28/11) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων.
Για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο καθώς συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι λένε οι ειδικοί για πορτοκάλια και γκρέιπφρουτ
Η καθηγήτρια ιολογίας Θεοδώρα Χατζηιωάννου εξηγεί τι πραγματικά συμβαίνει με τον χανταϊό
Όλα όσα έγιναν στην ενημερωτική εκδήλωση «Η διατροφή μας σε κίνδυνο: Η κρυφή προώθηση των μεταλλαγμένων»
Kαι ποια θεωρείται όμως η καλύτερη επιλογή
Δεν είναι μόνο η διατροφή όπως φανταζόμαστε ίσως
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στη σωστή μεταφορά των αποσκευών
Το ηλικιακό φάσμα και η σημασία της διάγνωσης
Στη χώρα μας ζουν περίπου 3.000 ασθενείς με Θαλασσαιμία
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οι άνδρες μπορούν να μετρούν τις νυχτερινές στύσεις τους στο σπίτι
«Από άνθρωπο σε άνθρωπο είναι σπανιότατη η περίπτωση να μεταδοθεί», σημείωσε
Το 42% των παιδιών γυμνασίου και το 40% των παιδιών λυκείου είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα
27% χαμηλότερη πιθανότητα εμφάνισης άνοιας χάρη σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
Οστεοπαθητικός εξηγεί γιατί η συγκεκριμένη στάση επιβαρύνει ισχία, μέση και πίεση - Ποια θεωρείται πιο ασφαλής
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει μεγάλη μελέτη του Harvard University
Υπάρχει εμβόλιο ή θεραπεία;
Ο Δρ. Νταν Μαρς αποκαλύπτει τις διαδικασίες που συχνά οδηγούν σε σοβαρά προβλήματα υγείας
Τα κάνεις ασυναίσθητα και σε «στραγγίζουν»
Δεν είναι απλώς ότι κινδυνεύετε να κρυώσετε ή να έχετε πονοκέφαλο για μέρες
Τα εξειδικευμένα στελέχη του 1566 βρίσκονται σε 40 δημόσια νοσοκομεία, προσφέροντας επιτόπια ενημέρωση, καθοδήγηση και πρακτική βοήθεια σε ασθενείς και συνοδούς
Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π. Σακελλαρόπουλος υπενθυμίζει τη σημασία της ψυχολογικής υποστήριξης στον ογκολογικό ασθενή και την οικογένειά του, ως αναπόσπαστο μέρος της ολιστικής θεραπείας της νόσου.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.