«Θερίζει» η γρίπη: Νοσηλεύτρια στην Αθήνα διασωληνώθηκε στην Εντατική
Συνολικά 39 θάνατοι εκ των οποίων οι 21 μέσα στην τελευταία εβδομάδα
Με τον αριθμό των κρουσμάτων της γρίπης να παρουσιάζει αυξητική τάση, μία νέα είδηση έρχεται να δείξει το πόσο αθωράκιστο είναι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων.
Μία νοσηλεύτρια έχει διασωληνωθεί μετά τις επιπλοκές που εμφάνισε λόγω της γρίπης και παραμένει μέχρι σήμερα σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείου της Αθήνας, με την κατάστασή της να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.
Με τους νεκρούς και τους ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να αυξάνονται δραματικά μέρα με την ημέρα (39 θάνατοι και 165 νοσηλευθέντες σε Εντατική έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα), το υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) παραδέχονται πως δεν έχουν σαφή στοιχεία για τον εμβολιασμό γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού υγειονομικού προσωπικού στο ΕΣΥ, των επαγγελματιών δηλαδή που καλούνται να περιθάλψουν όσους χρειάζονται υπηρεσίες υγείας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που κυριαρχεί η γρίπη και οι δομές υγείας βρίσκονται ούτως ή άλλως στα όριά τους.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισαν για ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού υπογραμμίζοντας ότι από τα κρούσματα, πολύ μικρό ποσοστό ήταν εμβολιασμένοι παρότι η πλειοψηφία των κρουσμάτων ανήκε σε ομάδες υψηλού κινδύνου.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 165 ασθενείς από επιπλοκές του ιού της γρίπης.
«Η γρίπη είναι παγκόσμιο φαινόμενο» και πρέπει να μάθουμε να την αντιμετωπίζουμε και ο καλύτερος τρόπος προφύλαξης είναι ο εμβολιασμός με το αντιγριπικό εμβόλιο, το οποίο, όταν χορηγηθεί σωστά και έγκαιρα, προφυλάσσει από τη μετάδοση του ιού της γρίπης, συμβάλλοντας στην προστασία από τις σοβαρές επιπλοκές της, είπαν οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάθε χρόνο χάνουν τη ζωή τους από επιπλοκές της γρίπης στην Ευρώπη 30.000 με 40.000 άνθρωποι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι πρόσθετοι κίνδυνοι που δημιουργούνται από το κρύο, τον πάγο και τον βαρύ εξοπλισμό
Πότε σταματάς να «παίζεις» τη γυναίκα και αρχίζεις να τη νιώθεις;
Ο Γιώργος Κοντιζάς, γαστρεντερολόγος με ειδίκευση στη διατροφή, εξηγεί τι μπορεί να κάνει το σώμα όταν σταματήσουμε να το σαμποτάρουμε
Τι πραγματικά κάνει στα χείλη μας το gloss που μας δίνει την αίσθηση ότι μόλις τα ακούμπησε «κόκκινη πιπεριά»
Ασφαλής και αποτελεσματική επέμβαση που απαιτεί άριστη γνώση της ανατομίας του ματιού
Νέα έρευνα του ΙΤΕ και του Πανεπιστημίου Κρήτης
Πως το αναγνωρίζουμε, ώστε να σταθούμε δίπλα σε κάποιον που πονά
Η παχυσαρκία, το αλκόολ, η άσκηση, το στρες και η διατροφή μας
Η συνολική θνησιμότητα συνεχίζει να μειώνεται έως και το 2023
Καινοτομία και πολιτικές ψυχικής υγείας στην πράξη
Ο αιματολογικός έλεγχος μετρά την ανοσολογική απόκριση ενός ατόμου στη φλαγκελίνη
Η αγορά της «longevity» αναμένεται να αυξηθεί παγκοσμίως σε σχεδόν 1,9 τρισεκατομμύρια έως το 2034
Η απώλεια βάρους είναι ίσως ο πιο επίμονος μύθος
Οι προσωπικές μας σκέψεις επιδεινώνουν το στρες, οι αυξημένες προσδοκίες δημιουργούν ενοχές
Πώς εκθέτουν το σώμα σας σε ενδοκρινικούς διαταράκτες
Ειδικοί επισημαίνουν ότι μέσα σε μία εβδομάδα μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη στην όραση
Τρόποι μείωσης των συμπτωμάτων
Κλινικές δοκιμές αναφέρουν απώλεια 15-20% του αρχικού σωματικού βάρους
Μη σκαλώνεις που μεγαλώνεις
Βράβευση της εταιρείας του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.