- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ένα βιβλίο στηρίζει την Ογκολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ρόδου
«Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη»
Ένα βιβλίο για την ενσυναίσθηση και τον καρκίνο του μαστού στηρίζει το Νοσοκομείο Ρόδου
Το Athens International College, σε συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο iWrite και τη συγγραφέα Βασιλική Πίτση παρουσιάζουν το βιβλίο «Ο Γαϊδαράκος Θαλής και το Τριαντάφυλλο που το έλεγαν Αγάπη», το Σάββατο 19 Οκτωβρίου και ώρα 20.00, στην οδό Ρεθύμνου 3, στην Αθήνα (δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο).
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η κ. Ανδριάνα Κουλούρα, ειδική χειρουργός μαστού, η κ. Άννα Χατζηδημητρίου, ψυχολόγος και η συγγραφέας κ. Βασιλική Πίτση.
Τον συντονισμό της βραδιάς θα αναλάβει ο κ. Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, καθηγητής, επικοινωνιολόγος και συγγραφέας.
Το βιβλίο της Βασιλικής Πίτση αποτελεί έναν ύμνο στην αγάπη, τον ανθρωπισμό και τον ίδιο τον άνθρωπο. Στον επίλογο του αποκαλύπτει ότι: «Φτάνει να θυμάσαι ότι το μόνο τριαντάφυλλο στον κόσμο που δεν έχει αγκάθια είναι η αγάπη».
Όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα διατεθούν για τον αγώνα κατά του καρκίνου, ενισχύοντας τις δράσεις, στήριξης της Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου της Ρόδου, στην ενημέρωση και πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού, στο πλαίσιο του μήνα ευαισθητοποίησης (Οκτώβριος).

*Η Βασιλική Πίτση γεννήθηκε στο Κιάτο Κορινθίας και μεγάλωσε στη Ρόδο, όπου ζει και εργάζεται. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου με ειδίκευση στον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ έχει επιμορφωθεί στην Ιστορία της Τέχνης και προσεγγίσεις στον θεατρικό λόγο και την ποίηση. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει σπουδές στο Management και την Ηγεσία. Έχει βραβευτεί για τα λογοτεχνικά της έργα, γράφει θεατρικά και ποίηση, ενώ ασχολείται ενεργά και με τη ζωγραφική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι νομίζουμε
Τα φυτικά εκχυλίσματα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.