Health & Fitness

ΟΦΕΤ: Ισχυρό κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα, διαχρονικά

Δράσεις με θετικό αποτύπωμα για την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 917
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φαρμακοβιομηχανία UNI-PHARMA
Φαρμακοβιομηχανία UNI-PHARMA

ΟΦΕΤ: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στην υπηρεσία του ανθρώπου

Oι λέξεις υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και ηθικό επιχειρείν, ορίζουν τις ενέργειες και τις δράσεις του Όμιλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ), με τις οποίες αποσκοπεί στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και υγείας του ανθρώπου.

Δράσεις με θετικό αποτύπωμα για την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία είναι μέρος της καθημερινής λειτουργίας των εταιρειών του Ομίλου, ο οποίος αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA και InterMed, την εμπορική εταιρεία στην Κύπρο Pharmabelle και την πρότυπη βιομηχανία εκχύλισης φαρμακευτικών φυτών UniHerbo, η οποία θα λειτουργεί και ως Ινστιτούτο Μελέτης νέων επιστημόνων και φοιτητών.

Στηρίζοντας την κοινωνία

Ιουλία Τσέτη
Ιουλία Τσέτη είναι Φαρμακοποιός MSc, Επίτιμη Δρ. Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ, Πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, Πρόεδρος του UN Global Compact Network Greece και Γενική Γραμματέας του ΔΣ του ΣΕΒ

Ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, στη διάρκεια της πανδημίας της COVID -19, απέδειξε περίτρανα ότι δεν κάμπτεται από τα δύσκολα και τα επείγοντα. Οι τέσσερις μεγάλες δωρεές του Unikinon (χλωροκίνη) και των αντισηπτικών προς το ελληνικό και κυπριακό υγειονομικό σύστημα, «αποτελούν το ελάχιστο χρέος μας προς τη δημόσια υγεία και την κοινωνία», σύμφωνα με την κυρία Ιουλία Τσέτη.

Την ίδια ευαισθησία έδειξε ο ΟΦΕΤ και στους πληγέντες της Θεσσαλίας, το φθινόπωρο του 2023, από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Αντιμετωπίζοντας την υπογονιμότητα

Μέσα από τη συνεργασία με την Οργάνωση και το Πρόγραμμα BE LIVE, των γιατρών Χάρη Χηνιάδη και Βασίλη Κελλάρη, το οποίο στηρίζει υπογόνιμα ζευγάρια κάνοντας πράξη το όνειρό τους για δημιουργία οικογένειας – ο ΟΦΕΤ εκφράζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το αποτύπωμα της κοινωνικής του ευαισθησίας και προσφοράς. Επίσης, η InterMed στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής κάλυψε πρόσφατα τα διατροφικά συμπληρώματα 30 υπογόνιμων ζευγαριών, για την προετοιμασία των κύκλων εξωσωματικής τους.

Δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη

Φαρμακοβιομηχανία UNI-PHARMA
Φαρμακοβιομηχανία UNI-PHARMA

«Δεν διαλέγεις πάντα την αφετηρία της ζωής σου, αλλά μπορείς να διαλέξεις τον τερματισμό», ανέφερε εμφατικά τον Σεπτέμβριο του 2023, στο φιλανθρωπικό δείπνο της Οργάνωσης Εξέλιξη Ζωής, τον οποίο στηρίζει γενναιόδωρα ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, η νεαρή Venice, η οποία βρήκε στέγη, ενδυνάμωση και σκοπό στη ζωή της, στον φορέα.

Ο φορέας αποσκοπεί στην υποστήριξη και αυτονόμηση εφήβων (16-18 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών), που προέρχονται από περιβάλλοντα ιδρυματικής περίθαλψης μέσα από προγράμματα εκπαιδευτικής κατάρτισης, ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης και τη συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις.

Άλλωστε και η ΑΜΚΕ Κλέων Τσέτης, το Ίδρυμα που δημιούργησε η διοίκηση των UNI-PHARMA και InterMed, στηρίζει απρόσκοπτα νέους ανθρώπους, είτε προέρχονται από το πεδίο των βιοεπιστημών, είτε από το πεδίο της έρευνας, είτε από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτές οι δράσεις που υλοποιεί ο Όμιλος: Το ποσό των 35.000 ευρώ δώρισε πρόσφατα η κυρία Ιουλία Τσέτη για την αποπεράτωση της κατασκευής του νέου κτιρίου διαμονής του προσωπικού του Επιτηρητικού Φυλακίου της μικρονήσου Στρογγύλης. Η δωρεά πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Διαγορίδων».

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Τον Φεβρουάριο του 2022, η πρόεδρος και CEO του ΟΦΕΤ κυρία Ιουλία Τσέτη, σε συνεργασία με την αντιπρόσωπο στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ανακοίνωσαν στοχευμένες ενέργειες, προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορούν να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Science on the Go. Το κινητό εργαστήριο επιστήμης, όπου οι επιστήμονες του Ομίλου διδάσκουν το know how σκευασμάτων (όπως δημιουργία στοματικών διαλυμάτων, συμπληρωμάτων διατροφής).

Αποστολή Ζωής. Λειτουργεί ως μοντέλο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με επισκέψεις σε άγονες περιοχές και συνεργασία με κατά τόπους Ιατρικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους, αλλά και την Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία.

Η Green Team του ΟΦΕΤ με το σύνθημα «Save the Sea», υλοποιεί μεγάλα περιβαλλοντικά προγράμματα στα νησιά μας, δίνοντας «φιλί ζωής» στο περιβάλλον και το οικοσύστημα.

Συνεργάζεται επίσης, με την AxionHellas για τη στήριξη του πληθυσμού σε άγονες περιοχές σε θέματα υγείας. Ακόμη, η ομάδα αιμοδοσίας του ΟΦΕΤ Σταγόνα Ζωής με εθελοντικές αιμοδοσίες που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις των βιομηχανιών, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Αγία Όλγα.

Η Running Team του ΟΦΕΤ στηρίζει σταθερά τα τελευταία χρόνια το Άλμα Ζωής και τις γενναίες γυναίκες που παλεύουν ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

*Οι βιομηχανίες του Ομίλου UNI-PHARMA & InterMed είναι διεθνώς αναγνωρισμένες ως επίσημοι προμηθευτές των Ηνωμένων Εθνών, της UNICEF και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ακόμη, «Top Employers» Κορυφαίοι Εργοδότες στην Ελλάδα ανακηρύχθηκαν και το 2024, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το Ινστιτούτο Top Employer Institute. Η πιστοποίηση από τον ανεξάρτητο διεθνή οργανισμό «Top Employer» αποδεικνύει την αφοσίωση του οργανισμού σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μέσω των πολιτικών και καλών πρακτικών του τμήματος ανθρώπινου δυναμικού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.