Health & Fitness

DexcomONE: Σύστημα συνεχούς παρακολούθησης γλυκόζης (CGM) σε πραγματικό χρόνο

Και στη χώρα μας το πρωτοποριακό σύστημα διαχείρισης του διαβήτη

sofia-neta.jpg
Σοφία Νέτα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
dexcomone_photo

DexcomONE: Ήρθε και στην Ελλάδα το σύστημα που παρακολουθεί τη γλυκόζη σε πραγματικό χρόνο

Ο διαβήτης είναι μια νόσος που προσβάλλει περισσότερα από 537 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με προσφάτως δημοσιευμένα δεδομένα από την IDF (Διεθνή Ομοσπονδία Διαβήτη). Στην Ελλάδα, υπολογίζεται ότι το 12% του πληθυσμού πάσχει από διαβήτη και το 12,4% του πληθυσμού εμφανίζει προδιαβήτη. Όσον αφορά το 29,1% των ατόμων με διαβήτη, δεν διαχειρίζονται την πάθησή τους με αποτελεσματικό τρόπο, σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι περισσότεροι άνθρωποι με διαβήτη διαχειρίζονται την πάθησή τους καταφεύγοντας σε πολλά τρυπήματα των δακτύλων και ελέγχους του αίματος κατά τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, γεγονός που επιβαρύνει σημαντικά την καθημερινότητά τους. 

Ο κ. Γεώργιος Τσούτσας, Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος και άτομο με Διαβήτη τύπου 1 αναφέρει σχετικά: «Για πολλά χρόνια, ο έλεγχος της γλυκόζης του αίματος με τρύπημα του δακτύλου αποτελούσε προϋπόθεση για την αυτο-διαχείριση του διαβήτη. Ωστόσο, η αυτο-παρακολούθηση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να σημαίνει τρύπημα δαχτύλου έως και δέκα ή περισσότερες φορές την ημέρα, μπορεί να είναι χρονοβόρα, επώδυνη και δύσκολο να ενταχθεί στο καθημερινό πρόγραμμα ενός ανθρώπου με Σακχαρώδη Διαβήτη. Με το DexcomONE, τα άτομα με διαβήτη έχουν πλέον την ελευθερία να ζουν χωρίς να χρειάζεται πλέον να τρυπούν τα δάχτυλά τους* ή να έχουν το βάρος πολλαπλών σκαναρισμάτων, ενώ μπορούν να βασίζονται πλέον με σιγουριά στα δεδομένα που λαμβάνουν από το DexcomONE για να προχωρούν σε αποφάσεις θεραπείας, γεγονός που καθιστά δυνατή μια περισσότερο προσωποποιημένη και αποτελεσματική αυτο-διαχείριση».

Τα άτομα με διαβήτη στην Ελλάδα μπορούν να παραγγείλουν το DexcomONE μέσω της ιστοσελίδας της Dexcom στη διεύθυνση Dexcom.com. καθώς και επιλογές εγγραφής για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν το DexcomONE και να το χρησιμοποιήσουν σε συνεχή βάση.

Η Dexcom προωθεί το DexcomONE στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Hemoglobe, η οποία διαθέτει περισσότερα από 15 έτη εμπειρία στη διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και στην υποστήριξη ασθενών. 

*Εάν οι ειδοποιήσεις και οι ενδείξεις γλυκόζης από το DexcomONE δεν αντιστοιχούν στα συμπτώματα ή δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, χρησιμοποιήστε μετρητή γλυκόζης αίματος για να προχωρήσετε σε αποφάσεις που αφορούν τη θεραπεία του διαβήτη.

Για έναν κατάλογο συμβατών συσκευών, επισκεφθείτε τη διεύθυνση dexcom.com/compatibility.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ