«Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος», ανέφερε ο καθηγητής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.
«Προβλέπουμε μια συνέχιση της αποκλιμάκωσης πανελλαδικά, ωστόσο υπάρχουν περιοχές στην χώρα όπως Δ. Αττική, Κοζάνη, Καρδίτσα, Μαγνησία, Χίος, Αχαια, Θάσος και Λάρισα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή», ανέφερε μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής.
Όπως διευκρίνισε ο ίδιος αυτές οι περιοχές έχουν μεγάλη πιθανότητα αναζωπύρωσης μετά τα Χριστούγεννα. Η περίοδος η δύσκολη είναι ακριβώς μετά τα Χριστούγεννα όπου ο καιρός θα είναι και χειρότερος. Αυτό δεν βοηθάει καθόλου, Αυξάνει την μεταδοτικότητα του ιού.
Ο κ. Σαρηγιάννης σημείωσε πως είμαστε σε φάση καλής αποκλιμάκωσης Ο ρυθμός αναπαραγωγής το RT είναι στο 0,88 που σημαίνει ότι ένα άτομο μολύνει κάτω από έναν συμπολίτη, δηλαδή ουσιαστικά έχουμε κάποια ύφεση στην πανδημία.
«Οι θάνατοι δυστυχώς παραμένουν υψηλά. Προβλεπόμενα με την έννοια ότι είναι αυτό που περιμέναμε να δούμε», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Γενάρη είπε πως «τα σενάρια που έχουμε λένε ότι μπορούν να ανοίξουν αλλά πρέπει να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν, είναι σενάρια που τρέχουμε αυτή την στιγμή».
Επιπλέον ο ίδιος υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάιο πρέπει να έχουμε μέτρα προστασίας και πως τα μέτρα και το εμβόλιο είναι καλός συνδυασμός για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκκληση για αξιοποίηση του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
Ορισμένα ευρήματά των εξετάσεων αρκούν για να προκαλέσουν ανησυχία
Η απουσία συμπτωμάτων δεν αποκλείει τη μόλυνση ούτε τη μετάδοση του ιού
Πρόγραμμα «Ελπίδα ζωής» για την ανάδειξη του δημογραφικού ζητήματος
Επιστήμονες εξηγούν πώς οι φυτικές ίνες τρέφουν το μικροβίωμα και προστατεύουν από χρόνιες ασθένειες
Ειδικοί αποδομούν τις λανθασμένες αντιλήψεις για τον ύπνο, τη μυϊκή ενδυνάμωση και τη διατροφή
Κερδίζουμε μία ώρα ύπνο αλλά με τι αντάλλαγμα;
Ο ρόλος της ντοπαμίνης και η δύναμη της συνήθειας
Σημαντική εξέλιξη και για τη θεραπεία του σακχαρώδη διαβήτη
Ο ρόλος στην ποιότητα του ύπνου
Τι αναφέρει έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «Nature Medicine»
Τι πρέπει να προσέξετε
Τι συμβαίνει μετά τη διακοπή μιας ενέσιμης θεραπείας και πώς μπορεί να υποστηριχθεί η διατήρηση του βάρους σε βάθος χρόνου;
Η ανατροπή και τα αναπάντητα ερωτήματα
Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες που να σχετίζονται με το φάρμακο, σύμφωνα με τη Veradermics
Χρήσιμος οδηγός για υγιές χαμόγελο
Ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
Τι πρέπει να κάνετε για να μην τον επιβαρύνετε
Έως και το 35% των ενηλίκων θα εκδηλώσει κάποια μορφή της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.