- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κοντοζαμάνης: Υπάρχει ακόμα διαθεσιμότητα σε απλές και κλίνες ΜΕΘ
Έχουν προστεθεί στο σύστημα 300 κλίνες εντατικής θεραπείας
Κοντοζαμάνης: Έχουμε ακόμα διαθεσιμότητα και σε απλές κλίνες και σε ΜΕΘ, και βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ.
Το σύστημα υγείας πιέζεται και ειδικά τις τελευταίες ημέρες και γι' αυτό προχωρήσαμε σε αυστηρότερα μέτρα, αλλά δεν βρίσκεται σε κορεσμό, «έχουμε ακόμα διαθεσιμότητα και σε απλές κλίνες και σε κλίνες ΜΕΘ», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.
Υπογράμμισε ότι είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που θα προκύψουν, και από τον Ιούλιο μέχρι και σήμερα έχουν αναπτυχτεί στα δημόσια νοσοκομεία 300 καινούργιες κλίνες ΜΕΘ.
Εξήγησε ότι ο τετραπλασιασμός των κρουσμάτων οδήγησε στην ανάγκη να νοσηλευτούν σε 10 μέρες 95 ασθενείς σε ΜΕΘ και να αυξηθεί περίπου κατά 63% ο αριθμός νοσηλείας σε απλές κλίνες κορωνοϊού.
«Αυτό δείχνει και την προετοιμασία η οποία έχει προηγηθεί και το σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Τα έχουμε καταφέρει, αλλά όπως όλα τα συστήματα υγείας, ακόμα και στα πιο πλούσια κράτη έχουν ένα οριακό σημείο. Οι δυνάμεις δεν είναι ανεξάντλητες», τόνισε ο υφυπουργός. Αναφέρθηκε σε άλλες χώρες που αναγκάζονται να στέλνουν ασθενείς για νοσηλεία σε γειτονικές χώρες, λέγοντας ότι «εμείς αυτό θέλουμε να το αποφύγουμε. Θα τα καταφέρουμε, έχουμε προετοιμαστεί», είπε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς τι θα γίνει αν πιεστεί ακόμα περισσότερο το σύστημα, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι «θα κάνουμε ό,τι κάνουν και άλλες χώρες και ό,τι κάναμε και στην πρώτη φάση της πανδημίας. Θα χρησιμοποιήσουμε χώρους στα νοσοκομεία όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε συνθήκες ΜΕΘ. Έχουμε προετοιμαστεί και γι' αυτό, και έχουμε και τον απαραίτητο εξοπλισμό σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να προχωρήσουμε και σε αυτό εάν παραστεί ανάγκη». Επιπλέον, είπε, το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε διεύρυνση της συνεργασίας, τόσο με τον ιδιωτικό τομέα όσο και με τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από το δερματικό εξάνθημα έως τη σπάνια «ασυμβατότητα» - Πώς το σώμα μπορεί να απορρίψει έναν άλλο άνθρωπο
Hαπόφαση έχει και έντονο ψυχολογικό και κοινωνικό φορτίο
Τι δείχνει νέα έρευνα
Τι λένε οι ειδικοί για το viral trend των social media
Ο μηχανισμός επούλωσης ενός κατάγματος είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού
H ανίχνευση της υπνικής άπνοιας είναι ένα πρώτο βήμα στον αγώνα κατά της πάθησης
Χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή προβλημάτων
Τα συχνότερα συμπτώματα και η σωστή αντιμετώπιση
AstraZeneca: Ισότιμη και έγκαιρη πρόσβαση των ασθενών στα καινοτόμα φάρμακα
Με τα περιστατικά της νόσου να εμφανίζουν αύξηση οι ειδικοί προειδοποιούν
Τι κρύβεται πίσω από αυτό το καθόλου ευχάριστο αίσθημα
Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου13 Μαρτίου
Πανευρωπαϊκή έρευνα της EMHA φέρνει στο προσκήνιο την ελληνική πραγματικότητα
Η σοκολάτα περιέχει αρκετά κορεσμένα λιπαρά και φυσικά, πολλή ζάχαρη
Έμφαση σε στοχευμένες παρεμβάσεις που αναδεικνύουν συγκεκριμένα σημεία
Ελληνικές startups παρουσιάζουν καινοτόμες λύσεις στον χώρο της υγείας
Ταχεία αποκατάσταση, μειωμένος πόνος και υψηλή ασφάλεια
Ένας τρόπος ζωής που αλλάζει το βιολογικό ρολόι
Η υπερβολική έλξη στα μαλλιά μπορεί να επιβαρύνει το θύλακα της τρίχας
Δεν υπάρχει «μαγική» τροφή, αυτές είναι οι διατροφικές συνήθειες που συνδέονται με καλύτερο ύπνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.