- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κοντοζαμάνης: Τεστ δωρεάν για όλους υπό προϋποθέσεις
«Όποιος πρέπει να το κάνει θα το κάνει»
Κοντοζαμάνης: Ο διαγνωστικός έλεγχος του κορωνοϊού είναι ένα δημόσιο αγαθό και η πολιτεία το προσφέρει δωρεάν εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του.
Εφόσον κάποιος πληροί τις προϋποθέσεις να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό μπορεί να το κάνει δωρεάν, επανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
Για λογαριασμό του κράτους γίνονται τεστ και στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα με τιμή πέντε φορές κάτω από την αρχική τιμή, στο πλαίσιο αύξησης της παραγωγικής δυνατότητας της χώρας σε τεστ, είπε ο υφυπουργός.
«Όποιο τεστ γίνεται στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει ότι το πληρώνει ο ιδιώτης από την τσέπη του», είπε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι κάθε πολίτης που πρέπει να κάνει το τεστ εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ.
Ανέφερε μάλιστα ότι έχουν αυξηθεί και τα σημεία που μπορεί κάποιος να απευθυνθεί στο δημόσιο τομέα, τονίζοντας με έμφαση ότι ο πολίτης προσέρχεται, αξιολογείται και εφόσον πληροί τα κριτήρια το τεστ γίνεται.
Δεν υπάρχει λόγος είπε να συνταγογραφηθεί το τεστ όπως γίνεται σε άλλες περιπτώσεις διαγνωστικών ελέγχων. «Ο διαγνωστικός έλεγχος του κορωνοϊού είναι ένα δημόσιο αγαθό, η πολιτεία το προσφέρει δωρεάν και όποιος πρέπει να το κάνει θα το κάνει».
Ανέφερε επίσης ότι εκτός από τις κινητές μονάδες υπάρχουν και επιπλέον μηχανήματα, αυξάνοντας την παραγωγική δυνατότητα για περισσότερα τεστ εάν χρειαστεί. Ακόμη υπάρχουν και τα ταχέα τεστ, πιστοποιημένα από τον ΠΟΥ, τα οποία η Ελλάδα προμηθεύτηκε από τις πρώτες χώρες και όλα αυτά, όπως είπε, «μας δίνουν την δυνατότητα να έχουμε σε σύντομο χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου, εντός 24 ωρών, όταν σε άλλες χώρες με προηγμένα συστήματα υγείας το αποτέλεσμα του τεστ μπορεί να κάνει τρεις και τέσσερις ημέρες».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα έρευνα δείχνει ότι λίγα λεπτά παιχνιδιού μπορούν να ενισχύσουν γνωστικές λειτουργίες σε παιδιά και ενήλικες
Η εργασία, η υπερβολική έκθεση στις οθόνες και τα άρθρο της Ρέιτσελ Μπιρν
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.