- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Διαδικτυακό σεμινάριο για ασθενείς με ρευματικά νοσήματα
Ελεύθερη συμμετοχή για όλους
Σεμινάριο μέσω Διαδικτύου για την ενημέρωση των ασθενών με ρευματικά νοσήματα για τον νέο κορωνοϊό, με ελεύθερη συμμετοχή, τη Δευτέρα 27 Απριλίου
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων & φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα ΡευΜΑζήν, στο πλαίσιο της ευθύνης της για την έγκυρη ενημέρωση των ασθενών με ρευματικά νοσήματα, πρόκειται να πραγματοποιήσει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον διαδικτυακό σεμινάριο (Webinar) τη Δευτέρα 27 Απριλίου, στις 18.00.
Κατά τη διάρκειά του σεμιναρίου θα αναλυθούν τα βασικά στοιχεία για τη λοίμωξη του covid-19 από την Ε. Καταξάκη, Ρευματολόγο, MD, MSc, PhD, Διευθύντρια ΕΣΥ, ΓΝ «Θριάσειο», Ελευσίνα, Αντιπρόεδρο Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. Στη συνέχεια, ο Δ. Βασιλόπουλος, Ρευματολόγος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α., Β’ Παθολογική Κλινική και Ομώνυμο Εργαστήριο, Γ.Ν.Α. «Ιπποκράτειο», Αθήνα, Πρόεδρος Ε.Ρ.Ε.-ΕΠ.Ε.Ρ.Ε. θα αναφερθεί στους ρευματοπαθείς ασθενείς και στη λοίμωξη του κορωνοϊού. Έπειτα, για την εμπειρία του Αττικού νοσοκομείου αναφορικά με τον covid-19 θα κάνει λόγο ο Δ. Μπούμπας, Καθηγητής ΠαθολογίαςΡευματολογίας, Ιατρική Σχολή Ε.Κ.Π.Α., Διευθυντής Δ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ». Τέλος, η Μ. Τραχανά, Παιδίατρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής Ρευματολογίας Α.Π.Θ., Υπεύθυνη Παιδιατρικού Ανοσολογικού και Ρευματολογικού Κέντρου Αναφοράς, Α’ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Γ.Ν.Θ «Ιπποκράτειο», Θεσσαλονίκη, θα αναφερθεί στη διαχείριση της λοίμωξης από τα παιδιά με ρευματικά νοσήματα.
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για όλους. Το σεμινάριο πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Pfizer Hellas.
Για να παρακολουθήσετε το webinar, μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο.
www.livemedia.gr/webinar-reumazin
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα δείχνει ότι ορισμένοι τύποι λίπους παίζουν ζωτικό ρόλο στην καταπολέμηση λοιμώξεων και φλεγμονών
Πάνω από 3 ώρες μπροστά στην τηλεόραση; Τι αποκαλύπτει για την ψυχική σας υγεία
Οι αθέατες πρωτοπόροι της επιστήμης, των ιδεών, των τεχνών και των γραμμάτων: Αυτές είναι οι ιστορίες τους.
Τα τεστ δεν εγγυώνται μακροζωία αλλά δείχνουν το δρόμο
Εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 50 και 60 ετών
Ανάμεσα στις αιτίες και η κλιματική αλλαγή
Τα δεδομένα από μελέτη πενταετίας
Η χρόνια προστατίτιδα παραμένει δύσκολη στη διάγνωση, αλλά υπάρχουν τρόποι διαχείρισης και ανακούφισης
Ιδιαίτερα ωφελημένοι είναι όσοι έχουν λιπαρό τριχωτ
Το σχέδιο SHIELD ενός κορυφαίου επιστήμονα του Χάρβαρντ για υγιή γήρανση
Πρόκειται για φυσική εποχική αλλαγή ή ένδειξη ενός μεγαλύτερου προβλήματος;
Απαντά ο Βασίλης Καραμανίδης, διαιτολόγος-διατροφολόγος (VK Nutrition)
Ο υπουργός Υγείας των ΗΠΑ δεν τρώει σχεδόν κανένα λαχανικό ή φρούτο
Τα αποτελέσματα 25ετούς μελέτης στη Σουηδία
Χωρίς αλλαγή συμπεριφοράς, το φάρμακο μοιάζει περισσότερο με «διάλειμμα» στο πρόβλημα
Οι μέθοδοι αντιμετώπισής της που έχουμε στη διάθεσή μας
Οι διατροφικές ανάγκες δεν είναι σταθερές, αλλά εξελίσσονται με τα χρόνια
Τι λένε οι ειδικοί για τις βιταμίνες σε μορφή καραμέλας ζελέ
Τα πράγματα ίσως να είναι λίγο πιο περίπλοκα από ότι νομίζουμε
Τα φυτικά εκχυλίσματα και ιχνοστοιχεία που βοηθούν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.