Health & Fitness

«Ως νοσηλευτής, δεν θέλω να με χειροκροτήσετε από τα μπαλκόνια»

«Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
giatros.jpg

Πώς απαντάει ένας νοσηλευτής στο κάλεσμα στα σόσιαλ να βγούμε στο μπαλκόνι μας σήμερα το βράδυ και να τον χειροκροτήσουμε

Αίσθηση έχει προκαλέσει στα σόσιαλ μίντια η ανάρτηση ενός νοσηλευτή, που απαντάει στο κάλεσμα να βγούμε σήμερα το βράδυ στα μπαλκόνια μας για να χειροκροτήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία της χώρας, όπως και οι Ισπανοί. Στην ανάρτησή του επισημαίνει το αυτονόητο, ότι πρέπει να πειθαρχήσουμε στον αυτοπεριορισμό –και όχι να πηγαίνουμε στις παραλίες ή τις εκκλησίες–, για να μπορεί εκείνος να κάνει τη δουλειά του. Μας ζητάει να μείνουμε στα μπλακόνια μας όσο καιρό χρειαστεί και όχι να τον χειροκροτήσουμε από αυτά.

«Προσωπικά, ως νοσηλευτής, δεν θέλω να με χειροκροτήσετε από τα μπαλκόνια σας. Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί, ώστε να κάνω τη δουλειά μου όσο γίνεται πιο ανθρώπινα. Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί και όχι στις παραλίες, στις εκκλησίες κ.λπ. ώστε να μην χρειαστεί να σας βοηθήσω. Θέλω να παραμείνετε σε αυτά για όσο καιρό χρειαστεί και να ακούτε τις συμβουλές ανθρώπων με άσπρες ποδιές και όχι τις συμβουλές ανθρώπων με μαύρα ράσα.

Θέλω, όταν περάσει αυτή και αυτή η δοκιμασία, να φύγετε από τα μπαλκόνια και να βγείτε μαζί μου στο δρόμο, απαιτώντας ένα ανθρωποκεντρικο σύστημα Υγείας για ΟΛΟΥΣ, ανεξαρτήτως εισοδήματος, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ανεξαρτήτως κοινωνικής κάστας».


 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ