- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η DEMO ABEE στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο
Το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός της πνευμονολογικής κοινότητας
Συμμετοχή της εταιρείας DEMO ABEE στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο
Η φαρμακοβιομηχανία Demo ΑΒΕΕ συμμετείχε στο 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου άρχισαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 στο ξενοδοχείο Athens Hilton και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2019.
Το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο αποτέλεσε τη συνέχεια μιας σειράς επιτυχημένων πανελλήνιων συνεδρίων, ενώ έχει πλέον καθιερωθεί ως το σημαντικότερο επιστημονικό γεγονός στα δρώμενα της πνευμονολογικής κοινότητας. Το τελικό πρόγραμμα αποτέλεσε ένα συνδυασμό παρουσιάσεων και σχολιασμού-συζήτησης των νέων δεδομένων και εξελίξεων τόσο σε ερευνητικό όσο και σε κλινικό επίπεδο.
Οι πνευμονολόγοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το εκθετήριο της εταιρείας και να ενημερωθούν για το portfolio της στον χώρο της πνευμονολογίας. Η DEMO διαθέτει θεραπείες που αφορούν σπάνιες παθήσεις όπως είναι η πνευμονική υπέρταση και η εκ γενετής έλλειψη α-1 αντιθρυψίνης, δύο πολύ σοβαρές και σπάνιες παθήσεις. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε μάλιστα η ενημέρωση των ειδικών γύρω από τη θεραπευτική προσέγγιση ασθενών που πάσχουν από ανεπάρκεια ή/και έλλειψη α1-αντιθρυψίνης στους οποίους η περίσσεια σε μια πρωτεΐνη που ονομάζεται «ελαστάση» προκαλεί σε βάθος χρόνου την καταστροφή του πνευμονικού ιστού.
Η DEMO για τους ασθενείς αυτούς διαθέτει θεραπευτικό σκεύασμα, καθώς εισάγει και προωθεί σκεύασμα υποκατάστασης α1-αντιθρυψίνης με αποτέλεσμα σήμερα σημαντικός αριθμός ασθενών να λαμβάνει τη θεραπεία αυτή με πολύ καλά αποτελέσματα.
Η χορηγία της DEMO εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της στρατηγικής στόχευσης στην συνδρομή της προσπάθειας της επιστημονικής κοινότητας, ως προς την βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και την πρόοδο των επιστημονικών επιτευγμάτων στον τομέα των φαρμάκων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα ζεστά αφεψήματα μέχρι την παραδοσιακή ιατρική, αποδεικνύεται πολύτιμο για υγεία και ευεξία
Δες πώς ένας δεκάλεπτος περίπατος μπορεί να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σου
Το μυαλό τρέχει σε σκέψεις και αρνητικά σενάρια κι εμείς βουλιάζουμε σαν να βρισκόμαστε σε μια κινούμενη άμμο
Δεν είναι σεξιστικό το ζήτημα, αλλά αφορά τη διαφορετική λειτουργία του οργανισμού των δύο φύλων
Συνομιλία με τον γιατρό-διδάκτορα Ιστορίας και Φιλοσοφίας της Επιστήμης Γιώργο Μπούτλα
Υπολογίζεται ότι το 5% του παγκόσμιου πληθυσμού υποφέρει από αυτό
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως μέσω σωματικών υγρών
Αν είσαι γυναίκα, τα αθλητικά σου παπούτσια έχουν πρόβλημα και ίσως το είχες καταλάβει
Δύο οπτικές από την Gilead Sciences: Πώς η ιατρική επιστήμη και η επικοινωνία γίνονται σύμμαχοι στη μάχη κατά του κοινωνικού φόβου
Ναι, το ''δωράκι'' που κρύβει η πρώτη πάνα αποκαλύπτει πολλά περισσότερα απ΄όσα ξέραμε μέχρι σήμερα
Πώς η σαρκοπενία οδηγεί σε μειωμένη ενέργεια και κινητικότητα
Ανοίγει τον διάλογο για τον εμβολιασμό κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων
Πρωτοποριακές, πολυλειτουργικές πλατφόρμες απεικόνισης
Στη Μαδρίτη, με Έλληνα ογκολόγο μεταξύ των συμμετεχόντων
Ταινία μικρού μήκους για τις σπάνιες παθήσεις
Τι έδειξε πρόσφατη μελέτη
Ο πρώτος παράγοντας είναι ο κιρκάδιος ρυθμός, το εσωτερικό μας ρολόι
Οι δεξιότητες που παραμένουν αποκλειστικά ανθρώπινες
Ο δεκάλογος του αποκλεισμού και της ευαλωτότητας
5 & 6 Δεκεμβρίου στο Γ.Ν.Α. Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ε.Ε.Σ., «Δρακοπούλειο» Αμφιθέατρο Ψυχιατρικού Τομέα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.