Bonnot: Το νέο μπαρ των Εξαρχείων έχει ήδη γίνει το καινούργιο μας στέκι
Η νεότερη προσθήκη στα Εξάρχεια με τους φανατικούς θαμώνες
Για χαλαρά ποτά, cocktails και ultra cool αισθητική στο Bonnot, το νέο μπαρ της Μπενάκη
Κάποιες εβδομάδες πριν, όσο η Αθήνα κρατούσε για λίγες μέρες ακόμη τον γιορτινό στολισμό της, φίλη (βέρα Αθηναία) προτείνει ενθουσιασμένη να πάμε σε καινούργιο μπαρ στα Εξάρχεια, το οποίο μου περιγράφει με μεγάλο ενθουσιασμό. Φτάνουμε στην Μπενάκη, πάνω από την πλατεία Εξαρχείων, και συναντάμε το «Bonnot». Είναι γεμάτο κόσμο, -μόλις δεύτερη μέρα που έχει ανοίξει, μαθαίνω. Ένας χώρος ανεπιτήδευτα cool και πολύ-πολύ ταιριαστός με τα δικά μου γούστα.
Μικρό μαγαζί, σχετικά κρυμμένο και απομακρυσμένο από τα πολυσύχναστα μπαρ στα ανατολικά των Εξαρχείων. Δεν θα το προσέξεις με μια πρώτη ματιά, όμως αν τύχει και μπεις, σε βεβαιώνω πως μόνο χαμένος δεν θα βγεις. Τρομερά χαλαρό και ατμοσφαιρικό, σε κάνει από την πρώτη στιγμή να νιώθεις σαν να πήγαινες από πάντα. Έξω έχει μετρημένα δέκα τραπεζάκια, ένα πιο μικρό πάσο και μέσα την μπάρα. Τους τοίχους στολίζουν graffiti του έλληνα καλλιτέχνη Sdeviano (Στέφανος Παπαδήμος) που περιγράφουν την ιστορία της Συμμορίας του Μπονό (η γαλλική αναρχική ομάδα που έδρασε στα τέλη της Belle Epoque και ενέπνευσε την ονομασία του καινούργιου μπαρ).
To «coolness» του Bonnot διαχέεται από παντού: το στυλ, τη διακόσμηση, τις τοιχογραφίες, τους ίδιους τους bartenders. Αλλά συμβουλεύω να μην εστιάσεις στο χώρο μόνο, καλύτερα να προσέξεις τα cocktail. Προτείνω τα εξής: το «Sassy», παιχνιδιάρικο όσο και η ονομασία του, με φινόκιο, τζιν, τοπιναμπούρ, ξηρό και ισορροπημένο όσο πρέπει. Το «Café Martini», μια φρέσκια παραλλαγή του Espresso Martini με εσπρέσο, μούρα, τεκίλα και απόσταγμα μαστίχας, το «Luscious», κρεμώδες και ξινό με λευκό ρούμι, μωβ γλυκοπατάτα, καρύδα, ανανά και δεντρολίβανο και το «Groke» με τζιν, ξινόγαλο και βατόμουρο.
Ο Γιάννης Φρούντας, αν και νέος, είναι από τους πιο ταλαντούχους bartender που έχουμε αυτή τη στιγμή στον χώρο. Έχει περάσει από πολλές φημισμένες μπάρες (Grasshoppers, Feelin’ Good, LOT 51 και Theosis), και τώρα έφτασε η ώρα να αποκτήσει το δικό του project, το Bonnot. Εδώ πειραματίζεται διαρκώς για να φτιάξει τα δικά του, μοναδικά και «πειραγμένα» τόσο όσο cocktail. Με ελληνικά και ξένα αποστάγματα, ενημερωμένη κάβα και απλές μεθόδους, φιλοδοξεί να παντρέψει απλότητα στην εμφάνιση και δυνατές γεύσεις σε ένα νέο cocktail bar, μίνιμαλ και χαμηλού προφίλ, που όμως έχει πολλά να μας πει. Τα cocktails μάλιστα ο Γιάννης δεν θα σου τα σερβίρει με απλά φιστίκια (…όχι δα!). Τα συνοδεύει με «μεζέ»: αλλαντικά, τυριά, ψωμάκια, ελιές, πράγματα που δεν βλέπουμε τόσο συχνά στα μπαρ (αλλά εκτιμάμε κάθε φορά που μας τα προσφέρουν). Εκτός από φοβερός bartender, είναι και τρομερά φιλόξενος, ξέρει καλά τον «τρόπο» των μπαρ και πώς να σε κάνει να νιώσεις σαν να είσαι θαμώνας του από την πρώτη επίσκεψη.
Το Bonnot είναι ανοιχτό από τις 9:00, και προσφέρει εξαιρετικό specialty καφέ τα πρωινά, τον οποίο συνοδεύει τρομερό brunch, επιμελημένο από τον Δημήτρη Μαντούκα: στις επιλογές θα βρεις από avocado toast με προζυμένιο ψωμί και ραδίκια, μέχρι Energy Bread με ταχίνι, μέλι, μαρμελάδα βερίκοκο, αμύγδαλα και σπόρους, σάντουιτς με χούμους, ντομάτα και καπνιστή γραβιέρα. Όλα πολύ νόστιμα και περιποιημένα.
Το καινούργιο μπαρ της Αθήνας κάνει δυναμική αρχή. Μετρημένο, με προσωπικότητα, όχι «φλύαρo», με σωστή ισορροπία μεταξύ café social και σύγχρονου εναλλακτικού μπαρ, το Bonnot θέλει να είναι ένα μαγαζί-στέκι για όλους. Με αέρα κάπως old school, αλλά συνάμα απολαυστικά μοντέρνο, έξυπνο και με προσοχή στη λεπτομέρεια- ένα μπαρ ιδανικό για κάθε στιγμή της μέρας. Μεταξύ μας, και με την παρέα, το τιμάμε ακόμα πιο πολύ αργά το βράδυ.
Bonnot Athens, Εμμανουήλ Μπενάκη 57, 2110017153, www.bonnot.gr, Fb: Bonnot Athens, Instagram: @bonnot_ath
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.