- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
5 ανοιχτά οινοποιεία για να γιορτάσεις την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού
Με γευστικές δοκιμές και ξεναγήσεις στα κτήματα
Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, είναι ανοιχτά και μας περιμένουν πολλά επισκέψιμα οινοποιεία
Τι θα λέγατε για μια φθινοπωρινή απόδραση στη φύση; Τα οινοποιεία της χώρας μας περιμένουν με ανοιχτές τις πόρτες τους στην «Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού» αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου. Με ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις και πολλές εκπλήξεις που έχουν διοργανώσει οι έλληνες οινοποιοί για το οινόφιλο κοινό. Φύγαμε λοιπόν!
Οινοποιείο Νικολού – Κορωπί
Μέσα από τις πολλαπλές δράσεις του είναι φανερό πως το οινοποιείο Νικολού αγαπά τις επισκέψεις γι’ αυτό ανοίγει για άλλη μια φορά τις πόρτες και την φιλόξενη αυλή του στο οινόφιλο κοινό της Αττικής. Οι διαθέσιμες ώρες επίσκεψης είναι από τις 9:00 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ. Τις ξεναγήσεις θα επιμεληθούν προσωπικά ο Βασίλης και ο Ευάγγελος Νικολού, θα γίνουν αναφορές στην ιστορία της οικογένειας στον χώρο της οινοποίησης, ενώ θα πραγματοποιηθούν γευστικές δοκιμές σε όλες τις ετικέτες του οινοποιείου. Απολαύσετε ένα ποτήρι «Botanic» παρέα με τους εμπνευστές του.
Κτήμα Τσέλεπου - Ρίζες Αρκαδίας
Το φιλόξενο και αγαπημένο «Κτήμα Τσελέπου» ετοιμάζει ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές σε επιλεγμένες ετικέτες, καθώς και μια βόλτα στα όμορφα αμπελοτόπια του κτήματος. Είναι υπέροχη ευκαιρία να γνωριστείς λίγο καλύτερα με το Μοσχοφίλερο. Μπορείς να επισκεφθείς το κτήμα από τις 10.00 π.μ έως τις 17.00 μ.μ. Παράλληλα την ίδια μέρα θα φιλοξενηθεί στον χώρο του οινοποιείου ο κ. Χρήστος Λαζάρης, ιδρυτής της εταιρείας «Vines-art» παρουσιάζοντας τα οικολογικά χειροποίητα κοσμήματα του, φτιαγμένα από κλήματα αμπέλου της Νεμεάτικης γης.
Είναι πραγματική εμπειρία να επισκεφθεί κανείς το οινοποιείο της οικογένειας Σκούρα. Κάτι το μεγάλο τραπέζι στην είσοδο του κτηρίου στολισμένο με λουλούδια και τις ξεχωριστές ετικέτες του κτήματος, κάτι η περιποιημένη αίθουσα γευσιγνωσίας του και η θέα από το «μπαλκόνι» του οινοποιείου, σε κάνουν να γευτείς μια πραγματική οινοεμπειρία! Η Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού είναι η τέλεια αφορμή για ξενάγηση, γευσιγνωσία και γνωριμία με τον ίδιο τον δημιουργό του κτήματος. Οι ώρες επίσκεψης είναι από τις 10.30 π.μ. έως τις 18.00 μ.μ.
Ο Νοέμβριος, λόγω της «Παγκόσμιας ημέρας Ξινόμαυρου», ξεκίνησε με πολύ αγάπη στην πολυδυναμική αυτή ποικιλία και φαίνεται πως έτσι θα συνεχίσει. Το Κτήμα Φουντή στη Νάουσα γιορτάζει την ημέρα οινοτουρισμού μαζί με τα 30 χρόνια της «Ναουσαίας». Να είστε έτοιμοι λοιπόν, καθώς η κλήρωση της επετειακής φιάλης της «Ναουσαίας» με διάθεση 30 φιαλών και ακόμη 5 σε συσκευασία magnum είναι γεγονός! Περιηγηθείτε στο όμορφο οινοποιείο της οικογένειας Φουντή και ανακαλύψτε την μαγεία του Ξινόμαυρου σε όλο της το μεγαλείο.
Κτήμα Γεροβασιλείου - Επανομή Θεσσαλονίκης
Το Κτήμα Γεροβασιλείου σας προσκαλεί αυτή την Κυριακή από τις 11.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ. σε μια αξέχαστη εμπειρία με γευστικές δοκιμές και ξεναγήσεις στους χώρους του οινοποιείου και του Μουσείου Οίνου. Θα δείτε μια από τις μεγαλύτερες και πιο εντυπωσιακές συλλογές ανοιχτηριών που ανήκει στον Βαγγέλη Γεροβασιλείου. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να συναντήσετε τους καλλιτέχνες Renzo Gallo, Κώστα Τσόκλη και Κώστα Βαρώτσο, οι οποίοι θα μιλήσουν στις 12.00 μ.μ. για τα έργα τους τα οποία περιλαμβάνονται στο αξιοθαύμαστο «πάρκο γλυπτών και έργων τέχνης» του κτήματος. Ο Αργύρης Γεροβασιλείου θα σε περιμένει στο τέλος της διαδρομής στην γευστική δοκιμή!
Υ.Γ. Θα βρίσκομαι και εγώ εκεί να δοκιμάσουμε μαζί τα κρασιά του Κτήματος.
Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν.
Συμμετέχουν όλες οι περιφερειακές ενώσεις οινοπαραγωγών της χώρας, και συγκεκριμένα:
- η Ένωση Οινοπαραγωγών "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδας"
- η Ένωση Οινοπαραγωγών Κεντρικής Ελλάδας
- η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής
- η Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
- η Ένωση Οινοποιών Αμπελουργών νήσων Αιγαίου
- το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.