Tales of the Cocktail: ανακοινώθηκαν τα σημαντικότερα βραβεία στον χώρο των μπαρ
Οι φετινοί νικητές
Ανακοινώθηκαν τα Tales of the Cocktail, τα σημαντικότερα βραβεία διεθνώς για μπαρ και cocktails
Η αμερικανική διοργάνωση του Tales of the Cocktail -ίσως η σημαντικότερη διοργάνωση για μπαρ στον κόσμο- έριξε και φέτος αυλαία, λίγες μόλις ώρες πριν τη συγγραφή του παρόντος άρθρου, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Spirited Awards 2022. Σε μια λαμπρή τελετή στο ξενοδοχείο Ritz-Carlton της Νέας Ορλεάνης, τιμήθηκαν τα μπαρ και οι μπαρτέντερ, οι brand ambassador και τα προϊόντα, οι συντάκτες, οι εκδόσεις και οι προσωπικότητες του χώρου της βιομηχανίας των μπαρ για το 2022.
Στο πλαίσιο της επετειακής, 20ης διοργάνωσης του Tales of the Cocktail, απονεμήθηκαν τα 16α στη σειρά Spirited Awards, στην πόλη που έχει υπάρξει κοιτίδα της αμερικανικής κουλτούρας των κοκτέιλ, τη Νέα Ορλεάνη. Στην κορυφή των μπαρ στις τρεις διαφορετικές κατηγορίες (Best International Cocktail Bar, World’s Best Bar και US Best Bar) βρέθηκαν αντίστοιχα τα Tayēr + Elementary, Lyaness του ξενοδοχείου Sea Containers και Katana Kitten.
Τους νικητές ανέδειξε μια επιτροπή με περισσότερα από 150 μέλη από όλο τον κόσμο, η οποία χωρίστηκε γεωγραφικά. Στην κορυφή των επιτροπών βρέθηκαν για μια ακόμη φορά οι Σαρλότ Βοίζι (Charlotte Voisey) και Τζέικομπ Μπράιαρς (Jacob Briars), ενώ επικεφαλής των υπολοίπων συναντάμε ονόματα-θρύλους της παγκόσμιας βιομηχανίας, οι οποίοι προσπάθησαν να εξασφαλίσουν αξιοπιστία και συμπερίληψη.
Στη φετινή διοργάνωση μπορεί να μην είχαμε ελληνικό εκπρόσωπο στο βάθρο των νικητών, πλην όμως, το The Clumsies, το μπαρ που μας εκπροσωπεί μονίμως στο εξωτερικό, βρέθηκε μεταξύ της βραχείας λίστας των υποψηφιοτήτων για την κατηγορία Best International Bar Team.
Μεγάλοι νικητές και πολυβραβευμένοι στα φετινά Spirited Awards το μπαρ Lyaness και ο δημιουργός του, Ryan Chetiyawardana, με τρία συνολικά βραβεία στο τσεπάκι του, World’s Best Bar και Best International Hotel Bar για το Lyaness και Best U.S. Hotel Bar για το Silver Lyan στην Ουάσιγκτον. Σε παρόμοιες, υψηλές πτήσεις, πέταξε και ο Masahiro Urushido, ο οποίος απέσπασε τα Best U.S. Cocktail Bar και Best U.S. Bar Team για το μπαρ Katana Kitten στο Μανχάταν, αλλά και το πολύ σημαντικό βραβείο Best New Cocktailor Bartending Book για το νέο του βιβλίο The Japanese Art of the Cocktail.
Παρακάτω όλοι οι φετινοί νικητές:
International categories
- International Bartender of the Year: Remy Savage, A Bar with Shapes for a Name (Λονδίνο)
- Best International Bar Mentor: Lauren Mote
- Best International Brand Ambassador: Martin Hudak, Mr Black Spirits
- Best International Bar Team: Maybe Sammy (Σίδνεϋ)
- Best International Cocktail Bar: Tayēr + Elementary (Λονδίνο)
- Best International Hotel Bar: Lyaness στο ξενοδοχείο Sea Containers London (Λονδίνο)
- Best International Restaurant Bar: Sexy Fish (Λονδίνο)
- Best New International Cocktail Bar: A Bar with Shapes for a Name (Λονδίνο)
U.S. categories
- U.S. Bartender of the Year: Chris Hannah, Jewel of the South (Νέα Ορλεάνη)
- Best U.S. Bar Mentor: Sean Kenyon
- Best U.S. Brand Ambassador: Lynn House, Heaven Hill
- Best U.S. Bar Team: Katana Kitten (Νέα Υόρκη)
- Best U.S. Cocktail Bar: Katana Kitten (ΝέαΥόρκη)
- Best U.S. Hotel Bar: Silver Lyan στο ξενοδοχείο the Riggs Washington D.C. (Ουάσιγκτον)
- Best U.S. Restaurant Bar: Jewel of the South (Νέα Ορλεάνη)
- Best New U.S. Cocktail Bar: Happy Accidents (Αλμπουκέρκη)
Global categories
- World’s Best Bar: Lyaness στο ξενοδοχείο Sea Containers London (Λονδίνο)
- Best New Spirit or Cocktail Ingredient: Lyre's Non-Alcoholic Italian Orange
- World’s Best Cocktail Menu: Little Red Door (Παρίσι)
- World’s Best Spirits Selection: Jack Rose Dining Saloon (Ουάσιγκτον)
- Pioneer Award: Amanda Gunderson, CEO & συνιδρύτρια του Another Round Another Rally
- Timeless International Award: Harry's New York Bar (Παρίσι)
- Timeless U.S. Award: Bemelmans Bar στο ξενοδοχείο The Carlyle (Νέα Υόρκη)
- Helen David Lifetime Achievement Award: Julie Reiner, συνιδρύτρια των Clover Club, Leyenda, Social Hour Cocktails, και Mixtress Consulting
Writing & Media categories
- Best Cocktail & Spirits Publication: Vine Pair
- Best Broadcast, Podcast, or Online Video Series: The Cocktail Lovers Podcast
- Best Cocktail & Spirits Writing: "Get Real: The bar world looks beyond feel-good measures on sustainability and climate change" του Max Falkowitz για το Imbibe Magazine
- Best New Cocktail or Bartending Book: The Japanese Art of the Cocktail των Masahiro Urushido και Michael Anstendig
- Best New Book on Drinks Culture, History, or Spirits: The Oxford Companion to Spirits and Cocktails του David Wondrich, μαζίμετον Noah Rothbaum
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.