- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΒορΟινά, η έκθεση για τα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας ξανά στην Αθήνα
Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
Τα ΒορΟινά, η μεγάλη έκθεση αφιερωμένη στα κρασιά της Βόρειας Ελλάδας θα γίνει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.
Ένα ταξίδι στα ξακουστά αμπελοτόπια της Βόρειας Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν όσοι επισκεφθούν το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Για 16η χρονιά τα ΒορΟινά, η ετήσια παρουσίαση των κορυφαίων οινοποιείων της Βόρειας Ελλάδας κατεβαίνει στην Αθήνα για να συστήσει στο αθηναϊκό, οινόφιλο κοινό τα διαμάντια των αμπελώνων της. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δοκιμασία να δοκιμάσουν δεκάδες κρασιά, να γνωρίσουν τους παραγωγούς τους, αλλά και να παρακολουθήσουν σεμινάρια γύρω από το κρασί.
Οι «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» μέσα από τις εξαίρετες δημιουργίες τους, έχουν αναδείξει γηγενείς ποικιλίες, έχουν καθιερώσει ιδιαίτερα στυλ κρασιών και –κυρίως- έχουν προάγει τον ελληνικό αμπελώνα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τους δημιουργούς όλων αυτών των κρασιών, να συζητήσουν μαζί τους και να ενημερωθούν για τον τρύγο του 2019, από τον οποίο περιμένουμε εκπληκτικά κρασιά, ανάμεσά τους και κάποια που θα είναι διαθέσιμα προς δοκιμή στην έκθεση. Παράλληλα, το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα masterclass πάνω στο κρασί («Winemakers’ masterclass: Οίνος & Ύδωρ» με προκράτηση - κόστος 30€. Αίθουσα Golden. Ώρες: 11:00-13:00), ένα θεματικό τραπέζι γευσιγνωσίας («Ξινόμαυρο Οριζοντίως – Σοδειά 2016» με το εισιτήριο στα ΒΟΡΟΙΝΑ, στην αίθουσα Grand Ballroom. Ώρες: 12:00-20:00) αλλά και τον διαγωνισμό «Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2020», ο τελικός του οποίου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Golden (18.00-20.00).
Μία σειρά εκδηλώσεων με επίκεντρο το κρασί θα τρέχει επίσης όλη την εβδομάδα πριν την έκθεση. Γνωστά εστιατόρια και wine bars δημιουργούν αποκλειστικά για αυτήν την εβδομάδα «ΒορΟινές» λίστες κρασιού που περιλαμβάνουν προτάσεις σε ποτήρι και σε φιάλη, ενώ κορυφαίο γεγονός πριν τα ΒορΟινά είναι το καθιερωμένο πλέον masterclass με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW στις εγκαταστάσεις του WSPC, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου στις 18.45. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις πατώντας εδώ.
Η έκθεση λειτουργεί από τις 12.00 έως τις 15.00 μόνο για επαγγελματίες (είσοδος δωρεάν με προεγγραφή), ενώ από τις 15.00 έως τις 20.00 είναι ανοιχτή στο κοινό (είσοδος €8, με προεγγραφή €5). Περισσότερες πληροφορίες στο www.voroina.gr.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.