- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ένα φθινοπωρινό wine trip στα Καλάβρυτα
Tαξίδι γευσιγνωσίας με τη Lidl γεμάτο ελληνικό ήλιο, καλό κρασί, ωραία ζωή
Tαξιδέψαμε σε γνωστά οινοποιεία της χώρας παρέα με την Lidl Hellas
Είναι το κρασί το καλύτερο των ποτών; Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μπορούν να σε πείσουν πως είναι, ακόμα και αν δεν έχεις τις απαραίτητες γνώσεις οινολογίας για να υποστηρίξεις την συγκεκριμένη άποψη. Ανεξαρτήτως των αρωμάτων που προτιμάς, με ποιο φαγητό επιθυμείς να τα συνδυάσεις, την διάθεση της στιγμής και τους σκοπούς σου για την συνέχεια της, υπάρχει μία φιάλη για εσένα εκεί έξω.
Αυτό ήταν ένα από τα βασικά μαθήματα που πήρα ταξιδεύοντας με την Lidl Hellas, σε ένα φανταστικό διήμερο γεμάτο ελληνικά κρασιά, λαχταριστά τυριά και διάφορες άλλες νοστιμιές φτιαγμένες από τους ίδιους. Η πρώτη στάση πραγματοποιήθηκε στα Ελληνικά Κελάρια Οίνων Α.Ε στο Μαρκόπουλο, (ή αλλιώς Οινοποιείο Κουρτάκη, με την πιο γνωστή του ονομασία). Εκεί είχα την ευκαιρία να εξερευνήσω τις τεράστιες εγκαταστάσεις του εμφιαλωτηρίου της πασίγνωστης εταιρίας, που συνεργάζεται με την Lidl Hellas εδώ και 20 χρόνια, και να μάθω μερικά πράγματα για την μεγάλη ιστορία της. Ως μη σχετική με το άθλημα, το θέαμα της εμφιάλωσης μπουκαλιών, η επικόλληση των ετικετών και το μαζικό πακετάρισμα σε εκατοντάδες κιβώτια μου ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Δεν θα πω ψέματα, σκέφτηκα να αρπάξω διακριτικά ένα ή δύο μπουκάλια για τον δρόμο, όμως πριν προλάβω να φέρω αυτό το σχέδιο εις πέρας, ξεκίνησαν να σερβίρουν φαγητό. Επομένως η οποιαδήποτε άλλη σκέψη μπροστά στους υδατάνθρακες εξαφανίστηκε. Δίσκοι με ελληνικά τυριά που θα διατεθούν στα σούπερ μάρκετ της Lidl γύρω τον Νοέμβριο άρχισαν να καταφτάνουν και να συνοδεύονται από το κρασί- ταίρι τους. Απόλυτο highlight η γραβιέρα Κρήτης με τρούφα.
Στην συνέχεια κατευθυνθήκαμε προς το Αίγιο, όπου μας περίμενε μία απίστευτη γευστική εμπειρία και ένα δείπνο με την υπογραφή της καταπληκτικής σεφ Κωνσταντίνας Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, η οποία ταξίδεψε από την Κρήτη στα Καλάβρυτα για χάρη μας. Τα λόγια και οι συζητήσεις στο μεγάλο τραπέζι άρχισαν σιγά-σιγά να σταματούν και την θέση τους πήραν επιφωνήματα θαυμασμού και ευχαρίστησης, ενώ τα πιάτα εναλλάσσονταν και τα ποτήρια γέμιζαν ξανά και ξανά με κρασί. Καρπάτσιο καπνιστού χταποδιού με λευκό ταραμά, συνοδευόμενο από Ασύρτικο Σαντορίνης.Πέστροφα με αμύγδαλα, αγριοσέσκουλο σοτέ και σελινόριζα με αυγοτάραχο, μαζί με Λαγόρθι. Μπαβαρουάζ λευκής σοκολάτας με λεμόνι, μαστίχα, τραγανή δίπλα και σούπα τριαντάφυλλο, παντρεμένη με ένα ποτήρι γλυκού Σαμιώτικου οίνου. Όνειρο.
Το αποκορύφωμα του ταξιδιού ήρθε στην συνέχεια, με την τελική μας επίσκεψη στην Οινοποιία Ποτοποιία Cavino, η οποία διατηρεί αρμονική συνεργασία με την Lidl εδώ και 12 χρόνια. Εκεί παρακολουθήσαμε τον τρύγο, σουλατσάραμε ανάμεσα στους αμπελώνες που καλλιεργούσαν οι μοναχοί από το 1550, θαυμάσαμε την απίστευτη ελληνική θέα, κάναμε την απαραίτητη στάση για φωτογραφίες στο ινσταγκραμ και ξεναγηθήκαμε σε ένα κτίριο με ιστορική σημασία και μοναδική αύρα. Μέχρι και το τέλος της δεκαετίας του 1980 χρησιμοποιούνταν ως οινοποιείο, με τις προσθήκες ενός κοιτώνα κι ενός ξωκλησιού.
Φάγαμε περισσότερο τυρί. Ήπιαμε πολύ κρασί. Η γνωστή ευχάριστη ζαλάδα δεν μας εγκατέλειψε μέχρι να γυρίσουμε στα σπίτια μας.
Η μεγάλη έκπληξη ήρθε στο τέλος, γιατί έτσι γίνεται πάντα. Ενώ λοιπόν απολαμβάναμε παραδοσιακό φαγητό με θέα το απέραντο πράσινο, στα τραπέζια μας εμφανίστηκε η φιάλη «20 Ιστορίες». Ένας μαγικός συνδυασμός Syrah και Merlot, που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει τα εικοστά γενέθλια των Lidl Ελλάς και έχει να σου πει 20 διαφορετικές ιστορίες σε κάθε γουλιά. Θα κυκλοφορήσει στα ράφια μέσα στις επόμενες εβδομάδες και πραγματικά αξίζει.
Κρασί από τα Lidl λοιπόν. Σωστή επιλογή!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.