- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Η καλύτερη στιγμή της άνοιξης είναι όταν γυρίζεις σπίτι, πετάς πίσω σου την κούραση της μέρας, ανοίγεις τα παράθυρα και αφήνεις το απαλό αεράκι να σε δροσίσει. Έπειτα, βάζεις το αγαπημένο σου τραγούδι στο repeat και ανοίγεις ένα μπουκάλι κρασί για εσένα μόνο. Το κρασί, όπως και η μουσική, έχει το προνόμιο να σε ταξιδεύει, να σε μεταφέρει όσο κρατάει η γουλιά ή ο ήχος, σε ένα μαγικό, παράλληλο τοπίο. Και αυτό πλησιάζει όσο τίποτα τον ορισμό της χαλάρωσης.
Για αυτές τις μικρές, αλλά σημαντικές στιγμές της καθημερινότητας διαλέξαμε να σου πούμε δύο τραγούδια, παρέα με δύο μοναδικά κρασιά. Είναι και τα δύο ροζέ, όχι μόνο γιατί η άνοιξη όντως ταιριάζει στα αρώματα και την υφή τους, αλλά και γιατί ζούμε την εποχή που τα ροζέ κρασιά επιστρέφουν με δύναμη και ορμή στο διεθνές οινικό προσκήνιο. Μετά από χρόνια παραμονή στην αφάνεια, πολλές φορές με χαρακτηρισμούς όπως «ενδιάμεσα» ή «γυναικεία», ήρθε η ώρα να αναδείξουν την πολυδιάστατη προσωπικότητά τους. Αυτή είναι η στιγμή τους. Συνδύασε λοιπόν αυτά τα δύο ροζέ μόνο… με τις νότες των μουσικών κομματιών, τόσο υπέροχες όσο και τα ίδια.
Monophonics- "Lying Eyes"
14-18h, Gaia Wines
Florence + The Machine- Dog Days Are Over
Αγιωργίτικο 4-6 h, Gaia Wines
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.