- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Οινοτικά 2017, τα κρασιά της Κρήτης στην Αθήνα
Πόσες ποικιλίες της Λεβεντογέννας γνωρίζεις;
Την τελευταία δεκαετία τα ελληνικά κρασιά έχουν κάνει πραγματικά άλματα όσον αφορά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους. Η Κρήτη δεν λείπει από το παιχνίδι της οινοποιίας. Τα κρασιά της, μεστά λευκά και ροζέ, θερμά κόκκινα και πυκνά γλυκά θεωρούνται αντιπροσωπευτικά όσο και έξοχα δείγματα του μεσογειακού αμπελώνα, με παράδοση που βρίσκει της ρίζες της στη Μινωική περίοδο. Οι πιο γνωστές κρητικές ποικιλίες είναι η Βηλάνα, το Δαφνί, το Θραψαθήρι, το Κοτσιφάλι, η Μανδηλαριά, το Μοσχάτο Σπίνας, το Πλυτό και το Ρωμέικο. Ποικιλίες που χάρη στις ιδιαιτερότητες του μοναδικού κρητικού εδάφους δεν συναντιόνται πουθενά αλλού. Αυτή την Κυριακή 5 Νοεμβρίου όμως μπορείς να τις δοκιμάσεις όλες στα Οινοτικά 2017.
Στην εκδήλωση (που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και διοργανώνεται από την εταιρεία Vinetum) συμμετέχουν 25 οινοποιεία από όλη την Κρήτη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν με όλους τους παραγωγούς, να δοκιμάσουν περισσότερα από 200 κρασιά (μεταξύ των οποίων και μονοποικιλιακά κρασιά των γηγενών ποικιλιών Λιάτικο και Βιδιανό), να ξεναγηθούν σε εικονικά οινικά ταξίδια στον κρητικό αμπελώνα, να πιουν κοκτέιλ με βάση τις ποικιλίες βιδιανό, λιάτικο και μοσχάτο Σπίνας από το μπαρ “The Trap”, το οποίο επίσης θα κάνει και το wine pairing με τα (τρομερά) μεζεδάκια του Μεζέν.
Η εκδήλωση ξεκινά στις 11.00 με τις τρεις πρώτες ώρες να είναι αφιερωμένες αποκλειστικά σε επαγγελματίες με δωρεάν είσοδο. Από τις 14.00 έως τις 20.00 όμως τα Οινοτικά είναι ανοιχτά και στο κοινό με είσοδο €5.

Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, Β. Γεωργίου 1, Πλ. Συντάγματος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για να συνδυάσεις τη σαμπάνια με τα ψώνια στην Ερμού
Οχτώ ερυθρές ετικέτες για ζεστές βραδιές
Με μεγάλη συλλογή αλκοολούχων ποτών, οίνων και ζύθων χωρίς αλκοόλ
Ο Θωμάς και ο Βαγγέλης Γάτσιος ακολουθούν ακόμα κατά γράμμα τη συνταγή του προπάππου τους για το τέλεια ισορροπημένο ούζο
Οι άνθρωποι του οινοποιείου είναι παραγωγοί με πραγματικό πάθος για τη γη
Ένα οινοποιείο που ενώνει τον μύθο με τη γεύση, την παράδοση με τη διεθνή αναγνώριση
Η ανάδειξη του ελληνικού αμπελώνα μέσα από μία δημοπρασία
Τα βράδια πίνουμε και τρώμε. Όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά.
Νέο σημείο αναφοράς στη γειτονιά για την craft κουλτούρα
Εννιά διαφορετικές κάνουλες και πάνω από 60 ετικέτες μπίρας σε περιμένουν στα Ιλίσια
Στην καρδιά του Βόλου υπάρχει ένα μπαρ καθόλου συνηθισμένο
Ένα σημείο συνάντησης για όσους ζουν το κρασί με πάθος
Εμφιαλώθηκε στους 42,7% αλκοολικούς βαθμούς και περιγράφεται ως ένα hyper-aged single malt
Από τη Μικρά Ασία, στα κυριακάτικα τραπέζια μας
«Beaujolais Nouveau est arrivé» και θα το βροντοφωνάξω, και θα το πιω!
Γαρνιτούρες από μύρτιλα και μούρα μέχρι βρώσιμα λουλούδια
Τέλειο για μια έξοδο πριν ή μετά το θέατρο!
Η καρδιά του φυσικού κρασιού χτυπά στο Ωδείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.