- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
1. Ξεκολλήστε από τις προκαταλήψεις. Το ροζέ είναι κρασί, δεν είναι χρώμα. Δεν είναι «ντροπή» να πίνεις ροζέ.
2. Το ροζέ δεν είναι ανάμειξη κόκκινων και λευκών, αλλά ελαφρύ κόκκινο κρασί μικρής χρονικά εκχύλισης.
3. Τα κρασιά με χαμηλό αλκοολικό βαθμό είναι της μόδας.
4. Ταιριάζουν με τα περισσότερα καλοκαιρινά φαγητά, τις δροσερές σαλάτες, τα τηγανητά ψάρια.
5. Πίνονται δροσερά στην πλειοψηφία τους, δεν περνάνε από βαρέλι και δεν παλιώνουν.
6. Έχουν έντονη γεύση φρούτων και λουλουδιών.
7. Τα ελληνικά ροζέ έχουν σχετικά βαθύ χρώμα ενώ τα γαλλικά ανοιχτό αληθινά ροζ.
7 Ελληνικά Ροζέ
Σκούρας - Άκρες Ροζέ
Κυρ Γιάννης - Ακακίες
Σιγάλα - ΕΑΝ Ροζέ
Παυλίδης - THEMA Ροζέ
Ζαφειράκη - Λημνιώνα Ροζέ
Βιβλία Χώρα - Ροζέ
Κτήμα Άλφα - Ροζέ
Και 3 Γαλλικά
(από την Προβηγκία, μπορείτε να βρείτε στην ελληνική αγορά για να τα συγκρίνετε με τα ελληνικά, επιδέχονται 2-3 χρόνια παλαίωση)
Les Domaniers
Whispering Angel
Château d’Esclans Rosé
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.