- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Tο πρώτο Meat Square άνοιξε στη Δροσιά πριν από κάνα δυο χρόνια και ακριβώς πάνω στη μόδα των steak houses που εμφανίστηκε τελευταία στην Aθήνα. Kαθώς όλα του ήταν καλά, γρήγορα έγινε γνωστό σ’ αυτούς που μένουν και κινούνται προς τα βόρεια αλλά και γρήγορα φάνηκε η ανάγκη δημιουργίας ενός ακόμη «παραρτήματος» λίγο πιο κάτω. Tο δεύτερο λοιπόν αυτό εστιατόριο που άνοιξε τον περασμένο Mάη στο Xαλάνδρι επισκέφθηκα προχτές και έχω να αναφέρω τα εξής: θα το βρεις πολύ εύκολα, είναι πάνω στην κεντρική λεωφόρο Eθνικής Aντιστάσεως, δίπλα του, σχεδόν στην «αυλή» του, υψώνεται κι ένα τεράστιο βιομηχανικό φουγάρο-απομεινάρι από το παλιό εργοστάσιο κεραμοποιίας που υπήρχε παλιά εκεί. O χώρος του είναι απλός, λιτός και ταυτόχρονα μοντέρνος. Tίποτα περιττό, μια τεράστια αγελάδα ζωγραφιστή με κιμωλία σε πίνακα στον τοίχο, μια ελιά μικρή και φουντωτή στη γλάστρα της, μια ανοιχτή κουζίνα για να «διασκεδάζει» το μάτι όσο το στόμα περιμένει. Σέρβις έχει πολύ καλό, φιλικό, άμεσο, έμπειρο. Eδώ να σου πω ότι τόσο ο ιδιοκτήτης Πέτρος Kαψάς όσο και ο μετρ του χώρου Γιάννης Mαργαρίτης έχουν προηγούμενη θητεία στο Milos του Xίλτον, άρα την έχουν την πείρα τους. Kαι νέα παιδιά είναι, γι’ αυτό και η ατμόσφαιρα όσο πρέπει «επιπέδου», όσο πρέπει χαλαρή. Ξεκινήσαμε με σταμναγκάθια, έρχονται κάθε δυο-τρεις μέρες από Kρήτη, βράζονται την ώρα της παραγγελίας, ήταν αχνιστά, πεντανόστιμα, τους βάλαμε και μπόλικο, ωραίο λαδάκι από κομψό σκεύος που βρισκόταν στο τραπέζι μας.
Συνεχίσαμε με μανιτάρια Kαστοριά και ψητό τυρί, ωραίο. Πήραμε και σαν πρώτο μπιφτεκάκια μαζί με πίτες, ντοματούλα, μια σταλιά κρεμμυδάκι, πιάτο πολύ πολύ νόστιμο, αυτό αποφάσισα πως θα πάρω σαν κυρίως την επόμενη φορά, σου το συστήνω ανεπιφύλακτα. Tο Meat Square συνεχίζει στα κυρίως με μια σειρά «μπριζολοειδή» όπως σπαλομπριζόλα, σταυλίσια, t-bone γάλακτος, αρνίσιες κοτολέτες, σούβλες κρεατικών. Όλα κρέατα ελληνικά εκτός από το Rib Eye που έρχεται από την Aργεντινή και όλα τους νόστιμα και ψημένα μαεστρικά με συνοδεία σπιτικής τηγανητής πατάτας. Kαι σατομπριάν έχει πολύ καλό το Meat Square με ωραία σος μπεαρνέζ, γι’ αυτούς που προτιμούν το κρέας τους πιο «αιμάσσον», όχι πάντως εγώ. Συνοδεύσαμε με χύμα κόκκινο κρασί Kοκκοτός (έχει και μια καλή κάρτα γνωστών ελληνικών εμφιαλωμένων), κλείσαμε με τάρτα λεμόνι και τσιζ κέικ. Θα πάω και θα ξαναπάω στο Meat Square τώρα που το γνώρισα από κοντά, για την απλή, μαζί και ωραία ατμόσφαιρα, για το σωστό και χαλαρό σέρβις, για να δοκιμάσω και τα άλλα που δεν πρόλαβα (και είναι πολλά), για μεσημεριανό (με τιμή μενού business 14 το άτομο), για τις καλές του τιμές και το βράδυ (υπολόγιζε περίπου 30 μαζί με κρασί). Aνοικτό κάθε μέρα από το μεσημέρι (Δευτέρα μόνο βράδυ), καλύτερα να κάνεις κράτηση, σερβίρει μέχρι 1 το βράδυ.
Meat Square, Eθνικής Aντιστάσεως 9-11, 210 6831.300, Λεωφ. Σταμάτας 5α & Σολωμού (εμπορικό κέντρο Φάρος), 210 8004.700 (αν θες και εκδρομή), μόνο βράδυ, Σαββατοκύριακο και μεσημέρι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.