- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ίσως το πιο μυρωδάτο και «νόστιμο» λάδι που έχω ποτέ δοκιμάσει –για την ακρίβεια με έχει μεγαλώσει–, είναι αυτό του Κρανιδίου. Χαίρομαι πολύ λοιπόν που οι ελαιοπαραγωγοί και όλη η κοινωνία της γραφικής πελοποννησιακής κωμόπολης στήνουν μεθαύριο 17 και 18 Απριλίου την 4η Γιορτή για το φημισμένο προϊόν του τόπου τους.
Τη γιορτή διοργανώνουν η Περιφέρεια και ο Δήμος, καλούν δημοσιογράφους, βιολόγους, διατροφολόγους, καθηγητές, οικονομολόγους κ.ά. για να μιλήσουν για το μέλλον της παραγωγής, της συσκευασίας και της προώθησης του προϊόντος, ενώ ο πολύ γνωστός και βέρος Κρανιδιώτης σεφ Μιχάλης Ντουνέτας θα μαγειρέψει συνταγές με ντόπια ελαιόλαδα.
Η γιορτή είναι ανοιχτή και για το ευρύ κοινό θα γίνει έκθεση και πώληση προϊόντων ελιάς το Σάββατο το πρωί στην πλατεία Ρέπουλη, ενώ το απόγευμα θα γίνει συναυλία από τον Μπάμπη Στόκα στο ίδιο σημείο. Ο καιρός είναι καλός, η περιοχή μάς περιμένει ανοιξιάτικη και πανέμορφη, ευκαιρία για εκδρομή με γαστρονομικές αναζητήσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.