- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Παναγιώτης Λευκιμμιάτης & Ctcis Dining: Ελληνική γεύση με βάση το Μονακό
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Παναγιώτης Λευκιμμιάτης: ο έλληνας chef που δημιούργησε το CTCIS Dining στο Μονακό
Ο Παναγιώτης Λευκιμμιάτης είναι ο σεφ πίσω από το CTCIS Dining, ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes. Μέσα από προσωποποιημένες εμπειρίες φαγητού, σχεδιασμένες για ιδιωτικά ή επαγγελματικά περιβάλλοντα, το CTCIS λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στην ελληνική γαστρονομική ταυτότητα και ένα διεθνές, απαιτητικό κοινό.
Για τον ίδιο, η μαγειρική δεν ήταν ποτέ απλώς μια τεχνική δεξιότητα. Μπήκε στη ζωή του από νωρίς, μέσα από το φαγητό ως πράξη φροντίδας, μνήμης και επικοινωνίας. Αυτό που τον γοήτευσε εξαρχής δεν ήταν η μηχανική εκτέλεση συνταγών, αλλά η δυνατότητα ενός πιάτου να αφηγείται μια ιστορία και να δημιουργεί εμπειρία. Η επαγγελματική του πορεία ξεκίνησε με σπουδές και συνεχίστηκε σε κουζίνες υψηλών απαιτήσεων σε διαφορετικές χώρες. Εκεί, η πειθαρχία, η ακρίβεια και ο σεβασμός στην πρώτη ύλη έγιναν σταθερά θεμέλια της μαγειρικής του ταυτότητας, στοιχεία που σήμερα διατρέχουν κάθε project του CTCIS Dining.
Ο Παναγιώτης δεν πιστεύει ιδιαίτερα στην έννοια του ενός signature πιάτου. Αντίθετα, θεωρεί προσωπική του «υπογραφή» τον τρόπο προσέγγισης του φαγητού: ελληνική βάση, καθαρές γεύσεις και σύγχρονες τεχνικές, χωρίς περιττές υπερβολές. Αυτή η φιλοσοφία αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο Melo Macaron.
Το Melo Macaron δεν είναι απλώς ένα εντυπωσιακό dessert concept, αλλά μια αφηγηματική άσκηση μνήμης. Πρόκειται για μια σύγχρονη ερμηνεία του μελομακάρονου, όπου τα αρώματα και η συναισθηματική φόρτιση του κλασικού ελληνικού γλυκού παραμένουν αναγνωρίσιμα, αλλά επανασυστήνονται μέσα από νέες υφές, μεγαλύτερη ακρίβεια και καλύτερη ισορροπία στη γλύκα. Είναι μια συμπύκνωση της φιλοσοφίας του: εξέλιξη με σεβασμό, παράδοση χωρίς νοσταλγία.
Η ζωή και η εργασία στο Μονακό έχουν επηρεάσει βαθιά το στυλ του. Σε ένα διεθνές περιβάλλον με υψηλές απαιτήσεις και πολλαπλές γαστρονομικές κουλτούρες, έμαθε τη σημασία της λεπτομέρειας, της συνέπειας και της σαφήνειας, όχι μόνο στο πιάτο, αλλά και στη συνολική εμπειρία που προσφέρει στον καλεσμένο. Για τον σεφ Λευκιμμιάτη, η πρώτη ύλη παραμένει το Α και το Ω. Όσο εξελιγμένες κι αν είναι οι τεχνικές, χωρίς σωστό προϊόν τίποτα δεν λειτουργεί. Παράλληλα, πιστεύει βαθιά στην ακρίβεια: σωστός χρόνος, σωστή θερμοκρασία, σωστός χειρισμός. Ανάμεσα στα υλικά που επιστρέφουν συχνά στη μαγειρική του μνήμη βρίσκεται το δενδρολίβανο, ένα απλό, βαθιά μεσογειακό στοιχείο που κουβαλά τόπο, άρωμα και συναίσθημα.
Σήμερα, μέσα από το CTCIS Dining, ο Παναγιώτης Λευκιμμιάτης δημιουργεί εμπειρίες φαγητού που προσαρμόζονται στον άνθρωπο, στον χώρο και στην περίσταση. Είτε πρόκειται για ένα private dinner, ένα θεματικό event ή μια cooking class, ο στόχος παραμένει ο ίδιος: το φαγητό να λειτουργεί ως αφήγηση, σύνδεση και ουσιαστική εμπειρία.
Instagram: @ctcisdining
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ξεχωριστό pop-up bakery στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου St. George Lycabettus
Δεν έχει σημασία αν το δώρο είναι μικρό ή μεγάλο… Σημασία έχει η όμορφη κίνηση του να προσφέρεις, είτε αυτό είναι κάτι ακριβό είτε απλώς μια μακαρονάδα
Καλοφτιαγμένο, καθημερινό φαγητό, με συνέπεια και χωρίς περιττές εντυπώσεις
Τρεις εμβληματικοί χώροι, τρεις διαφορετικές προτάσεις διασκέδασης για αυτές τις γιορτές
Βουτυρένιοι κουραμπιέδες, λαχταριστά μελομακάρονα, αφράτα πανετόνε και πολλές ακόμα λιχουδιές
Από ξηρούς καρπούς μέχρι εκλεκτά τυριά και βιολογικό κρέας
Τα αστεράτα ξενοδοχεία και τα καλά εστιατόρια της Αθήνας έχουν ήδη ετοιμάσει τα εορταστικά μενού τους και μας περιμένουν για αξέχαστες βραδιές
Εδώ θα ανακαλύψεις τα αγαπημένα γλυκά των γιορτών
Οι έμπειροι σοκολατιέ, Ιωάννα και Δημήτρης, δημιουργούν σοκολατάκια bonbon, με γεμίσεις από πραλίνες, ganache και φρέσκα ζελέ φρούτων, χρησιμοποιώντας σοκολάτα υψηλής ποιότητας
Η ιδανική πρόταση για τα πιο γλυκά Χριστούγεννα!
Στα ράφια έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους τα μελομακάρονα, ζουμερά και αρωματικά, και οι κουραμπιέδες με φρέσκο ελληνικό βούτυρο, την ίδια συνταγή που τιμά ο φούρνος εδώ και δεκαετίες
Όλα τα γλυκά που λαχταράς για το γιορτινό τραπέζι
Ένα από τα πλέον ιστορικά ζαχαροπλαστεία της πόλης, με τρία καταστήματα
Ένα σύγχρονο γαστρονομικό concept με έδρα το Μονακό, που εστιάζει στο private dining, τα themed dinners και τις cooking classes
Θα βρείτε εκλεκτά τυριά, ανάμεσά τους μια μεγάλη ποικιλία από φέτα αλλά και κασέρι, με εκείνη τη γεύση που θυμούνται οι παλιοί, βούτυρο γάλακτος, ιδανικό για τους χριστουγεννιάτικους κουραμπιέδες, αληθινό στραγγιστό γιαούρτι και άλλα πολλά
Τα εκλεκτά βιολογικά κρέατα των ευβιότοπων είναι εγγύηση
Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα που θα βρείτε είναι ελληνικής προέλευσης, φρεσκοψημένοι και ιδανικοί για να πρωταγωνιστήσουν στα γλυκά των γιορτών
Μέσα στις γιορτές όλοι θα πάμε σε ένα τουλάχιστον γιορτινό τραπέζι – κι αν είμαστε τυχεροί, θα πάμε σε περισσότερα
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίσαμε τους καλύτερους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.