42: Το εμβληματικό bar της Κολοκοτρώνη μετακόμισε στο Κολωνάκι
Το σούρουπο μπαίνει από τη γυάλινη οροφή. Τα φώτα της μεγάλης, ξύλινης μπάρας ανάβουν διακριτικά. Δερμάτινοι καναπέδες σε μια βαθιά πράσινη απόχρωση, χρυσές μεταλλικές καρέκλες, τραπέζια που έχουν πάνω τους μικρά, γυάλινα βάζα με ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο να κολυμπάει εντός τους. To 42 bar πάντα φημιζόταν για την ωραία του ατμόσφαιρα. Κι αυτή φαίνεται να το ακολούθησε και στο καινούργιο του πόστο.
To 42 bar στο Κολωνάκι
Το 42 bar το γνωρίσαμε και το αγαπήσαμε στην Κολοκοτρώνη, πρόσφατα όμως απέκτησε νέα διεύθυνση στην καρδιά του Κολωνακίου και μέσα στο Lemos International Centre. Στην οδό Καρνεάδου, λοιπόν, βρίσκουμε και πάλι τον Σπύρο Κερκύρα, ιδιοκτήτη του 42 και γνήσιο μύστη της μπάρας, να μελετά προσεκτικά κάθε τι που μπαίνει στα ράφια της κάβας, και κάθε ποτό ή cocktail που σερβίρεται στο ποτήρι. Έτσι πίνουμε μεγάλη ποικιλία σε αποστάγματα, αψεγάδιαστα κλασικά cocktails και signature δημιουργίες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.
Negroni, αλλά και Croque Madame
Μια από τις αλλαγές που φέρνει μαζί της η νέα διεύθυνση αφορά και το ωράριο. Το 42 bar μας περιμένει πια ανοιχτό όλη μέρα, πάντα με κάτι νόστιμο να τσιμπήσουμε από το πρωί ως το βράδυ. Croque Madame με τρούφα και αυγά ποσέ με αβοκάντο, Roman salad με αβοκάντο Κρήτης, Pollo & Mango με βινεγκρέτ φρούτου, γαρίδες κανταΐφι και pork-crab spring rolls με μαρμελάδα ντομάτα για το μεσημέρι, mini Wagyu burgers, sushi rolls και beef tartare για το βράδυ. Μερικές μόνο από τις προτάσεις του σεφ Δημήτρη Νίκολη, ο οποίος και υπογράφει το μενού.
Όλα αυτά τα απολαμβάνεις καθισμένος στο δερμάτινο καναπέ, ίσως με ένα άψογο negroni στο χέρι, ακολουθώντας τα μονοπάτια της smooth jazz που ξετυλίγονται στο φόντο. Σαν να είσαι σπίτι σου, αλλά και στην καρδιά του κόσμου.Όπως το περιγράφει καλύτερα ο Σπύρος Κερκύρας λέγοντας: «Το 42 δεν είναι αριθμός. Είναι ο τρόπος να μεταφράσει και να σερβίρεις τον σύγχρονο παλμό της πόλης μέσα σε ποτήρι».
Lemos International Centre, Καρνεάδου 25, Κολωνάκι, 210 7225985, instagram: @42bar_athens, Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Πέμπτη: 08.00-01.00, Παρασκευή και Σάββατο: 08.00-03.00, Κυριακή κλειστά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.